Skip to main content
Blog

Verrassende bestemmingen

By 31 oktober 2019No Comments

Bestemmingen waar je misschien nog nooit van hebt gehoord maar zeker wel heel interessant kunnen zijn. In dit artikel lees je over verrassende bestemmingen en wat ze zo bijzonder maken zoals bijvoorbeeld prehistorische steden, een eiland dat vernoemt is naar kerstmis, of een dorpje in Brazilië dat wel heel veel weg heeft van Nederland. Lees hieronder verder als je benieuwd bent naar deze onbekende plekken.

 

©www.flickr.com

 

Erbil

Erbil is één van de oudste steden ter wereld die het langst ononderbroken bewoond is. Het is daarom ook begrijpelijk dat Erbil een rijke historie kent. Erbil is circa 2300 voor christus opgericht en altijd een belangrijk handelscentrum geweest tussen Syrië, Turkije, Iran, en Bagdad. Hier hebben in het verleden ook veel Christenen gewoond en daarom had de stad vroeger ook een bisschop. Vanaf 1261 begonnen de koerden vanuit de bergen naar Erbil te trekken. De stad is op een heuvel gebouwd en herbouwd en bewoond door diverse bevolkingen door eeuwen heen. Ook heeft de stad vele verschillende heersers gekend. De doorlopende muur van 19e-eeuwse gevels geeft nog steeds een de indruk van een onneembare vesting, die de stad Erbil een prachtig aangezicht geeft. Ook heeft de stad één van de oudste overdekte markt, de Qaysari-Bazaar.

 

©www.maketimetoseetheworld.com

 

Christmas Island

Christmas Island klinkt als Winter Wonderland; bedekt met sneeuw, sfeervolle verlichting, marshmallows en snoepstokken toch? Christmas Island is in werkelijkheid niet wat je je zou inbeelden bij kerst. Het eiland ligt in de Indische Oceaan, net ten zuiden van Java. Dit hondvormige eiland werd op eerste kerstdag 1643 ontdekt door de Engelse zeekapitein William Mynors van de English East India Company. Tegenwoordig is het een toeristische bestemming en beroemd om haar grotten en koraalriffen. Ook vind zich hier jaarlijks de zogenaamde ‘March of the red Crabs’ plaats. Waar vijftig miljoen rode krabben zich van het binnenland van het eiland naar de kust verplaatsen om te paren. Dit gebeurt tussen oktober en november en duurt ongeveer 18 dagen.

 

©www.the-shooting-star.com

 

Guzelyurt

Turkije heeft beroemde steden zoals Istanbul, Bodrum, Marmaris en Ankara en veel bekende badplaatsen die jaarlijks miljoenen toeristen trekken. Er zijn in Turkije echter ook talloze prachtige historische plekken die zeker de moeite waard zijn om te ontdekken, zoals Guzelyurt. Guzelyurt ligt in een vallei met gebouwen en onderkomens uit de prehistorie. De inwoners van Guzelyurt zijn zeer gastvrij. De stad staat bekend om haar citrusvruchten en de jaarlijkse Orange Festival dat word georganiseerd door de gemeente sinds 1977. Op de Orange festival komen zangers en bands optreden en zijn er dansshows en toneelstukken te zien. De inwoners lopen dan in traditionele klederdracht en wordt er traditionele muziek gespeeld. Dit festival vind jaarlijks eind juni/begin juli plaats.

 

©www.share.america.gov

 

Nan Madol

Nan Madol is een ruïne op het eiland Pohnpei, Micronesia. Niemand weet wie er hebben geleefd, hoe Nan Madol is gebouwd en waarom het is verlaten, dit is tot op heden mysterie gebleven. Op dit eiland zijn destijds muren gebouwd van basalt en koraalkeien. Overblijfselen van huizen, paleizen, graven en tempels zijn hier gevonden, die naar schatting zijn gebouwd tussen 1200 en 1500 na Christus. Nan Madol bestaat uit een aantal kleine eilanden die met kanalen verbonden waren.

 

©www.olhares.sapo.pt

 

Holambra

Holambra is een Nederlandse gemeente in Brazilië, in de buurt van São Paulo. Na de tweede wereldoorlog is hier een groep Nederlandse boeren heen verhuist. Met instemming van de Nederlandse regering stuurde de Katholieke Nederlandse Boeren- en Tuinders Bond (KNBTB) een commissie naar Brazilië om de immigratie van Nederlanders in goede banen te leiden en om een akkoord te sluiten met de Braziliaanse regering. Op 14 juli 1948 werd de coöperatie Cooperativa Agro Pecuária Holambra gesticht. Holambra dankt haar naam aan de samentrekking is Holland, Amerika en Brazilië. Destijds had Holambra als doel het produceren van melk. Helaas hebben de Nederlandse melkkoeien het Braziliaanse klimaat niet overleefd. Maar de Nederlanders gaven niet op en begonnen in 1989 met het de aanbouw en veilen van bloemen en planten en is de grootste exporteur van bloemen van Latijns-Amerika! Holambra wordt beschouwt als een geliefde bestemming en organiseert jaarlijks de grootste bloemenexpositie van Latijns-Amerika, de expoflora.

 

©www.lonelyplanet.com

 

Thimphu

Thimphu is de boeddhistische hoofdstad van Bhutan en is volledig ingesloten door het Himalaya-gebergte. Bhutan is één van de kleinste landen van Azië. Opmerkelijk aan deze stad is dat er geen verkeerslichten in de hoofdstad zijn. De lokale overheid probeerde verkeerslichten in Thimphu te introduceren, maar dat pakte uit in complete chaos omdat de inwoners van Thimphu niet wisten hoe ze met deze situatie om moesten gaan. Zo lag het verkeer volledig overhoop, daarom staat er tegenwoordig gewoon weer een verkeersregelaar op de kruispunten. Bhutan is één van de weinige landen ter wereld wat nooit is gekoloniseerd of door een buitenlandse overheerser is bezet. Bhutan is het enige land ter wereld dat meer CO2 absorbeert dan verspreidt, daar kan de rest van de wereld nog wat van leren! Mocht je ooit Thimphu bezoeken vergeet dan niet een postzegel van je gezicht te laten maken.