Skip to main content

Aan de temperaturen is het niet altijd te merken maar het is nog steeds winter. Wij blijven in ieder geval nog even in winterse sferen. Lees hieronder over ons bezoek aan de Jungfrauregio in Zwiterland, ontmoet onze nieuwe collega Lawsa en bekijk de nieuwe winactie!

Jungfrauregio, Zwitserland

Jungfrauregio, een groot skigebied omringd door skitoppen. Eén van de mooiste skiregio’s in Zwitserland. Roald, onze wintersportspecialist, ging hier in januari naartoe op uitnodiging van de Jungfraubahnen om zelf te ontdekken wat dit gebied te bieden heeft. Hieronder lees je de highlight die een incentive reis met jouw team onvergetelijk kunnen maken.

Uniek en divers

De plaatsen Grindelwald, Wengen, Mürren en Lauterbrunnen vormen samen de Jungfrauregio. In totaal genereren zij bijna 2,5 miljoen overnachtingen per jaar, dit maakt de Jungfrauregio de grootste toeristische bestemming in Zwitserland. In de winter en ook in de zomer is dit een mooie bestemming. De bergtreinen die op diverse plekken door het skigebied rijden zijn een van de bijzondere aspecten van deze regio.

© Jungfrauregion

Een leuk stukje geschiedenis: De Jungfraubahn is een Zwitserse bergspooronderneming in het Berner Oberland. Het traject loopt van het station Kleine Scheidegg naar de Eiger gletsjer, waar de zeven kilometer lange tunnel begint die tot op de Jungfraujoch loopt. Op 27 juli 1896 werd begonnen met de bouw van de Jungfraubahn. Op 19 september 1898 kon het trajectgedeelte van de Kleine Scheidegg naar het station Eigergletscher worden geopend. Op 21 februari 1912, 16 jaar later, volgde de doorbraak naar het station Jungfraujoch. Het hoogtepunt van de Jungfrauregio is het hoogstgelegen treinstation van Europa, de Jungfraujoch op 3.454 meter. Op de Jungfraujoch sta je meteen op de Aletsch gletsjer, die met een lengte van 23 kilometer de langste gletsjer van Europa is. Je hebt niet alleen een spectaculair uitzicht op de Aletsch gletsjer maar ook op de Eiger. De Eiger is een 3.970 meter hoge berg. De berg staat bekend om zijn steile noordwand, dit is de gevaarlijkste klimroute van Europa.

© Jungfrau railway 1897

Wat te doen in de Jungfrauregio

Voor de hand liggend zijn natuurlijk wintersportactiviteiten zoals skiën en rodelen maar dat is niet het enige. Ervaar de traditionele aspecten van de Zwitserse cultuur in authentieke, lokale omgevingen.

  • Bezoek een boerderij, voer de koeien en proef vers geproduceerde melk en kaas.
  • Kijk over de schouder van een traditionele houtsnijder en leer over deze oude Zwitserse ambacht.
  • Proef de beste chocolade in de wereld en leer over zijn geschiedenis en productie bij de funky chocolade Club. Naast het kopen en toasten van chocolade, kunt u uw eigen chocolade maken in de funky Chocolate Club. Elke deelnemer kan hun eigen creatie meenemen naar huis.
© Funky Chocolate Club
  • Bezoek Ice Magic, unieke schaatservaring die het centrum van Interlaken transformeert tot een Winter Wonderland.
  • Maak een adembenemende tocht door de ijzige wereld van Ice Palace in het hart van de Aletsch gletsjer. Berggidsen creëerden de gangen en hallen in de jaren 1930. Vandaag de dag creëren kunsternaars er ijssculpturen in alle hoeken en gaten.
© Ice Palace
  • Cirkel moeiteloos in de berglucht, geniet van de wind, voel de opheffing van warme luchtstromingen, hoor hoe de vogels fluiten-paragliding, ervaar de ultieme vrijheid tijdens een tandemvlucht. Zo krijg je een geheel nieuw perspectief op het prachtige landschap, terwijl je veilig naar de vallei in het hart van Interlaken paraglide met je tandem piloot.

Ontmoet Lawsa, onze nieuwe collega!

Ik ben de Sales Manager en mijn carrière is begonnen in hotelmanagement en heb gewerkt bij diverse hotelketens als Meetings & Events Manger en Sales manager bij o.a. Park Plaza Hotel, Crown Plaza hotel en Holiday Inn in Nederland. Gastvrijheid staat bij mij centraal en het organiseren van meetings en events heb ik jarenlang met veel overgave gedaan. Om mijn horizon in de zakelijke dienstverlening te verbreden heb ik gekozen voor Business Booking International en met mijn achtergrond in de hotelbranche breng ik veel waardevolle kennis mee. Het luisteren naar de wensen van onze klanten en hen verrassen met een uniek locatie of reis is mijn specialiteit.

Een goede basis voor het bereiken van een ambitie is samenwerking! Elke dag ga ik vol enthousiasme aan de slag om samen met mensen een optimaal resultaat neer te zetten. Als een klant bij ons de deur uit loopt met een glimlach en weer terugkomt dan ben ik tevreden!


Van der Valk Hotel Amsterdam-Amstel

Dit is het allereerste Van der Valk hotel binnen de ring van Amsterdam. Het hotel heeft 206 kamers, een uitgebreide wellness De Tropen met een buitenzwembad, een gym en diverse restaurants.

Zo kun je in Restaurant Amstelle terecht voor een ontbijt, lunch of diner uit de internationale keuken met een Amsterdamse touch. In Buffet ’t IJ kun je terecht voor ons uitgebreide ontbijtbuffet, daarnaast bieden zij ook een lunch- en dinerbuffet aan. Het Live Cooking dinerbuffet heeft o.a. een grandioze pizzaoven. In Bar Moqum kunt je ’s avonds terecht voor koffie met gebak, een cocktail of een burger, curry of salade!

Wellness De Tropen is voorzien van Finse sauna, Turks stoombad, infrarood schommels, voetenbaden en verwarmd buitenzwembad met jetstreams. En Gym ADAM biedt alles voor een volledige workout.


Relaxen in De Tropen Welness? Like & win

Weer eens tijd voor een weekendje Amsterdam? Doe dan snel mee met onze actie en maak kans op een overnachting voor twee in Van der Valk Hotels Amsterdam-Amstel inclusief ontbijt, gebruik van de uitgebreide WEllness De Tropen met buitenzwembad en Gym ADAM.

Ga naar onze Facebookpagina en kijk hoe jij deze prijs kan winnen.


Winnaar van de maand

De winnaar van de maand is Chantal Frijters! Zij heeft de overnachting voor 2 personen inclusief ontbijt bij het Park Inn by Radisson Amsterdam Airport Schiphol hotel gewonnen. Gefeliciteerd Chantal!