Skip to main content
Blog

Hotel Mandarin Oriental

By 31 mei 2013No Comments

Mandarin Oriental, Barcelona biedt avant-garde luxe in de stad op het meest exclusieve adres. Dit inspirerende hotel paart de legendarische gastvrijheid van Mandarin Oriental Hotel Group met de onnavolgbare personage dat Barcelona tot een van Europa’s belangrijkste reisbestemmingen heeft gemaakt.

Dit pand is ideaal gelegen aan de Passeig de Gràcia, in het centrum van het commerciële Barcelona en uitgaanscentrum. Het biedt gemakkelijke toegang tot de beste winkels, restaurants en culturele locaties van de stad en ligt op korte loopafstand van vele grote toeristische attracties. Vanuit het hotel kunnen de gasten een wandeling maken langs de gevierde promenades en architectuur van de stad en genieten  van de bezienswaardigheden van de beroemde Ramblas en de Gotische wijk. De vele musea, kerken en parken van Barcelona zijn allemaal bij de hand en twee van de meest gevierde gebouwen van de beroemde architect Gaudi, zijn slechts een steenworp afstand van het hotel.

Mandarin Oriental, Barcelona is gehuisvest in een elegant gebouw uit de midden 20ste eeuw . Het 98 kamers tellende hotel biedt zeer  spectaculaire en creatieve interieurs  gestileerd door de internationaal gerenommeerde Spaanse designer Patricia Urquiola. Elk van de stijlvolle kamers en prachtig ontworpen suites laten een blijvend eigentijds ontwerp zien dat subtiele reflecties van het oosterse erfgoed zijn opgenomen. Uitzichten zijn ofwel van de meeste stijlvolle boulevard van Barcelona, ​​de Passeig de Gràcia of van de aangelegde binnentuin van het hotel. Een aantal kamers hebben een balkon of een terras, van waaruit de omliggende modernistische gevels te bewonderen zijn. Het hotel biedt ook een elegant ontworpen vergader-en banqueting faciliteiten.

Onder leiding van gerenommeerde chef-kok Carme Ruscalleda,  werd het restaurant van Mandarin Oriental, Moments bekroond met zijn eerste Michelin-ster op de eerste verjaardag. Ruscalleda is een van de weinige vrouwelijke chef-koks in de wereld die werd bekroond met meerdere Michelin-sterren.

Testamenten van de geschiedenis van het gebouw als het voormalige Banco Hispano Americano zijn te vinden in de Banker’s Bar waar oude kluizen worden gebruikt in het ontwerp van de bar om dit tot een van de meest karakteristieke en originele locaties in het hotel te creëren.

Mandarin Orientals kenmerkende fan van Barcelona werd opgericht door de befaamde Spaanse designer Patricia Urquiola, die ook verantwoordelijk was voor het hotel interieur. Ontwerp van de ventilator is geïnspireerd door architectonische elementen in het hotel, inclusief het bronskleurige aluminium traliewerk bij de ingang van het hotel.

Het hotel ligt op slechts een steenworp afstand van de topattracties van Barcelona, ​​waaronder de beroemde Las Ramblas, de Gotische wijk en het Gaudi House.