Marrakech, Marokko

Marrakech, ook wel bekend als ‘het parel van het zuiden’ of de stad van 1001 nacht! Marrakech is één van de vier koningssteden van Marokko en staat bekend als de rode stad. De stad wordt vooral gewaardeerd om zijn unieke architectuur, de unieke sfeer en de geschiedenis. Sinds 2008 staat de stad op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Laat jezelf meevoeren in een wereld van kleuren, smaak, geuren, rijke geschiedenis en voorouderlijke architectuur van meer dan 1000 jaar oud. Trotseer de woestijn net buiten de stad met een 4×4 jeep, ervaar de stilte en stop onderweg voor een glaasje Marokkaanse thee in een van de vele Berberdorpen. Deze mysterieuze stad is niet te beschrijven, maar moet ervaren worden.

Benieuwd naar wat Marrakech nog meer te bieden heeft? Bekijk dan hieronder ons programma.

Dag 1 | De eerste kennismaking

Ochtend
In de ochtend vliegen jullie naar Marrakech en met de transfer worden jullie naar de accommodatie gebracht. Een absolute aanrader is een overnachting in een Riad. Het woord Riad is afkomstig van het Arabische woord ‘Ryad’ wat tuin betekent. Het verwijst naar een traditioneel Marokkaans gebouw of huis met een patio of binnentuin. De tuinen nemen binnen de islamitische cultuur een bijzondere plaats in. Dit komt doordat de tuinen een metafoor is voor het paradijs. Bij het ontwerp van een Riad wordt goed rekening gehouden met de privacy van de bewoners en dan met name de vrouwelijke bewoners. De patio is meestal vierkant of rechthoekig en de kamers bevinden zich meestal om de patio heen in één of twee verdiepingen. De Riad’s zijn te vinden in alle soorten en maten.

Middag
In de middag zullen jullie gezamenlijke gezellig lunchen in Restaurant Dar Moha. Restaurant Dar Moha biedt een scala aan gerechten die de essentie van de Marokkaanse gastronomie helemaal in zijn recht laten komen. Dankzij de vaardigheden van de chef-kok en zijn goed uitgeruste team, zullen jullie zintuigen worden verwend met een unieke eetervaring.

Avond
Tot slot vindt er in de avond een gezamenlijk diner plaats in het restaurant Paleis Dar Soukkar, in de sfeer van 1001 nacht. Paleis Dar Soukkar, in het Arabisch ” het suikerpaleis “, is een mythische plaats omdat het een rijke geschiedenis heeft. Het werd in de 16e eeuw gebouwd op een oude suikerfabriek, waarvan vandaag de dag nog enkele overblijfselen te zien zijn. In 2004 werd het paleis gerenoveerd om er prestigieuze privé-evenementen te organiseren, zoals het internationale filmfestival van Marrakech, de Marrakech Du Rire of de Dior-avonden, om uiteindelijk in 2016 zijn charmante en niet te missen dinnershow te lanceren voor de bredere gemeenschap. Gelegen op slechts 10 minuten van het Djema el Fnaa-plein, is het Palace een vuurtoren voor de rode stad.

Het etablissement is verdeeld in twee gebieden, het binnengedeelte omvat een eetzaal, een loungeruimte en een overdekt terras. Dan de buitenruimte met zijn 1200 m² terras. De zaal heeft een capaciteit van 1800 personen voor een zittend diner en 2500 personen voor cocktaildiners, terras inbegrepen.

Dag 2 | Het Atlasgebergte

Ochtend
De ochtend begint al goed want jullie zullen op een 4×4 jeep excursie gaan naar het Atlasgebergte. Dit indrukwekkende stukje van Marokko wordt gekenmerkt door onder andere de puntige rotsformaties, diepe kloven en uitzichtpunten die kilometers uitkijken over de omgeving. De landschappen veranderen met elke bocht en de kleuren veranderen van groen naar bruin naar rood. Op de top kunnen jullie genieten van het uitgestrekte landschap.

Middag
In de middag vindt een gezamenlijke lunch plaats in Kasbah Beldi. Kasbah Beldi is ideaal voor een bezoek aan Lalla Takerkoust. Het is niet alleen betaalbaar, maar bovendien comfortabel en centraal gelegen. Geniet van een romantische omgeving met een groot aantal voorzieningen. Daarnaast biedt Kasbah Beldi ook privé terrassen met uitzicht over de bergen, het meer en de botanische tuin.

Na de lunch gaan jullie op kamelentocht door de Sahara. Deze waanzinnige tocht brengt jullie door een prachtig gedeelte van het zuiden van Marokko. Zowel de schoonheid als de stilte van de woestijn wordt nog intenser ervaren wanneer je met de kameel rond trekt. Na deze indrukwekkende tocht worden jullie op een quad safari gestuurd in een ander deel van de woestijn.

Avond
De avond is bestemd voor vrijetijdbesteding en kunnen jullie op eigen houtje genieten van het nachtleven die Marakkech te bieden heeft.

Dag 3 | Art & Fashion

Ochtend
Jullie zullen eerst een bezoek brengen aan het Majorelle Garden. De Majorelle tuin werd in de jaren 1920 gemaakt door de Franse schilder Jacques Majorelle. De tuin is aangekleed met marmeren zwembaden, verhoogde paden, bananen bomen, palmbomen en veel natuurschoon. De tuin is een kopie van de tekening.

Na het bezoek aan deze prachtige tuin volgt het bezoek aan het Musée Yves Saint Laurent. Yves Saint Laurent werd op 1 augustus 1936 geboren in Oran, Algerije, waar hij zijn jeugd en adolescentie doorbracht. In 1955, na zijn studie aan de Chambre syndicale de la haute couture in Parijs, werd Yves Saint Laurent door Michel de Brunhoff, toen directeur van de Franse editie van Vogue, voorgesteld aan Christian Dior, die hem onmiddellijk aannam als zijn assistent. Toen Dior in 1957 overleed, werd Yves Saint Laurent artistiek directeur van het Huis Dior. Hij presenteerde zijn eerste collectie, ‘Trapèze,’ in januari 1958 en oogstte veel lof. Hij wordt opgeroepen voor zijn militaire dienst en opgenomen in het ziekenhuis van Val de Grâce. In 1960 wordt hij ontslagen door het Huis Dior. Yves Saint Laurent besloot zijn eigen couturehuis op te richten. Zijn eerste collectie werd gepresenteerd op 29 januari 1962 in 30 bis Rue Spontini in Parijs. Het modehuis Yves Saint Laurent bleef daar 12 jaar, waarin Yves Saint Laurent de moderne garderobe van de vrouw uitvond: de pea-jacket en trenchcoat in 1962, ‘le smoking’ in 1966, de safarijas en het eerste broekpak in 1967, de eerste kledingstukken met transparante stoffen en de eerste jumpsuit in 1968. Door zich de mannelijke dresscodes toe te eigenen, bood hij vrouwen zelfverzekerdheid, durf en macht met behoud van hun vrouwelijkheid. In de wens om alle vrouwen te kleden, niet alleen de rijke haute couture klanten, opende Yves Saint Laurent zijn SAINT LAURENT rive gauche boetiek in 1966 in Parijs, de eerste prêt-à-porter boetiek die de naam van een couturier droeg, en opende zo de weg naar wat vandaag de modewereld is geworden.

Middag
Tot slot vindt er in de middag een afscheidslunch plaats in Al Baraka, in het hart van het legendarische Djemaa el Fna. De originaliteit en rijkdom kenmerken de Marokkaanse keuken in Al Baraka.

Na de lunch worden jullie met de transfer naar de luchthaven vervoerd en begint de terugreis naar huis.

Bel met een van onze adviseurs onder nummer +31 (0)20 8202351 om een boeking te maken.