Praag, Tsjechië

De historie van Tsjechië is op fraaie wijze zichtbaar in de Tsjechische hoofdstad Praag. Het historische deel van de stad is dermate goed bewaard gebleven dat je er bouwwerken en stijlelementen uit allerlei eeuwen terugziet in het straatbeeld. Het is niet voor niets dat Praag jaarlijks miljoenen toeristen trekt die vooral afkomen op de romantiek van de oude binnenstad.

Verschillende bijnamen worden gebruikt om het unieke karakter van Praag te beschrijven, zoals “De Gouden Stad” en “Stad met de Honderd Torens”. Feit is dat de schoonheid van Praag buiten kijf staat en je Praag tenminste eens in je leven gezien moet hebben. We hebben een vierdaagse incentive voorbereid maar passen het programma graag voor u op maat aan.

Benieuwd naar wat Praag nog meer te bieden heeft? Bekijk dan hieronder ons programma.

Dag 1 | Raften

Ochtend/Middag:

We komen in de ochtend in Praag aan. Dan gaan we met de transfer naar Veltursy waar we gaan raften.

Middag:

Bij aankomst in Veltursy gaan we eerst lunchen op de locatie waar we gaan raften. Na de lunch is er de mogelijkheid om zwemkleding aan te trekken. Daarna lopen we richting de rivier om te raften. Raften is een leuke groepsactiviteit om te doen. Raften wordt meestal gedaan in wild water en je zit op een soort vlot. Samen moet je het vlot in bedwang zien te houden. Vooraf krijg je uitgebreid uitleg over alles wat je moet weten qua raften. Ook ontvang je zwemvesten en helmen. Het raften duurt ongeveer vier uur.

Avond:

Na het raften is er voor de groep een BBQ-party. We maken er een gezellige ontspannen avond van met lekker vers vlees of andere opties voor de vegetariërs. Een lekker Tsjechische biertje mag eigenlijk niet ontbreken. Na de BBQ-party gaan we met de transfer richting het hotel waar we inchecken.

Dag 2 | Tanks rijden

Ochtend

We starten de ochtend met een heerlijk ontbijt. Daarna verzamelen we bij de receptie en gaan dan met de transfer richting een buitenwijk van Praag. Daar start een militair tour. We bezichtigen eerst een tentoonstelling over militaire voertuigen. Daarna verkennen we de verborgen plekken van het Sovjetleger en de verschillende militaire voertuigen. Ooit een tank willen rijden? Hier is je kans.  We gaan met collega’s samen in een tank rijden. Dit duurt ongeveer 2,5 uur.

Middag

Van de militair tour gaan we met de transfer richting Praag. Hier starten we met een tram tour door de stad. Dit is een leuke manier om Praag te ontdekken. We rijden in een historische tram langs de highlights van de stad. In de tram wordt de lunch geserveerd. Ontspannen genieten van de stad tijdens het eten, geweldig!

Avond

Het avondprogramma start bij brouwerij U Fleků. Hier starten we met een tour door de brouwerij van 45 minuten. Tijdens deze tour gaan we bierproeven, krijgen we uitleg van de brouwprocessen en de geschiedenis van de brouwerij en natuurlijk brengen we een bezoek aan de kelder en het brouwhuis. Elke gast ontvangt ook een souvenir van de brouwerij. Na de tour gaan we bij U Fleků aansluitend dineren. Na het diner gaan we met de bus terug naar het hotel. De rest van de avond is vrij.

Dag 3 | Ondergrondse kerkertour

Ochtend:

Na het ontbijt heb je even voor jezelf. Dan gaan we richting de oude stad voor een kerkertour. We kennen Praag van zijn mooie architectuur en kunst maar er is ook een stad beneden de huidige stad. Deze nu ondergrondse stad is uit de 12e en 13e eeuw of nog ouder. We zien er verborgen kamers, gangen, kelders tot 2 verdiepingen onder de grond. Zo krijg je een beeld hoe het leven was in de middeleeuwen. De tour duurt ongeveer 1 uur.

Middag:

Na de kerkertour gaan we lunchen op het Oude stadsplein. Na de lunch gaan we met de transfer naar een boogschiethal. Met een pijl en boog gaan jullie de strijd met elkaar aan. Extreme archery of archery tag is een kruising tussen trefbal en paintball. Doordat de pijlen een speciale foam-top hebben, kan het spel worden gespeeld zonder pijn of blauwe plekken. Maar net als bij trefbal moet je in beweging blijven. Niet alleen om jezelf te beschermen maar ook om pijlen te bemachtigen zodat je weer ten aanval kunt gaan. Deze activiteit kan buiten en binnen gedaan worden maar buiten is veel leuker. Je kan er een team spel van maken of ieder voor zichzelf. Wie van jullie wordt de nieuwe Robin Hood? Nadat wij klaar zijn met extreme archey gaan we met de transfer richting het hotel. Bij aankomst in het hotel heeft iedereen vrije tijd voor zichzelf.

Avond:

Vanuit het hotel lopen we gezamenlijk naar de locatie waar samen gaan dineren. Deze avond is dat op een boot. Lekker op de Vltava rivier varen en van Praag genieten in de avond met al zijn verlichtingen. Na het dineren kunnen de voetjes van de vloer met discomuziek. Daarna komen we weer terug waar we begonnen en lopen we samen weer naar het hotel. Dat was het programma voor deze dag.

Dag 4 | De terugreis

Ochtend

Na het ontbijt uitchecken. En dan met een transfer richting het vliegveld om weer naar huis te vertrekken.

Bel met een van onze adviseurs onder nummer +31 (0)20 8202351 om een boeking te maken.