Skip to main content

Op wintersport met collega’s; het hele bedrijf, afdeling of vestiging? Een leukere en betere vorm van teambuilding bestaat bijna niet. Maar de organisatie van zo’n reis neemt veel tijd in beslag. Zeker als je geen ervaring hebt met het boeken van reizen en/of wintersport. Business Booking International is specialist in het organiseren van wintersport groepsreizen voor bedrijven. BBI verzorgt de wintersport voor jouw groep of bedrijf tot in de puntjes.

Zijn gestelde doelen behaald? Wil je je personeel een extra stimulans geven of belonen voor het harde werken? Er zijn veel reden om met het bedrijf te gaan wintersporten. Wat de reden ook is, samen wintersporten is een goede keuze. De perfecte manier om aan teambuilding te doen of gewoon een goede band te creëren met je collega’s.

Waarom uitbesteden aan BBI?
De organisatie van een wintersport groepsreis kost veel tijd. Bij BBI werken een aantal wintersportliefhebbers met jaren ervaring in de Alpen; o.a. als reisleider, skigids en/of ski-instructeur. Met deze kennis en contacten, kunnen we de ultieme skitrip voor jouw groep organiseren. Het liefst bieden we een keuze uit meerdere mogelijkheden. Wij nemen zoveel mogelijk voorbereiding uit handen, zodat jij als intern organisator je nergens druk over hoeft te maken en de voorpret alvast kan beginnen. Daarnaast zorgen wij er op locatie voor dat er zoveel mogelijk voor jullie geregeld is. Dat bespaart jullie tijd en zo staan jullie sneller op de ski’s!

Eerst op zoek naar locatie, accommodatie en vervoer

 

Een passend skigebied

Misschien hebben jullie zelf een voorkeur voor een land en/of skigebied. Zo niet dan zoeken wij een passend skigebied die aansluit bij jullie wensen. Elke groep heeft andere wensen maar wat vaak terugkomt bij een groepsboeking is dat het gebied voor alle niveaus geschikt moet zijn van beginner tot gevorderde. Ook moet het skigebied vaak niet te klein zijn, maar vaak ook niet te groot omdat het wel leuk is om elkaar tegen te komen of op te zoeken. Zeker als jullie wat later in het seizoen boeken, speelt sneeuwzekerheid op. Daarnaast is er ook vaak de wens dat het gebied ook wat leuks te bieden moet hebben voor de niet skiër of boarder. Ook kijken wij naar de bereikbaarheid van een gebied. Wij kijken naar bekende wintersportlanden als Oostenrijk en Frankrijk maar ook naar bijvoorbeeld Spanje en Andorra. Wij adviseren een skigebied passend bij uw wensen.

Geschikte accommodaties

Op basis van jullie wensen en budget gaan wij op zoek naar geschikte accommodaties. Wij doen meestal hiervoor drie voorstellen. In veel gevallen – met name bij grote groepen – wordt er gekozen voor een hotel met of zonder halfpension. Wij kunnen bij aankomst een snelle check in verzorgen. Vooraf leveren we dan alle informatie aan bij het hotel zodat niet elke gast zelf hoeft in te checken.

Vervoer

Vaak wordt er voor een vliegreis gekozen maar ook een treinreis is een goede optie. En als je het helemaal op maat wil organiseren, kan er ook een Royal Class touringcar het gezelschap op een locatie ophalen en direct naar bestemming brengen. Wij kunnen alles verzorgen.

Keuze gemaakt? Dan stellen we samen een programma op

 

Skipassen, skiverhuur en skiles

Skipassen kunnen we vooraf regelen en in veel gevallen zelfs bij de accommodatie laten afgeven. Wij hebben contacten bij de lokale skiverhuren en kunnen ook hier zorgen voor een snelle check-in zodat jullie niet te lang moeten te wachten op jullie spullen. Voor skilessen geldt in de meeste gevallen dat we werken met privé leraren die een groepen van hetzelfde niveau begeleiden. De reden voor privé leraren is dat bedrijven vaak boeken van donderdag tot zondag. Reguliere groepslessen beginnen vaak op zondag. Voor een groep ervaren skiërs kunnen we ook een gids regelen die de groep meeneemt om een dag te freeriden. Of voor de collega’s met een goede conditie is tourskiën onder begeleiding misschien een leuk avontuur.

Mogelijk een avondprogramma

Wij kennen onze weg in de alpen en kunnen ook naast het skiën en snowboarden een programma op maat aanbieden. Denk aan een après-ski op een bijzondere plek op de berg bijvoorbeeld.  Met een eerste welkomstdrankje of misschien zelfs bestellen op rekening. Of een dinerlocatie op een schitterende plek. Een aanbeveling voor de groepsbeleving is een rodelavond. Eerst op de berg gezellig met elkaar traditioneel eten en daarna op de slee met elkaar naar benden. Met onderweg nog een pauze met een lekkere schnaps. Of als rodelen iets te spannend wordt gevonden een mooie fakkeltocht. Je groep loopt dan met fakkels over de berg of door het bos richting een mooie berghut waar jullie heerlijk gaan eten. Wij zoeken een passende activiteit die bij jullie wensen past.

Andere activiteiten

In de winter is er heel wat meer te beleven in de bergen, dan enkel skiën en snowboarden. Gelukkig maar voor de collega’s die niet van skiën of snowboarden houden. Hieronder wat suggesties maar uiteraard is er veel meer mogelijk.

Gletsjertocht
Maak een wandeling op een gletsjer! Met stijgijzers aan je voeten maak je een tocht over een metersdikke ijslaag. Een bijzonder avontuur! Hoewel het misschien makkelijk lijkt, kan een gletsjerwandeling best wel een uitdaging zijn. Het steeds veranderende landschap van scheuren en ijspieken op een gletsjertong is bijzonder ruig en onvoorspelbaar. Met helm, stijgijzers, ijsbijl, goede wandelschoenen en warme kleding maak je onder begeleiding van een gids een tocht van enkele uren en heb je soms ook de mogelijkheid om te gaan ijsklimmen.

Arrensleetocht
Voor wie het iets rustiger aan wil doen is een arrensleetocht een aanrader. Warm ingepakt op een echte arrenslee die wordt getrokken door twee paarden, geniet u van het betoverende winterse landschap. Tijdens de rit hoor je het rinkelen van de belletjes en het knarsen van de sneeuw onder de hoeven van de snuivende paarden. Achter elke bocht wacht een ander uitzicht.

Sneeuwschoenwandelen
Sneeuwschoenwandelen is bergwandelen in het winterse landschap met speciale sneeuwschoenen (raquettes). Weg van de geprepareerde pistes. Een gids brengt je naar plekken waar je anders niet kunt komen. De sneeuw dempt alle geluiden. Het enige dat je hoort is het knisperen van de sneeuw onder je sneeuwschoenen.

Paragliden
Wees vrij als een vogel, stijg op en zweef boven een prachtig berglandschap. Geniet van grenzeloze vrijheid en een prachtig berglandschap op een hoogte van 2.500 meter. Een avontuur voor jong en oud.

Steden bezoeken
Rondom tal van wintersportgebieden zijn op redelijke afstand mooie steden te bezoeken. Denk aan Annecy, Bozen, Bern, Innsbruck of Salzburg. Hier vind je onder andere genoeg musea, bezienswaardigheden en winkels voor een vullend dagprogramma.

 

Wellness
De Alpen zijn rijk aan wellnesscentra. Zo vind je in Courchevel in Frankrijk het grootse waterparadijs van Europa, waar je kunt opwarmen in onder andere een surfgolfslagbad, spa’s en sauna’s. En in Oostenrijk zijn er 40 thermale baden met geneeskrachtige water, saunafaciliteiten, spa-ruimtes. Typisch voor de Oostenrijkse thermaalbaden is dat ze geïnspireerd zijn door de natuur en dus niet alleen ontspanning maar ook de gezondheid bevorderen. In één van deze wellness centra kun je je de hele dag vermaken.

 

Hotel van de maand – Saratz Hotel, Pontresina,  Zwitserland

Hotel Saratz ligt in het centrum van Pontresina en in het hart van de vakantieregio Engadine St. Moritz in Zwitserland. Hotel Saratz is elegant maar ook knus, hedendaags maar ook charmant. De mix van oud en nieuw straalt vooral één ding uit: sfeer. De moderne manier van leven fuseert met de hoteltraditie van Engadine, grandeur met design en natuur met architectuur. Dit draagt bij aan de (vakantie)beleving in een schitterende omgeving. En door de ligging aan de Pontresina-gletsjer, is het uitzicht vanuit alle kamers ronduit fenomenaal.

Het middelpunt van het hotel is de plenaire zaal Sela Arabella, die, dankzij de speciale plafondconstructie, bekend staat om zijn uitstekende concertakoestiek. De moderne, hoogwaardige congresinfrastructuur voldoet ook aan de hoogste eisen. Ook biedt het hotel de volledige uitrusting voor hybride vergaderingen

Voor congressen met meer dan 50 personen zijn er extra zalen beschikbaar net naast de deur bij Convention and Event Centre Pontresina. Het onderscheidende kenmerk van het moderne congres- en evenementencentrum is een zeer royale hoeveelheid aan ruimte. Een grote plenaire zaal, zeven seminarruimten en drie foyers bieden de ideale omgeving voor congressen, vergaderingen, banketten en culturele evenementen.

Like & Winactie Saratz Hotel

Wil jij kans maken op twee overnachtingen voor twee personen inclusief ontbijt in het charmante Hotel Saratz in Pontresina Zwitserland?

Bekijk dan de actie op onze Facebookpagina.  Like de post en beantwoord de vraag onder de post goed: ‘Hoeveel vierkante meter is het hotelpark?’ De actie loopt t/m 9 september tot 23:59 uur.

Winnaar van de maand

De winnaar van de winactie van de maand juli is Janelle Vis. Zij mag genieten van een overnachting voor twee personen met heerlijk ontbijt in het Jan Luyken Hotel Amsterdam.