Mallorca, Balearen

Stel je een eiland voor met turkooisblauw water, geheime baaien, zacht gouden zand, groen gebladerte ruige bergen, dorpjes en een bruisende hoofdstad. Laat dat eiland nu in zee vallen op slechts een paar uur vliegen van de meeste Europese sted: dat is Mallorca in een notendop. 

Het eiland behoord tot de Balearen eilandgroep met als hoofdstad Palma. Mallorca zit vol karakter en beschikt over stranden die wereld beroemd zijn, waardoor het een van de meest gewilde zomerbestemmingen is. Royaal ingericht met luxe hotels en villa’s, Mallorca is ook een van ’s werelds zeil hotspots. De lokaal geproduceerde lekkernijen en wijnen voor fijnproevers, heerlijke traditionele gerechten en eersteklas restaurants met Michelin-sterren hebben de aantrekkingskracht alleen maar vergroot. Maar dat is niet alles, het eiland biedt ook een rijke geschiedenis, charmante dorpjes en historische bezienswaardigheden. Perfect dus voor kleine groepen!

Benieuwd naar wat Mallorca nog meer te bieden heeft? Bekijk dan hieronder ons programma.

Dag 1 | Verken het eiland

Ochtend: Na aankomst op de luchthaven krijgen jullie een transfer naar de hoofdstad Palma, waar jullie beginnen met de eerste activiteit van de dag, een Segway tour om kennis te maken met het eiland. We beginnen  de 2 uur durende activiteit met een korte segway-traningsessie. Zodra jullie er vertrouwd mee zijn, rol je door de kleine straatjes van de oude stad naar Passeig des Born en vervolgens naar de haven. Onderweg maak je kennis met vele architecturale meesterwerken. Zweef naar de haven van de stad, waar enkele van de duurste jachten ter wereld geparkeerd staan. Ga daarna verder naar Anima Beach waar je wordt beloond met een pauze. We gaan verder richting het stadhuis. Je stopt voor een foto bij het uitkijkpunt en komt langs de prachtige kathedraal waar je nog een fantastische fotomoment krijgt. Je zult ongetwijfeld veel interessante verhalen tegenkomen tijdens deze tour en aan het einde van deze ervaring gaan jullie gezamenlijk lunchen in een van de vele lunchrooms of standjes die Mallorca te bieden heeft.

Middag: Na de lunch worden jullie opgehaald met een transfer om naar de volgende ervaring te gaan: Bodegas Vi Rei wijnhuis. In deze wijntour zit een spectaculaire treinreis, een gedetailleerde kijk op de wijnproductie en een wijnproeverij. De buschauffeur laat jullie uit bij de toegangspoort van het wijnhuis. De gids begeleidt jullie naar binnen en vertelt over de geschiedenis van de Mallorcaanse wijn en over de achtergrond van Bodegas Vi Rei.

Vervolgens verken je de best bewaarde wijngaarden op de Balearen tijdens een verbazingwekkende treinreis. Bewonder het uitzicht op de eindeloze velden met wijngaarden langs de kustlijn. Daarna krijgen jullie een rondleiding door het productiegebied, inclusief de druiveningang, de gisting hal, het vat-opslaggebied en de bottellijn. De tour eindigt in het proeflokaal, waar jullie 4 wijnen en een selectie van delicatessen kunt proberen.

Avond: Op het moment dat de tour afgelopen is, krijgen jullie een transfer naar het hotel. Afhankelijk van de tijd (soms kunnen dingen uitlopen) kunnen jullie relaxen in het hotel of nog even anderen dingen bekijken die je had misgelopen in de Segway tour. Rond het avondeten moeten jullie je wel melden bij de receptie, want we gaan gezamenlijk naar een van de beste tapasbar van Mallorca. Heerlijk genieten in de avondzon op een terrasje, bijpraten over de dag met typisch Spaans eten, wijn en cerveza!

www.munararq.com

Dag 2 | Land, zee & lucht

Ochtend: Een goede dag begint vaak bij een goed ontbijt. In het hotel is dat zeker te krijgen en dat is zeker nodig met de activiteiten van deze dag. Als jullie klaar zijn met ontbijten krijgen jullie een transfer naar Alcúdia. Alcúdia is een levendige badplaats met één van de mooiste stranden van Mallorca. Hier ga je dus op een zeiltocht vanuit Port d’Alcúdia. Zeil in de open wateren langs de kustlijn. Het is aan jullie of jullie willen ontspannen aan boord van de jacht of zelf het schip wilt besturen. De schipper laat je zien hoe je met een 14-meter lange jacht als een zeiler omgaat. Zwem en snorkel in de meest adembenemende baaien in het noorden van Mallorca. Later laat het anker vallen bij Parc Natural Llevant. Als je een waterliefhebber bent, snorkel en zwem je in de kristalheldere zee. De ankerplaats kan alleen per boot worden bereikt, dus erg druk zal het niet zijn, hooguit een paar toeristen. Geniet ook van een all-inclusive, lunch, drankjes en koffie.

Middag: Nadat jullie terug gekomen zijn van de zeiltocht, heerlijk hebben gegeten en gedronken, zet de transfer jullie af op de locatie van de volgende activiteit. Vlieg als een vogel over het adembenemende landschap van Mallorca tijdens deze ballonvaart. Onderweg heb je een prachtig uitzicht op het Tramuntana-gebergte en de dorpen aan de noordoostkust. Profiteer van de service van een team met meer dan 30 jaar ervaring. Zij geven je ook uitleg over wat je kunt verwachten als de ballonnen worden opgeblazen. Je mag ook zelf helpen bij de voorbereidingen als je van aanpakken houdt.  Daarna zweef je rustig door de lucht en hoor je meer over de gebieden waar je overheen vliegt terwijl je een glaasje sprankelende champagne drinkt. Daarnaast zie je hopelijk de zonsondergang vanuit een ander perspectief en vergeet je de stress van alles terwijl je door de wind wordt gedragen. Langzaam zweef je terug naar de grond, waar je als aandenken een vluchtcertificaat ontvangt.

Avond: Het ligt nu ook een beetje aan de tijd, maar als het goed is beginnen jullie nu wat trek te krijgen dus jullie kunnen in de buurt gezamenlijk wat eten. Of met de transfer terug gaan naar Palma en daar gaan dineren (nogmaals ligt aan de tijd).

www.ballooningmallorca.net

Dag 3 | Relaxed Mallorca

Ochtend: Eerst natuurlijk heerlijk ontbijten om de dag een beetje op gang te laten komen. Na het ontbijt gezamenlijk wachten in de receptie tot de transfer er is. Deze neemt jullie meer naar Ranxo Ses Roques, een kinderboerderij met lokale boerderijdieren. Bij aankomst worden jullie uitgenodigd om de dieren te voeren. Daarna krijgen jullie de veiligheidshelmen en wordt er gevraagd naar jullie rijstijl. Als er mensen zijn die het nog nooit gedaan hebben (wat waarschijnlijk zo is) dan krijgen jullie daar even de tijd voor om te oefenen. Vervolgens helpt een gekwalificeerd personeel jullie op het paard. Dan begint je 2 uur durende rit door de bomen de bergwand op. Bewonder de uitzichten langs de baai van Alcúdia. Er worden foto’s van jullie en het paard gemaakt, die je aan het einde van de rit kunt kopen als een souvenir van de ervaring.

Middag: Nadat jullie hebben geluncht, en zijn bijgekomen is het tijd voor de volgende activiteit. Jullie krijgen een transfer naar Porto Carlo waar de Hamsgrotten zijn. Wereldwijd beroemd vanwege hun vishaak-vormige formaties. Drie grotten vormen samen dit grottenstelsel. De Grote Grot is een bijna open gebied dat een spectaculaire botanische tuin heeft en waar je verschillende dieren kunt bewonderen, zoals verschillende vogels van het eiland Mallorca. De grot heeft een speciaal micro-klimaat aangezien de temperatuur lager is dan de temperatuur buiten de grot. Dat betekent dat er een bijzondere eigen vegetatie is. In de Blauwe Grot, met zijn geweldige verlichting door het gebruik van moderne LED-technologie, kun je genieten van een educatieve documentaire.

Je komt meer te weten over de geschiedenis van Mallorca, de eerste bewoners, de formatie van de Hamsgrotten en de ontdekking ervan. De hoofdgrot bestaat uit maar liefst 12 galerijen. Ook is er een ondergronds meer genaamd de ‘Zee van Venetië’ waar op het water een muziekvoorstelling wordt vertoond. Op het einde als jullie nog tijd hebben kunnen jullie nog genieten aan het strand of de andere faciliteiten, zo niet dan is er een transfer naar de luchthaven.

www.cuevasdelshams.com

Bel met een van onze adviseurs onder nummer +31 (0)20 8202351 om een boeking te maken.