Levi, Lapland

Breng een bezoek aan het hoge noorden! Ga naar het Finse Lapland en ervaar de winter op een andere manier. Ga voor een combinatie van skiën, wellness en outdoor activiteiten en met een beetje geluk kan je het noorderlichtschouwspel meemaken.

Lapland, ook Samenland genoemd, is het landschap dat tussen Noorwegen, Zweden, Finland en ook Rusland (Kola) ligt. Lapland betekent land van de Lappen. De hoofdstad van Lapland is Rovaniemi. Levi (Sirkka) ligt in het Finse landschap in de gemeente Kittilä. Het is het een van de grootste skigebied in Finland. Levi ligt 170 km van de poolcirkel.

Benieuwd naar wat Levi nog meer te bieden heeft? Bekijk dan hieronder ons programma.

Dag 1 | Op naar het hoge noorden

Avond:

Je komt in de avond op  vliegveld Kittilä aan. Kittilä is afgelegen in het noordwesten van het Fins Lapland. Van het vliegveld ga je met de transfer naar de stad Levi toe. Levi is een skiresort in de gemeente Kittilä. Er worden dan ook regelmatig grote skiwedstrijden georganiseerd, waaronder World Cupwedstrijden.  Bij aankomst in het hotel heb je de mogelijkheid om je op te frissen. Daarna wandelen wij naar het restaurant waar wij heerlijk zullen dineren. Na het diner gaan wij met z’n allen terug naar het hotel. Wie wilt kan zich omkleden om mee te gaan om te skiën. De skipistes van Levi liggen op loopafstand van het hotel dus je bent er zo. Levi staat bekend om  zijn verlichte pistes. Je kunt dus prima in avond nog skiën. De pistes zijn tot 21:00 uur open.

 

 

Dag 2 | Het arctische leven

Ochtend
We beginnen onze dag met een heerlijk ontbijt. Kleed je warm aan want er staan twee sledentochten op het programma: rendiersafari en een huskytocht. Met de transfer gaan wij naar de locatie. We starten eerst met een rustgevende  rendiertocht. Je kunt genieten van het mooie landschap dat Levi aanbiedt. Het gerinkel van de bel om de nek van het rendier maakt het bijna een meditatieve ervaring. Na een paar kilometer kom je aan bij een rendierboerderij waar je rendieren en husky’s kan aaien en knuffelen. Daarna gaan we weer terug maar dan met een huskyslee. Hier komt meer actie bij kijken. De slee wordt getrokken door meerdere honden die veel drukker zijn dan een rendier en ook sneller lopen. Jullie krijgen uitlegt hoe je een slee moet besturen en samen met een partner (één voorop en één achterop de slee) besturen jullie de husky’s en zo maken wij weer een tocht terug van waar wij waren begonnen.

Middag
Na het husky en rendiertocht gaan wij met de transfer naar het restaurant voor de lunch. Na een goede lunch is het tijd voor ice floating! Met ice floating krijg je een speciaal pak aan. Hiermee ga je  in een meer van 0 graden of zelf kouder. Het pak  zorgt dat je niet nat wordt en dat je het ook koud hebt en het fungeert zelfs als reddingsvest. Je hebt ook je eigen kleding  onder het pak aan. Met dit pak (meestal een rode) blijf je heerlijk drijven op het meer en zo kom je tot totale ontspanning. Je krijgt na het ice floating een heerlijk warm drankje en koekjes.

 

Avond

Na het ice floating wandelen wij naar het restaurant voor een paar lokale specialiteiten. Je proeft dan een van de Finse en Lapse specialiteit: rendier. Je kan een hamburger krijgen van rendiervlees. Maar als je ook van vis houdt heb je de mogelijkheid om die te proeven. Een  aanrader is krab. De krab die ze bereiden komt uit de Arctische zee en die zijn groot! Na een goed diner in Leven lopen wij terug naar het hotel en dat was het einde van de dag.

Dag 3 | Winter has come

Ochtend
We beginnen onze dag met een heerlijk ontbijt. Kleed je warm aan want er staan twee sledentochten op het programma: rendiersafari en een hyskytocht. Met de transfer gaan wij naar de locatie. We starten eerst met een rustgevende  rendiertocht. Je kunt genieten van het mooie landschap dat Levi aanbiedt. Het gerinkel van de bel om de nek van het rendier maakt het bijna een meditatieve ervaring. Na een paar kilometer kom je aan bij een rendierboerderij waar je rendieren en husky’s kan aaien en knuffelen. Daarna gaan we weer terug maar dan met een huskyslee. Hier komt meer actie bij kijken. De slee wordt getrokken door meerdere honden die veel drukker zijn dan een rendier en ook sneller lopen. Jullie krijgen uitlegt hoe je een slee moet besturen en samen met een partner (één voorop en één achterop de slee) besturen jullie de husky’s en zo maken wij weer een tocht terug van waar wij waren begonnen.

Middag
Na het husky en rendiertocht gaan wij met de transfer naar het restaurant voor de lunch. Na een goede lunch is het tijd voor ice floating! Met ice floating krijg je een speciaal pak aan. Hiermee ga je  in een meer van 0 graden of zelf kouder. Het pak  zorgt dat je niet nat wordt en dat je het ook koud hebt en het fungeert zelfs als reddingsvest. Je hebt ook je eigen kleding  onder het pak aan. Met dit pak (meestal een rode) blijf je heerlijk drijven op het meer en zo kom je tot totale ontspanning. Je krijgt na het ice floating een eerlijk warm drankje en koekjes.

 

Avond

Na het ice floating wandelen wij naar het restaurant voor een paar lokale specialiteiten. Je proeft dan een van de Finse en Lapse specialiteit: rendier. Je kan een hamburger krijgen van rendiervlees. Maar als je ook van vis houdt heb je de mogelijkheid om die te proeven. Een  aanrader is krab. De krab die ze bereiden komt uit de Arctische zee en die zijn groot! Na een goed diner in Leven lopen wij terug naar het hotel en dat was het einde van de dag.

 

Dag 4 | Terug naar huis

Ochtend

Na het ontbijt uitchecken. En dan met transfer richting het vliegveld om weer naar huis te vertrekken.

Bel met een van onze adviseurs onder nummer +31 (0)20 8202351 om een boeking te maken.