Helsinki & Espoo

Op zoek naar een alternatieve winter incentive maar is het hoge Lapland te ver weg? Twee leuke alternatieven zijn Helsinki en Espoo.

Helsinki is nog een vrij jonge stad vergeleken met de andere Finse steden. De stad stamt nog uit 1550, maar in de loop der jaren is Helsinki steeds moderner geworden en nu staat Helsinki bol van de moderne architectuur en een mix van andere stijlelementen. Helsinki is ook dé stad als het gaat om evenementen. Daarnaast is Helsinki ook een uitstekende stad om te winkelen, heerlijk uiteten te gaan en heeft het een aangenaam uitgaansleven. 

Espoo ligt op slechts een half uur reizen van Helsinki en is de op één na grootste stad van Finland. De vervoersverbindingen van de luchthaven en het centrum van Helsinki naar Espoo zijn uitstekend. Espoo is een centrum van internationale hoofdkantoren van bedrijven en hoogtechnologische bedrijven. De stad staat bekend als een centrum van knowhow, onderzoek en ontwikkeling, in het hart waarvan zich de campus van de Aalto Universiteit bevindt. Grote natuurgebieden zijn kenmerkend voor Espoo: kusten, de archipel, de wildernis in natuurreservaten en de waterwegen van de hoogvlakten van het meer. De cultuurlandschappen, de bebouwde omgeving en de natuurgebieden van Espoo zijn als Finland in het klein.

Benieuwd naar wat Helsinki en Espoo nog meer te bieden hebben? Bekijk dan hieronder ons programma.

Dag 1 | Helsinki

Middag

In de middag zullen jullie aankomen op de luchthaven van Helsinki waarnaar jullie met een transfer naar een centraal gelegen hotel in Helsinki gaan. Jullie krijgen dan de tijd om te acclimatiseren en op te frissen.

Avond
In de avond zullen jullie gaan dineren in één van de vele restaurants in het centrum van Helsinki. Geniet van de moderne Finse keuken die vooral bestaat uit wild, vis, bessen, bospaddenstoelen, roggebrood en meer. Van plan om tijdens de feestdagen te komen? Dan kan u genieten van de Finse feestspecialiteiten zoals de zoetwatervis, rivierkreeft, Oostzeeharing en de verschillende soorten bessen en paddenstoelen. De rest van de avond is ter vrije besteding.

Dag 2 | Aankomst in Espoo

Ochtend

Na het ontbijt zal de transfer naar Espoo vertrekken. In Espoo zullen jullie verblijven in het Långvik Spa and Conference Hotel. Het hotel ligt in een rustige omgeving aan zee – op slechts een half uur rijden van het centrum van Helsinki. Het internationale kuurhotel van hoge kwaliteit biedt culinaire verwenmomenten en luxueuze wellness behandelingen in de spa

Middag

De middag gaat van start met een Winter Adventure. De groep gaat hier sneeuwschoen wandelen, ijsvissen, en cross country skiën. De activiteiten zijn ook geschikt voor mensen die nog helemaal geen ervaring hebben. De gids laat je het natuurschoon zien en verteld over de dieren en de Finse natuur. Tussendoor zal de groep genieten van een lokale lunch.

Avond

Om de dag af te sluiten zal het team heerlijk ontspannen in een traditionele Finse sauna gelegen aan zee die speciaal gereserveerd is voor de groep. Je hebt hier de mogelijkheid om in het ijskoude zeewater een verkoelende duik te nemen. Wist je dat er vele voordelen zijn aan een Finse sauna? Zo worden er tijdens dat u geniet van de sauna rond de 300 tot 500 calorieën verbrand in een sessie van 15-20 minuten. Ook helpt een bezoek aan deze sauna bij het elimineren van giftige stoffen in het lichaam. Dit komt doordat de sauna op basis van hete lucht en koud water werkt. Door de opwarming van het lichaam worden de poriën geopend, hierdoor wordt er gezweet en het zweten zorgt er op zijn beurt weer voor dat alle giftige afvalstoffen en andere ziektemakers uit het lichaam wordt gezuiverd.

Na het bezoek aan de sauna staat er een diner klaar bij een open vuurplaats waar jullie je eigen Finse lekkernijen kunnen bereiden.

Dag 3 | Nuuksio Adventure

Ochtend

In de ochtend kunnen jullie lekker genieten van een echt Fins ontbijt in het hotel, waarna later de dagplanning begint.

Middag

Aan het begin van de middag vertrekt de transfer naar het Nuuksio National Park. Je zal hier het rendier park van Nuuksio bezoeken en genieten van een lunch rondom een kampvuur in een Tipi. Een Tipi is een tent afkomstig van de indianen.

Na de lunch volgt een korte wandeling in het nationale park richting het Safarihuis waarna een onverwachtse activiteit van start gaat. Spring met reddingspakken het ijskoude water in voor een water balspel en leer hoe je moet zwemmen met een reddingspak in het ijskoude water. Om te ontspannen en op te warmen ga je hierna naar de InipiSpa. Dit is een grote Tipi waarin een sauna en warme baden zitten. Uiteraard kan je ook hier weer een sprong in het koude water wagen.

Avond

Na de InipiSpa ga je weer naar het Safarihuis waar je een heerlijk diner rondom het open kampvuur eet. Aan het einde van het diner staat de transfer klaar om jullie terug te brengen naar het hotel.

Dag 4 | Sneeuwscooter safari

Ochtend

Na het ontbijt gaat de groep een sneeuwscooter safari maken. Goed aangekleed in een warm sneeuwpak, laarzen, handschoenen en met een helm op verkend de groep het winter wonderland. De gids verteld onderweg verhalen over de omgeving en het leven op de archipel. Op een eiland gaan jullie genieten van een Finse barbecuelunch met warme dranken. Na de lunch rijden jullie terug naar het hotel en is het tijd om de koffers te halen en te vertrekken naar de luchthaven.

 

Middag

In de middag vliegt het team terug naar huis.

Bel met een van onze adviseurs onder nummer +31 (0)20 8202351 om een boeking te maken.