Tallinn, Estland

Tallinn (vroeger bekend als Reval) en de hoofdstad van Estland, is een nog vrij onbekende bestemming. Je vindt geen massatoerisme in deze bruisende stad vol met relaxte cafés, charmante geplaveide straten en een levendige hedendaagse kunstscene. De stad ademt een zekere vorm van mysterie. Tallinn wordt vaak aangeduid als de middeleeuwse Parel van Europa en de naam van de stad betekent letterlijk ‘Oude Stad’. Dat komt doordat de binnenstad afkomstig is uit de 13e en 14e eeuw. Veel gebouwen die in de binnenstad staan dateren uit dezelfde eeuw. De historische binnenstad werd in 1997 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO gezet

Een belangrijk onderdeel van de binnenstad is de stadsmuur, inclusief de torens. Deze muur bereikte in de 15e eeuw een totale lengte van 2,3 kilometer. In het heden heeft deze muur nog een lengte van 1,85 kilometer. De dikte van deze muur is maar liefst 3 meter.

Benieuwd naar wat Tallinn nog meer te bieden heeft? Bekijk dan hieronder ons programma.

Dag 1 | Aankomst in Tallinn

Middag

Je komt in de middag aan in Tallinn. Met de transfer gaan wij naar het restaurant waar wij gaan lunchen. Nadat wij klaar zijn, gaan wij met de transfer naar het hotel waar wij inchecken en ons kunnen opfrissen. Na een uur worden wij opgehaald door Old Thomas. Hij komt naar het hotel om vervolgens met ons samen naar het centrale plein te lopen waar de game-instructeur instructies geeft over ons iPad-avontuur. Hij verdeelt de teams, vertelt over het avontuur en maakt natuurlijk grapjes. Groepen verplaatsen zich van het ene controlepunt naar het andere met iPads. Old Thomas rondt samen met game-instructeur het spel af, geeft statistieken en kent de winnaars toe en straft de verliezers (niet echt straffen). Het spel gaat over punten. Afhankelijk van het ingevoerde antwoord win of verlies je tijd en kies je de goede of de verkeerde route. Het spel kan op verschillende manieren gespeeld worden, het biedt mogelijkheden om met tijdslimieten te vechten, valse informatie op te pikken, een route te optimaliseren enz. Dit alles wordt online gevolgd door de game chief (controller), die indien nodig ingrijpt. Als het spel eenmaal is afgelopen, kun je analyseren wat er is gebeurd – elke foto die je onderweg maakt, sturen ze die achter af naar ons.

Avond

Na het spel wandelen wij naar het restaurant. Maar het is niet zomaar een restaurant, het is een middeleeuws restaurant waar de serveerster/serveersters middeleeuws gekleed zijn.  En omdat het een middeleeuws restaurant is, eet je ook van middeleeuws . Om het leuker te maken en goed ervaring te beleven gaan wij ook in middelleeuw kleding dineren. Kleding wordt verzorgd. Na het dineren wandelen wij naar het hotel en dat was het einde van programma.

(Optioneel)

Als je de nacht langer wilt maken, kun je aansluiten bij de kroegentocht. Je door het oude centrum van Tallinn. We laten je de karakteristieke kroegen en hippe clubs zien of kroeg.

Dag 2 | Sovjet dag

Ochtend

We starten onze dag met ontbijt. Na het ontbijt verzamelen wij voor het hotel waar wij worden opgehaald door 2 Sovjet-milities. Ze gaan je ondervragen (niet al te intimiderend). Als ze alle informatie van ons hebben, lopen we samen naar de authentieke Sovjetbussen. Hiermee maken we een historische sightseeingtour door Tallinn en leren we meer over de Sovjetpropaganda en historie van Tallinn.. Hier zien we Sovjetlocaties zien en horen waargebeurde verhalen. Later brengt de bus de groepen naar Kõrvemaa.

Middag

Na het lunch gaan we met de authentiek Sovjetbussen naar het Locatie waar wij in een Sovjets Jeep een Jeepsafari gaan maken. Je rijdt met z’n vieren in een Jeep (de bestuurders moeten wel in bezit zijn van een rijbewijzen kunnen schakelen). Je rijdt door de wilde natuur van Estland in een oude Sovjet jeep te zitten.. Je rijdt off road, door de bossen soms door morassen. Dus het wordt niet saai. Rond aan het einde van middag rijden wij met de Jeeps naar een plek in het bos waar wij worden opgewacht.

Avond

Bij aankomst moeten door het bos naar de camping toe lopen. , jagers die vleessnacks aanbieden en tenslotte de heks die uitstekende soep op het vuur heeft gemaakt. Elfen maken de muziek rond het vuur en heks vermaakt de groep en vertelt over de Estse mythologie. Na het dineren met elven en jagers en heksen is het tijd om terug te gaan met transfer naar het hotel. Bij aankomst is iedereen vrij voor de avond.

 

Dag 3 | Drive paintball

Ochtend

We starten onze dag met het ontbijt. Na het ontbijt is het tijd om uit te checken uit het hotel. We verzamelen in de lobby en met de transfer gaan wij naar onze locatie waar wij drive paintball gaan doen. Dit is paintball met een twist. In plaats van te rennen kan je auto’s gebruiken en van daaruit schieten naar elkaar. Wil je na een tijdje iets anders doen dan kan dat. Wat vind je ervan om met tanks auto’s te rammen? Na een tijd vol adrenaline is het tijd om te gaan lunchen.

Middag

Na het paintball gaan wij met de transfer naar het restaurant. Na het lunchen gaan we met de transfer richting het vliegveld en dan gaan we naar huis. En dat was het einde van het programma

Bel met een van onze adviseurs onder nummer +31 (0)20 8202351 om een boeking te maken.