Poiana Brasov, Roemenië

Poiana Brasov is het grootste en meest luxueuze skiresort in Roemenië. Poiana Brasov werd in 2008 door de telegraph.co.uk uitgeroepen tot het meest betaalbare Europese skigebied. Er is 13,7 km piste en 5 km skiroute om te skiën en te snowboarden. Het ligt in de Zuidelijke Karpaten, maar toch zeer dicht bij een grote stad voor gemakkelijke toegang. Er zijn verschillende belangrijkste toeristische attracties in de buurt, zoals het kasteel van Dracula, het Rasnov-fort en de middeleeuwse stad Brasov, een van de meest onaangetaste en goed bewaarde berggebieden van Oost-Europa.

Benieuwd naar wat Poiana Brasov nog meer te bieden heeft? Bekijk dan hieronder ons programma.

Dag 1 | Aankomst

Ochtend: Jullie landen op de luchthaven van Boekarest en vandaar krijgen jullie een transfer (bus, auto of trein) naar Brasov. Eenmaal aangekomen kunnen jullie eerst even bijkomen van de reis, met wat warme drankjes. Daarna kun je je warm aankleden voor de sneeuwschoenen wandeltour door Brasov. Ervaring is niet nodig en jullie hoeven je geen zorgen te maken, want jullie gids kiest een route op basis van het fitnessniveau van jullie groep. Ervaar hoe je met de meegeleverde sneeuwschoenen en stokken boven op de sneeuw blijft en niet wegzakt. Deze tocht brengt je over besneeuwde paden langs prachtige landschappen en als je geluk hebt zie je nog wat wilde dieren.

Middag: Keer terug van de wandeling om heerlijk op te warmen tijdens de lunch met de groep in een winterse lunchroom of restaurant. Nadat jullie hebben genoten van het eten kunnen jullie weer op pad. Een transfer brengt jullie naar het dorp Bran. Onderweg vertelt je gids verhalen over de geschiedenis en mythologie van Transsylvanië. Je bezoekt het beroemde kasteel Bran ook wel bekend als het ‘Kasteel van Dracula’. Je wordt hier ontvangen met Roemeense wijn en kaas. Daarna bekijken we het kasteel. We gaan hierbij een stapje verder dan de standaardtour. Een tijdtunnel brengt je 30 meter onder het kasteel. Om de tunnel te bereiken stap je in een ‘stenen’ lift, precies op de binnenplaats van het kasteel en die wordt beschouwd als een van de grootste huidige innovatie onder de Europese musea. Deze unieke Roemeense constructie is ontworpen om de geschiedenis en cultuur van het kasteel van Bran te beschrijven met een ultramoderne multimediale tentoonstelling.

Avond: Na de tour van het kasteel hebben jullie de gelegenheid om het dorp te verkennen. Ontdek hoe de mensen daar wonen, werken en genieten van het Roemeense leven. Bezoek de leuke straatjes, neem wat te eten in een lokaal restaurant of drink wat bier of wijn in een proeverij. Later op de avond kan de groep kiezen of ze hier willen eten of in Poiana Brasov.

Dag 2 | Brasov

Ochtend: Je begint de ochtend met een ontbijt in het hotel. Na het ontbijt lopen we gezamenlijk naar het resort waar jullie gids staat te wachten. We gaan de Karpaten verkennen per sneeuwscooter! Er zijn veel geweldige sneeuwpaden om uit te kiezen en de Karpaten zijn verbazingwekkend mooi en wild. De deskundige gidsen laten je de meest verbazingwekkende sneeuwpaden zien. En maak je geen zorgen als je een beginner bent. Je krijgt les en leert rijden als een professional. Als je er klaar voor bent gaan jullie de Zizin Valley verkennen. De uitgestrekte bevroren vallei biedt geweldige mogelijkheden voor de casual sneeuwscooter rijder. Het terrein is vrij eenvoudig, dus je kunt genieten van een aangename rit terwijl je het zilveren landschap bewondert. Tegen de middag stop je ergens in een winter-lunchroom om te gaan lunchen. Na de lunch trekken jullie door waar de volgende activiteit is.

Middag: Je eindigt dan in Brasov. Hier parkeren jullie de scooters om ze later in de avond weer op te halen voor de terugreis. In Brasov is veel te zien, maar eerst moet je weten waar bepaalde dingen zijn. Dat zie je goed vanuit de lucht. Jullie gaan met de kabelbaan een kleine tour maken boven Brasov. De berg die op Brasov uitkijkt, de Tampa, is een habitat voor bruine beren, lynxen, zwijnen, vlinders en een grote aantal aan vogels waaronder de raaf, de Oeral uil en de zwarte specht. Je bewandelt dus eerst de berg tot aan het station van de kabelbaan, dan ga je met de kabelbaan omhoog naar 940 meter. Loop vanaf het bovenste kabelbaanstation vijf minuten langs het pad achter het bord Brasov naar de rotsachtige top (955m) voor het beste uitzicht over de stad.

Avond: Aangezien het bezoek een de Tampa berg niet al te lang duurt, kunnen jullie hierna nog genieten van de prachtige Middeleeuwse stad Brasov. Jullie blijven hier ook dineren in een typisch Roemeens restaurant. Hoewel Brasov een vrij kleine, makkelijk beloopbare stad is, is er een hoop te zien. Brasov is vanwege zijn ligging op de handelsroute tussen oost en west altijd een relatief rijke stad geweest. Een goede plek om je bezoekje aan Brasov te beginnen is natuurlijk in het oude centrum. Het hart van het centrum wordt gevormd door de Council Square, in het Roemeens Piata Sfatului genoemd. Al sinds 1364 werden er markten gehouden waar kooplui uit binnen- en buitenland hun waren verkochten. De gebouwen rondom dit plein stammen uit de Middeleeuwen. De Zwarte Kerk, in het Roemeens Biserica Naagra, is het bekendste gebouw in Brasov. De Lutherse kerk is gebouwd door de Duitse bevolking, en is daarmee het grootste Gotische gebouw in het land. De bouw van de kerk is gestart tussen 1383 en 1385. De bouw was aan het eind van de 15e eeuw klaar. De kerk heeft zijn naam te danken aan de grote brand die op 21 april 1689 een gedeelte van de kerk verwoestte. De muren waren zo zwart van de vlammen, dat de kerk de naam ‘Zwarte kerk’ ging dragen. Daarvoor heette de kerk Saint Mary’s Church. De brand verklaart ook het verschil in architectuurstijlen; de buitenkant is in de Gotisch stijl, en de binnenkant is gerenoveerd in de latere Barokke stijl.

Dag 3 | Poiana Brasov

Gedurende de dag:

Deze dag gaan we skiën of snowboarden. R&J ski- en snowboardschool Poiana Brasov biedt voor iedereen een passend programma.  De groep wordt opgedeeld in verschillende niveaus en voor elk niveau is er een professionele skileraar beschikbaar die de les afstemt op de behoeften van de skiërs voor een veilige maar onvergetelijke ervaring; van beginners tot echte pro’s.

Na het skiën en snowboarden, rond eind middag, krijgen jullie nog een lekker warm drankje (Glühwein of warme chocolademelk) om mee af te sluiten. Dan leveren we alle ski-snowboard uitrustingen in en gaan jullie met de transfer naar de luchthaven om naar huis te gaan.

https://www.poianabrasov.com/

Bel met een van onze adviseurs onder nummer +31 (0)20 8202351 om een boeking te maken.