Skip to main content

Lifehacks, wie kijkt ze niet af en toe op social media? Om je vast voor te bereiden voor als het reizen straks weer losbarst, vroegen wij onze klanten om hun beste reishacks en voegden we er zelf ook nog een paar aan toe. We hopen dat deze hacks ervoor zorgen dat jouw volgende reis makkelijker en leuker wordt!

 

VOORAF

Je kleding oprollen in plaats van opvouwen

Het is vaak gewenning om alle kleding op te vouwen en in stapeltjes in de koffer te leggen, terwijl dit eigenlijk vrij veel ruimte in neemt. Door je kleding op te rollen bespaar je niet alleen ruimte in je koffer, maar voorkom je ook vervelende kreukels in je kleding. Neem je wat blouses mee op reis? Stop dan een riem in de kraagopening van de blouse, hierdoor blijft de kraag goed in vorm.

Een andere oplossing om je bagage te organiseren zijn packing cubes. Hiermee kun je je koffer super strak inpakken en heb je altijd overzicht. In plaats van dat al je spullen los in je koffer zitten, kun je ze opbergen in deze lichtgewicht tasjes. Zo hoef je niet je hele koffer overhoop te halen als je ergens naar op zoek bent. Ook handig is het om je spullen in verschillende categorieën in te delen met behulp van de packing cubes; denk aan sportkleding, casual kleding en elektronica.

Wil je het echt goed aanpakken dan is deze manier misschien nog iets. Vergt wel wat oefening.

 

ONDERWEG

Neem een lege waterfles mee naar de luchthaven

Op veel luchthavens zijn ze erg streng als het aankomt op vloeistoffen. Neem daarom een lege waterfles mee. Je waterfles mag mee als het bij de securitycontrole goedgekeurd wordt door de handbagagescan en de securitymedewerker. Na security en eventueel paspoortcontrole, kun je je flesje bijvullen bij een van de 90 watertappunten. Zo heb jij lekker fris drinkwater bij de hand. En hoef je geen nieuwe plastic fles te kopen.

Thuisbios onderweg

Wil je (offline) in het vliegtuig of achterin de auto een filmpje kijken op je telefoon? Wij hebben een slimme oplossing om ontspannen te kijken. Neem het papieren afvalzakje dat in de stoel voor je zit. Scheur er een kijkgat in en hang de zak aan het dichtgeklapte vliegtuigtafeltje. Je kunt ook vanuit huis een plasticzakje meenemen.

Nooit meer lang wachten op de bus

Er zijn heel veel verschillende reisapps. Een topper vinden wij toch wel, Moovit. Dit is een wereldwijde app voor openbaar vervoer in meer dan 1500 steden. De app is op werkelijke tijdbasis, om te voorkomen dat je op een bus of tram staat te wachten die niet komt. Daarnaast vertelt de app je het aantal haltes tot je eindbestemming. Goed om te weten: de app is ook offline te gebruiken.

 

OP DE EINDBESTEMMING

Ontspannen werken met groot scherm

Stop altijd een HDI kabel in je koffer. Sommige tv’s – zoals die op je hotelkamer – zijn daarmee namelijk aan te sluiten op je laptop. Zo heb je een extra groot scherm om op te werken.

Nooit meer een spleet tussen de gordijnen

Sluiten de gordijnen in de hotelkamer niet goed aan? Kijk dan in de kast of er een kledinghanger met broekklemmen hangt. Zo ja, gebruik deze verticaal om de twee gordijnen bij elkaar te knijpen. Uit voorzorg kun je ook altijd haarclips of wasknijpers in je koffer stoppen!

Altijd opgeladen

Wil je meerdere devices opladen en misschien ook nog je haar föhnen of je nachtlampje aan? Grote kans dat er niet zoveel stopcontacten in je hotelkamer zijn. Onze tip is dan ook om een stekkerdoos of een stekkersplitter mee te nemen.

Schoenen schoon weer in je tas

In veel badkamers worden ze door de housekeeping neergelegd. Een badmuts. Als je ze niet gebruikt om te douchen kun je ze heel goed om je vieze schoenen doen voordat je ze in je koffer stopt.

Verstelbaar bureau op je hotelkamer

Moet je op je hotelkamer werken maar heb je geen goede ergonomische verhouding tussen stoel en bureau/tafel. Geen nood: als er wel een strijkplank op je kamer staat, kun je die bombarderen tot verstelbaar bureau!

We hopen dat we je hebben kunnen inspireren en misschien dat je nog eens aan deze blog denkt op reis. We zijn benieuwd welke tip jij nog eens gaat gebruiken!

 

Meer tips en weetjes lezen? Kies een van onze anders blogs om verder te lezen.