Skip to main content

De mooiste tijd van het jaar staat bijna voor de deur en daarmee ook de zoektocht naar leuke geschenken. Ben jij op zoek naar een leuk cadeau maar heb jij geen inspiratie? Bezoek dan een kerstmarkt. En denk je aan kerstmarkten dan denk je aan Duitsland. In heel Duitsland zijn veel kerstmarkten te vinden. Wij hebben vier leuke kerstmarkten voor je uitgezocht en wie weet kom jij hier iets leuks tegen voor aankomende kerst!

 

Kerstmarkt in Düsseldorf

De kerstmarkt in Düsseldorf begint half november en gaat door tot 30 december 2020! (De meeste kerstmarkten eindigen al rond kerst.) Hierdoor kun jij langer genieten van de kerstmarkt. Als je de drukte wilt vermijden en met alle rust over de markt wil kunnen lopen, kom dan doordeweeks en vooral op maandag of dinsdag. In Düsseldorf zijn er verschillende kerstmarkten en je kunt langsgaan bij welke jij maar wilt. Een glaasje glühwein op een kerstmarkt in Düsseldorf is niet te missen. Je vindt hier uiteraard ook bier, worst, pretzels, Flammkuchen en nog veel meer.

Kerstmarkt Keulen

Keulen is sowieso al een hele leuke stad om te gaan shoppen. En vanaf eind november wordt het nog gezelliger. Binnen in het centrum zijn er meer dan zes verschillende pleinen met kerstmarkt. Deze kerstmarkten zijn verspreid over de stad Keulen. Om je te oriënteren kun je de Domtoren in de gaten houden die midden in het centrum staat. De mooiste en populairste kerstmarkt van Keulen staat naast de Dom en daardoor kan het soms behoorlijk druk zijn. Op de kerstmarkt zijn diverse producten te verkrijgen die de Dom uitbeelden. Denk aan versgebakken koekjes die de Dom uitbeelden, vingerhoedjes, sneeuwglobes en nog veel meer. In het midden van de markt staat er ook een hoge kerstboom.

Kerstmarkt Oberhausen

In de stad Oberhausen zijn er twee kerstmarkten; bij winkelcentrum Centro en in de Altstadt. Ondanks dat het beide kerstmarkten zijn, wordt de kerstmarkt in Centro veel vaker bezocht vanwege het winkelcentrum met het liefst 200 winkels. Je kunt deze kerstmarkt goed combineren met een dagje shoppen in het winkelcentrum. Deze kerstmarkt telt circa 150 kraampjes waar je veel leuke dingen kan scoren en ook heerlijk kan genieten van glühwein, braadworst, aardappel twisters en noem het maar op. De kerstmarkt is opgesplitst in drie delen: Bergweihnachtsmarkt, Santa’s Village en de Wichtelmarkt.

Bergweihnachtsmarkt

Hier staan circa 60 huisjes die doen denken aan chalets in de Alpen. Verse koekjes en bij passende muziek, typische producten uit de Alpen creëren een sfeer alsof je op een skivakantie bent!

Santa’s Village

Dit gedeelte telt ongeveer 50 huisjes in allerlei vrolijk en levendige kleuren. Veel lichtjes, grote en felgekleurde zuurstokken, notenkrakers en een kerstman die rondloopt maakt het compleet!

Wichtelmarkt

Dit deel is zeer geschikt voor kinderen en families. Verschillende optredens van kerstbomen die verhalen vertellen, een rondrijdende elventrein, kleurrijke carrousel en andere figuren maken kerst bijzonder voor elke kind.

Kerstmarkt Berlijn

In Berlijn zijn elk jaar maar liefst 26 kerstmarkten te vinden. Door de vele kerstmarkten is er een groot aanbod aan cadeau-ideeën, kraampjes met culinaire specialiteiten en uiteraard glühwein. De kerstmarkt in Berlijn is niet alleen bekend vanwege zijn grootte, maar ook de variatie van typische geschenken, beeldende kunst, delicatessen en nog veel meer. Alle kerstmarkten in Berlijn in één dag bezoeken is onmogelijk. Dus maak er een leuke city trip van. Berlijn is sowieso de moeite waard om te bezoeken met zoveel mooie highlights.