Skip to main content

2020 was een bewogen jaar, zo ook voor de reiswereld. Een jaar die we niet snel zullen vergeten. Boekingen verdwenen als sneeuw voor de zon.

Wij hebben onze hoop gericht op 2021. Hoop dat we dit jaar weer onze horizon mogen verleggen. Al zal dat met kleine stapjes zijn. Niet te ver van huis, rustige plekken en last-minute boeken.


Bestemmingen

We willen je in deze nieuwsbrief inspireren en laten 3 toplocatie zien voor een rustig vakantie met weinig mensen om je heen, omringt door natuur. Deze bestemming zijn makkelijk te bereiken met de auto dus je hoeft niet te vliegen.

 

Frankrijk, Picardië

Picardië is een streek in Noord-Frankrijk die ontstond in 1960 door het samenvoegen van drie departementen: Somme, Oise en Aisne, genoemd naar hun belangrijkste rivieren. De hoofdstad is Amiens. Picardië grenst in het westen van Noordzee waar de baai van de Somme een heel mooi natuurgebied vormt. Picardië is vrij rustig departement en was vroeger geliefd bij de adel. In het binnenland van Picardië vind je bossen, groene valleien en moerasgebieden. Wat je niet mag missen zijn de krijtrotsen van Ault. Deze rotsen hebben op sommige plaatsen een hoogte van 100 meter boven de zeespiegel. Het is een goede plek om een wandeling te maken en te genieten van de natuur. Picardië zit vol met geschiedenis en is bekend met de gotische bouwkunst. Die zie je terug in de kastelen, abdijen en kerken, klooster, belforten en stadhuizen. Dus in Picardië is genoeg te doen.

 

Duitsland, Brandenburg

Brandenburg is een deelstaat die Berlijn volledig omsluit. Brandenburg is verdeeld in 14 districten en heeft 4 stadsdistricten en de hoofdstad van Brandenburg is Potsdam. Een heel bijzondere plek in Brandenburg is het Spreewald, zeker als je van het bos en water houdt dan is deze plek geweldig. Het Spreewald is een bosrijk veengebied en is een uur van Berlijn vandaan. Je hebt een lang netwerk van waterwegen en het wordt ook wel het groene Venetië genoemd. Spreewald staat in de UNESCO Werelderfgoedlijst vanwege de zeldzame planten en dieren die daar voorkomen. Brandenburg heeft veel districten dus je kan aardig wat dingen doen zonder dat je in de drukte bent of komt. Brandenburg staat bekend om zijn mooie historische gebouwen. Keuze genoeg. En als je meer wilt zien dan is Potsdam zeker een aanrader. Een andere aanrader is het Slot Sanssouci; een van de bekendste paleizen in Potsdam. Wat het paleis mooi maakt, is het rococostijl en de trappen die naar het paleis toe leiden.

Oostenrijk, Neder-Oostenrijk

Neder-Oostenrijk ook wel Niederösterreich genoemd bezit de grootste oppervlakte van alle Oostenrijkse deelstaten. Neder-Oostenrijk bestaat uit 4 gebieden ook wel kwartieren genoemd of in het Duits Viertel. Je hebt het Waldviertel daar hebt je meer akkers, in Weinviertel zijn de belangrijkste Oostenrijkse wijnbouwgebieden, in Indrustrieviertel is niet alleen maar industrie maar ook de bosrijke regio Wienerwald en als laatste hebt je de Mostviertel daar hebt je uitgestrekte boomgraden en de uitlopers van de Alpen. Hier enkele bezienswaardigheden die je kan bezoeken in Neder-Oostenrijk: Je kan de De Ötschergräbenkloof ook wel de Grand Canyon van Oostenrijk genoemd je kan daar wandelen want er is een wandelpad gemaakt. Seegrotte Hinterbrühl is een onderaards meer. Het waren eerst mijngangen maar door een klein ongeluk in 1912 heeft men per ongeluk een natuurlijke bron opengebarsten waardoor de mijnen onder water zijn gelopen. Wat je zeker moet bezoeken is Wachau er zijn veel kastelen en kloosters te vinden. Langs de hellingen wordt volop aan wijnbouw gedaan. Ook zijn er veel middeleeuwse stadjes en dorpjes te bezoeken. Er is nog veel meer te zien in Neder-Oostenrijk. Te veel om op te noemen.


Hotel van de maand

The Albus hotel

Het 4-sterren superior design hotel in het centrum van Amsterdam

The Albus is door een Nederlandse familie geleid luxe boutique hotel in hartje Amsterdam. Laat je assisteren door hun gepassioneerde collega’s bij het perfect plannen van je vakantie in Amsterdam. Alle hotspots liggen op loopafstand of een korte tramrit. Kom je met de auto, zeer vlakbij zijn er parkeergarages waar ze speciale deals mee hebben.

Stijlvolle duurzaamheid

Het moderne ontwerp van hun luxe hotel past bij hun milieubewustzijn. The Albus is er trots op het eerste Co2-vrije hotel in Europa te zijn. Ze streven ernaar om hun collega’s in de hotel branche te inspireren om duurzamer te ondernemen en blijven zichzelf verbeteren om de gemeenschap en de planeet beter van dienst te zijn. Doe mee met hun missie en geniet van duurzame luxe in dit Green Key hotel.

Ontspan in de lounge, drink een cocktail aan de bar of ontdek de kunstwerken op de gang.

Een genot voor je zintuigen

Het restaurant van het hotel, Senses by Lars Bertelsen, is een van de beste restaurants van Amsterdam. Het staat ruim 3 jaar in de top 10 luxe restaurants van Amsterdam op Tripadvisor. Dit is ‘fine dining’ op zijn best.

Volgens Tripadvisor horen zij wederom ook bij de beste luxe restaurants in Nederland. Ze zijn erg trots op hun 2de plaats.

Ervaar een creatieve, culinaire beleving die al je zintuigen prikkelen. Reserveer je tafel in Senses restaurant of geniet van ‘private dining’ op uw kamer.

Blissful ontbijt

Het keuken team van Senses by Lars Bertelsen verzorgt in hun stijl een topkwaliteit ontbijt. Senses restaurant serveert elke ochtend een ‘Blissful ontbijt’. Begin de dag gezond, maak een keuze uit 2 warme gerechten, aangevuld met een glas Cava, en een keuze uit Mimosa, volle melk, Sojamelk, chocolademelk, Sinaasappelsap, thee, koffie, Cappuccino, Espresso of Latte. Ze serveren Fairtrade en UTZ-gecertificeerde koffie en thee.


Like & Winactie The Albus Hotel

Win een fantastische nacht The Albus. Dit 4-sterren boutique hotel staat in hartje Amsterdam. Alle hotspots liggen op loopafstand of een korte tramrit. Het moderne ontwerp van het luxe hotel past bij hun milieubewustzijn. The Albus is er trot op het eerste Co2-vrije hotel in Europa te zijn! Het restaurant van het hotel, Senses by Lars Bertelsen, is een van de beste restaurants van Amsterdam. Ervaar een creatieve, culinaire beleving die al je zintuigen prikkelen. Reserveer je tafel in Senses restaurant of geniet van ‘private dining’ op uw kamer.

Wil je kans maken op een overnachting in dit prachtige hotel? Tag de persoon met wie jij hier graag wil verblijven, vertel ons waarom en Like deze post en onze pagina. Uit alle deelnemers wordt 1 winnaar geselecteerd!

De actie loopt t/m 14 januari tot 23:59 uur.
De winnaar wordt uiterlijk op 21 januari bekendgemaakt.

Bekijk de actie op onze Facebookpagina


Winnaar van de maand

De winnaar van de maand is Reneé Van Oudshoorn-de Ruijter, zij mag genieten van een welverdiende overnachting met heerlijk ontbijt in het Double Tree by Hilton Amsterdam! Gefeliciteerd en veel plezier!