Skip to main content
Blog

Incentive trip naar Brussel

Brussel is een belangrijke zakenbestemming en staat vooral bekend als politiek centrum van Europa. Er zijn veel instellingen van de Europese unie in de Europese wijk / Leopoldswijk gevestigd. De EU trekt veel bedrijvigheid aan. Zo zijn er veel internationale belangenorganisaties in Brussel. De Europese wijk ligt tussen drie parken: het warandepark, Jubelpark en het Leopoldpark. De EU zorgt er voor dat veel ambtenaren en zakenlieden met enige regelmaat naar Brussel moeten voor zakelijk overleg. Brussel is dankzij de aanwezigheid van bijna 200 ambassades en vele diplomaten een van de belangrijkste diplomatieke centrum ter wereld. De rol van EU past goed bij Brussel. De stad is internationaal en eigentijds. Maar naast zaken en politiek heeft Brussel zoveel meer te bieden voor een superleuke citytrip of incentive reis, zoals bijvoorbeeld de gezellige marktjes en terrasjes, bier, friet en chocolade, een wereld van striphelden, en een fantastisch nachtleven!

Brussel houdt van het goede leven. Exclusief winkelen kan in de Louizawijk, waar veel exclusieve modewinkels zijn gevestigd. Ook de sint Hubertus galerijen in de omgeving van de grote markt bieden mogelijkheid voor exclusief shoppen. Iets verderop ligt de Zwavelwijk en de oude volksbuurt de Marollen waar dagelijks een rommel- en brocantemarkt plaatsvindt, dus kunstliefhebbers en verzamelaars van antiek en curiosa kunnen hier goed toeven. In Brussel is shoppen dus een uitstekend tijdverdrijf.

© www.thebaghoarder.com

Brussel biedt goede mogelijkheden voor leuke incentive reizen. De restaurantjes en smalle straatjes en steegjes rondom de grote markt worden de Buik van Brussel genoemd. Eten kan hier in Brussel een goed thema zijn. De Belgische keuken is beroemd om zijn specialiteiten zoals frieten, bier en chocolade. Rondom dit thema zijn een aantal leuke activiteiten te organiseren. Denk bijvoorbeeld aan proeverijen, workshops Belgisch beier brouwen, culinaire wandelingen door de stad, een bezoekje aan een ambachtelijke chocolaterie of een kookles. Bierliefhebbers zullen zich prima vermaken in de inofficiële bierhoofdstad van de wereld.

©www.brussel-nu.nl

Stripfiguren spelen in Brussel een belangrijke rol. Een leuke activiteit is bijvoorbeeld een themawandeling door de stad. Een bezoekje aan het Belgisch Stripcentrum mag tijdens de Brussel tour zeker niet ontbreken. In dit prachtige historische pand in Art Nouveau stijl spelen Kuifje, Suske en Wiske, de Smurfen, Guust Flater (Gaston Lagaffe) en Lucky Luke de hoofdrol. Het Belgisch Stripcentrum verhuurt ook zalen voor evenementen of vergaderingen.

©www.visit.brussels/nl/

Ook het Brusselse nachtleven is een geweldige belevenis. Ga bijvoorbeeld langs bij de befaamde Havana club voor een avondje salsa dansen. Je kan er terecht voor een hapje, cocktails in overvloed (Cubaanse mojito, Brasiliaanse caipirinha, Peruviaanse pisco sour) en een onvervalste Latino-zwoele nacht. Verder zijn er in Brussel talloze hippe clubs en bars, gezellige terrassen en kroegen.

In het Brussels Expo, opgericht voor de Wereldtentoonstelling van 1935 worden onder andere beurzen, evenementen  en tentoonstellingen georganiseerd. Het beeldmerk van Brussel, het Atomium ligt naast het tentoonstellingspark.

©atomium.be