Rome, Italië

Rome is de hoofdstad van Italië en ook de belangrijkste stad van het land op politiek, cultureel en historisch vlak. Rome speelde al voor het begin van onze jaartelling een belangrijke rol binnen de westerse wereld. Rome was in het tijdperk van het Romeinse Keizerrijk de machtigste stad ter wereld. In het hedendaagse Rome zijn nog veel overblijfselen van het Romeinse Rijk terug te vinden zoals het Pantheon, het Forum Romanum, het Colosseum en het Theater van Marcellus.

Benieuwd naar wat er nog meer te beleven valt in Rome? Bekijk dan hieronder ons programma.

Dag 1 | Culinaire tour

 

Middag

We komen in de middag aan in Rome. Dan gaan we met de transfer naar het hotel. Bij de aankomst heb je de tijd om op te frissen. Dan gaan we met de transfer naar ons vertrekpunt waar we starten met een culinaire tour.

Avond

Bij aankomst starten we als groep met een culinaire tour in de wijk Prati. Prati grenst namelijk direct aan Vaticaanstad. Het is niet ver lopen naar de vele bekende bezienswaardigheden van Rome.  In het eerste restaurant kun je allerlei typische Italiaanse lekkernijen proeven bereid op de traditionele Italiaanse manier vergezeld van een glas wijn. Daarna bezoeken we een van de beroemdste pizzeria’s van Rome: Pizzarium. Hier kun je meerdere soorten pizza’s proeven. Vervolgens brengen we een bezoek aan de delicatessenwinkel van de familie Paciotti en kun je truffels en gedroogd vlees proeven en natuurlijk weer met een heerlijk glas wijn erbij. Vervolgens wandelen we naar een bekroond restaurant om te smullen van traditionele pasta en wijn. De wandeling wordt afgesloten bij een ambachtelijke ijssalon.

Na het culinaire tour gaan we met de transfer terug naar het hotel en dat was het einde dag van dag 1.

Dag 2 | Vaticaanstad

Ochtend

We beginnen onze dag met ontbijt in het hotel. Na het ontbijt verzamelen we voor het hotel. We gaan met de transfer naar Vaticaanstad. Vaticaanstad is de kleinste onafhankelijk staat ter wereld. Het staatshoofd is Paus Franciscus. Vaticaanstad is ontstaan in 1929 als het gevolg van het Verdrag van Lateranen dat door Paus Pius Xi en Benito Mussolini werd ondertekend. Vaticaanstad is geen lid van de Europese Unie ook al ligt het in Rome. We starten onze tour met het bezoek aan de Vaticaanse musea. Je bezoekt de meest interessante galeries in de musea: Sala Rotonda, de galerij met wandtapijt van Rafaël en de Kaartengalerij. Je bezoekt de Sixtijnse Kapel waar je ziet waar Michelangelo de meeste van zijn jaren heeft besteed om de pausen van Rome tevreden te stellen. Wist je dat hij ook in de Kapel sliep? Michelangelo uitte graag zijn frustratie over zijn werkgevers met grappen in zijn werk. Je zie ook een paar van Michelangelo grappen. De tour eindigt in de prachtige Sint-Pietersbasiliek. Het staat bekend als het grootste architectonische meesterwerk van Rome en het nam meer dan een eeuw in beslag om het te bouwen. Je leert het verhaal kennen van de negen meesterarchitecten die tot aan het einde aan het project werken.

 

 

Middag:

Na de tour maken we een kleine wandeling naar het restaurant in een  wat meer afgelegen straat – weg van het toerisme – waar we rustig kunnen genieten. Na de lunch gaan we met de transfer naar de locatie waar wij onze Vespa ophalen. Je hoort het al, we gaan Rome verkennen op een Vespa. Maar niet op zo’n oude Vespa maar een moderne. Het is niet moeilijk om een Vespa te rijden je hoeft allen maar gas te geven. Met deze tour bekijken wij de highlights van Rome en heb je gelegenheid om ook foto’s te maken. Je ziet Pizza Novona, dat is het mooiste plein van Rome met de beroemde fontein van de vier rivieren. Je ziet ook het Colosseum waar gladiatoren voor hun leven vochten zodat de keizers de harten van mensen zouden veroveren. Je gaat ook langs het Pantheon, het enige gebouw in Rome dat nog steeds in dezelfde staat is als op de dag dat het werd afgerond. En met de tour zie je nog meer beroemde monumenten van Rome.

Avond:

Na de tour wandelen we naar onze locatie waar we gaan dineren. Een toplocatie voor de beste Italiaanse pizza’s. Hier kun je genieten van pizza’s met een flinterdunne bodem, die tot aan de rand belegd zijn met verse producten en bereid zijn in de houtoven. Na het diner gaan we met de transfer naar het hotel. Na aankomst heb je vrije tijd en kun je zelf genieten van de avond.

Dag 3 | Ondergrondse Trevifontein

Ochtend:

We starten onze dag met het ontbijt. Na het ontbijt verzamelen we met z’n allen voor het hotel voor onze transfer naar de Trevifontein. Iedereen is wel bekend met de Trevifontein in Rome maar niet iedereen weet wat eronder ligt. Dat gaan wij ontdekken. De fontein werd gebouwd in opdracht van Paus Clemens XII en is het is getekend door Bernini. De bouw duurde van 1732 to 1762. De naam Trevi komt van de woorden tre vi (drie wegen) want vroeger kwamen er drie wegen uit op het plein van de fontein. De tour brengt je door de ondergrondse gangen die zich uitstreken over de Trevi-wijk. Je loopt van de Via San Vincenzo naar Vicolo Putterarello, 9 meter onder de straten en je ontdekt ruïnes die helemaal teruggaan tot het oude Rome. Je krijgt ook de gelegenheid om archeologische bewijs te observeren en aanraken. Bijvoorbeeld de realisatie van Aqua Virgo, dat is een van de drie aquaduct die uit de oudheid komt en tot de dag van vandaag nog steeds in functie is. En ook vuur van Goten. Dat was de plundering in Rome in 410. De stad werd door de Visgoten aangevallen onder de leiding van koning Alarik I.

Middag:

Na de tour wandelen we naar het restaurant voor de lunch. Het is niet ver van de Trevifontein. Na de lunch gaan we met onze transfer naar de locatie voor een spel: Angels & Demons. Wie ken de film Angels & Demons (gebaseerd op het boek Het Bernini Mysterie) niet? Tijdens dit spel duik je in de huid van Robert Langdon en volg je de aanwijzingen die je helpen het mysterie van Illuminatie op te lossen. Je bezoekt het Vaticaan, de Piazza Nova, de Engelenburcht, de Trevifontein en andere plekken die in de film en het boek voorkomen. Het spel wordt gespeeld in kleine groepen en we kunnen er ook een wedstrijd van make. Wie van de groepen is het snelst met het oplossen van het mysterie. Na het spel heeft iedereen vrije tijd voor zichzelf. Je kan Rome bewonderen in je eigen tempo.

Avond:

We verzamelen ons bij de Trevifontein en met de transfer gaan we richting het restaurant voor het diner. We gaan naar een plek waar je het mooiste uitzicht hebt op Rome en waar je heerlijk  vis en zeevruchten kan eten op z’n Italiaans.. Zo zie je Rome op een andere manier. Je hebt dan ook uitzicht  op de catacomben van San Valentine Sint-Valentijn was bekend als een Romeinse heilige uit de 3e eeuw. Hij is daar begraven. We genieten met z’n allen en sluiten de nacht in Rome af met een mooi uitzicht. Na het dineren gaan we met de transfer naar het hotel en dat was het einde van het programma.

Dag 4 | Colosseum

Ochtend:

We starten onze dag met het ontbijt en na het ontbijt heeft iedereen de gelegenheid om uit te checken en in de lobby te verzamelen. Dan gaan we met de transfer naar het Colosseum waar we nog een ondergrondse tour gaan doen. Iedereen kent het Colosseum. Ontdekt met deze tour wat er onder de arena verborgen ligt. Met deze tour zie je de ondergrondse kerkers, tunnels en kamers van het Colosseum. Je ziet ook waar de gladiatoren zich voorbereidden voor de strijd. Iedereen weet dat ook in de Colosseum wilde dieren werden ingezet. Je krijgt te zien waar zij werden gehouden.

Middag:

Na de tour gaan we wandelen naar het restaurant die niet ver van het Colosseum ligt. Daar gaan we heerlijk lunchen. Na het lunchen gaan we met de transfer richting het vliegveld en dan gaan we naar huis. En dat was het einde van het programma.

Bel met een van onze adviseurs onder nummer +31 (0)20 8202351 om een boeking te maken.