Malta, Republiek Malta

Malta is een staatje dat ligt in de Middellandse Zee tussen landen als Italië, Libië en Tunesië. Malta is niet één eiland maar bestaat uit de eilanden Malta, Gozo, Manoel Island, Comino, Cominotto, Filfla, Fungus Rock en de Saint Paul’s Island.  Malta is een land met een rijke Historie. Zo kan je de Arabische, Italiaans en Engelse invloeden nog goed terugzien. Je vindt zowel op Malta als op Gozo prehistorische bouwwerken, zoals de megalithische tempels van Tarxien.

De Maltese keuken bestaat, net als de cultuur, uit een mix van de omliggende landen. De typische Maltese gerechten vinden hun oorsprong in Italië, Spanje, Turkije, Griekenland en Noord-Afrika.

Benieuwd naar wat Malta nog meer te bieden heeft? Bekijk dan hieronder ons programma.

Dag 1 | Treasure Hunt

Middag:

We komen in de middag aan op Malta. Dan gaan we met de transfer naar Valletta, de hoofdstad van Malta. De gebouwen in Valletta zijn vrijwel allemaal opgebouwd met de karakteristieke kalksteen die van het eiland zelf afkomstig is. De stad stamt oorspronkelijk uit de zestiende eeuw. De stad staat sinds 1980 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Bij aankomst gaan wij naar het hotel waar je kan opfrissen. Het hotel is gevestigd in het 17e -eeuws gebouw dat voorheen eigendom was van de Ridders van Malta. Nadat iedereen is opgefrist gaan wij wandelen naar het parlementsgebouw van Valletta. Daar starten we met een Valletta Treasure Hunt. Je gaat op zoek naar historische plekken in Valletta om puzzels en opdrachten oplossen. Je krijgt voordat het spel begint een start kit met een map, dagboek en verschillende tools die je helpen tijdens het spel.  Zo leer je Valletta echt kennen.

Avond:

Na de Treasure Hunt gaan wij wandelen naar het restaurant waar wij gaan dineren. Het restaurant is een oud pand. Het is een sfeervol restaurant waar je typische Maltese gerechten kunt eten. Het is als een ondergrondse kelder met een prachtig metselwerk. Na het dineren wandelen wij naar het hotel en dat was het einde van de dag.

Dag 2 | Jeepsafari

Ochtend/Middag

Na het ontbijt gaan wij met de transfer naar de haven toe en dan met een veerboot naar Gozo. Gozo betekent vreugde in Castiliaan, het is het op een na grootste eiland van de Maltese archipel. Hoewel Gozo slechts 5 km lang van het vasteland van Malta gescheiden is, is het duidelijk anders dan Malta. Bij aankomst op de haven staan er jeeps op ons te wachten. Wij gaan per jeepsafari door Gozo en komen op plekken waar geen bus of auto kan komen. We bezoeken de Qala Belvedere, Ramla, Calypso Cave, Ggantija-tempels, Dwejra/Binnenzee, de zoutpannen, Marsalforn, Cliffs en Xlendi Bay. Tijdens de jeepsafari stoppen we om te gaan lunchen. Tijdens de stop heb je de mogelijkheid om te zwemmen. We gaan met een motorboottocht terug Malta, langs de Blue Lagoon en de grotten van Comino en eindigen weer in Valletta.

Avond:

Bij aankomst heb je tijd om je op te frissen in het hotel daarna gaan wij wandelen naar het restaurant. De locatie heeft een fascinerende geschiedenis. Ontworpen en gebouwd door de Ridders van St. John in de zestiende eeuw als onderdeel van de verdedigingsbastions die de nieuwgebouwde stad Valletta bewaken, is het restaurant nu een toevluchtsoord voor lekker eten en wijn tegen een spectaculaire barokke achtergrond.

Dag 3 | Met vintage cars naar Mdina

Ochtend

We starten onze dag met een heerlijk ontbijt. Daarna wandelen we samen naar The Mediterranean voor een pasta kookworkshop. Niets geeft meer voldoening dan de kunst te leren van het maken van verse handgemaakte pasta. Je leert hoe je van begin tot eind heerlijke verse pasta met de hand maakt. Ook leer je saus maken met verse ingrediënten. Al om al leer je je kookkunsten te verbeteren.

Middag

Na de kookworkshop gaan wij onze zelfgemaakte pasta opeten met een heerlijk wijntje erbij. Na de lunch kan je op eigen gelegenheid de stad verkennen. Een echte aanrader is de Grandmaster’s Palace. Het paleis was een van de eerste gebouwen die door grootmeester Jean de la Valette in de nieuwe hoofdstad Valletta is gebouwd na het Beleg van Malta in 1565.

Avond

Aan het einde van de middag verzamelen wij voor het hotel. We vertrekken dan met vintage cars naar Mdina. Mdina was de voormalige hoofdstad van Malta. De vestingmuren die om Mdina heen gebouwd werden tijdens de Middeleeuwen zorgden ervoor dat Mdina een lastig te veroveren stad was. Het grootste deel van de oorspronkelijke middeleeuwse en barokke architectuur is bewaard gebleven en de smalle steegjes vertellen verhalen over eeuwen geschiedenis en de verschillende heersers die Malta bestuurden. In de historische stad bekijken we de highlights te voet. De tour eindigt bij de stadsmuur waar wij ontvangen worden met een heerlijk glaasje champagne. Hier heb je het mooiste uitzicht over Malta. Vervolgens lopen wij gezamenlijk naar het restaurant. Het restaurant heeft een originele Normandische residentie en zit vol met romaanse kenmerken, waardoor een unieke eetomgeving ontstaat. Door de honingkleurige stenen muren met de mooiste binnenplaats en klassieke tuinattributen ga je terug naar een ander tijdperk. Na het diner gaan we met de transfer naar het hotel en dat was het einde van dag.

Dag 4 | De terugreis

Ochtend

Na het ontbijt uitchecken. En dan met transfer richting het vliegveld om weer naar huis te vertrekken.

Bel met een van onze adviseurs onder nummer +31 (0)20 8202351 om een boeking te maken.