Berlijn, Duitsland

Dat Berlijn zo populair is als stedentripbestemming is niet zo verwonderlijk. De jarenlange tweedeling van de stad, zowel op politiek als fysiek gebied, is een uniek stuk historie waar jong en oud gefascineerd door raken. Dat de bevolking van Berlijn jarenlang van elkaar gescheiden heeft moeten leven heeft een enorme aantrekkingskracht op toeristen. Ook de manier waarop de communisten Oost-Berlijn regeerden trekt veel nieuwsgierigen naar Berlijn.

Daarnaast heeft Berlijn een fraaie mix van zowel historische gebouwen als moderne architectuur. Na de val van de Berlijnse muur ontstonden er plekken in de binnenstad die gevuld moesten worden. Dit resulteerde in de bouw van zeer fraaie plaatsen, zoals de Potsdamer Platz en de Rijksdag.

Benieuwd naar wat er nog meer te beleven valt in Berlijn? Bekijk dan hieronder ons programma.

Dag 1 | Potsdam

Ochtend: Aankomst in Berlijn. Daarna transfer naar Potsdam. Een fascinerende stad met een rijke geschiedenis en cultureel erfgoed. Een prachtige start van jullie incentive. De kleine stad, omringd door schilderachtige landschappen, heeft enorme paleizen, kastelen en architectonische wonderen. Onder leiding van een deskundige gids verken je Potsdam en leer je de verhalen achter de spectaculaire gevel van de stad kennen. We bekijken het historisch centrum, leren meer over de rol van Potsdam als een van de grootste Sovjet-bases in Oost-Duitsland en bezoeken het voormalige hoofdkantoor van de KGB. De tour gaat verder door de ongebruikelijke kleine kolonie houten huizen die bijna 200 jaar geleden is gebouwd, en andere hoogtepunten die de Sovjetinvloed na de Tweede Wereldoorlog.

Middag: Na heerlijk te hebben geluncht in de stad Potsdam gaan jullie met de transfer terug naar Berlijn daar worden jullie afgezet in het hotel om de spullen te leggen en krijgen jullie een halfuurtje om op te frissen. Daarna starten we met een Virtual Reality-tour. Deze tour brengt je terug in verdeeld Berlijn en bestaat uit 3 activiteiten. De eerste twee zijn niet virtueel. Eerst loop je langs de muur om een idee te krijgen van het dagelijks leven in zowel West- als Oost-Duitsland. Hoe leefden mensen in deze twee werelden, die niet meer van elkaar hadden kunnen verschillen? Bij de tweede activiteit ontmoet je drie getuigen uit de moderne tijd en luister je naar hun persoonlijke verhalen. Welk verhaal raakte je het meest? Het is aan jou. Wie je ook kiest, hij of zij wordt jouw gids tijdens je tocht door verdeeld Berlijn. De laatste activiteit is een Virtual Reality-ervaring. We maken een virtuele tocht van West- naar Oost-Duitsland. Ga in de bus zitten en zet je VR-bril op, en begeef jezelf onder de bevolking in het Berlijn van de jaren 80. Volgende halte: Checkpont Charlie! De totale ervaring duurt tussen de 45 minuten en 1 uur.

Avond: Maak je klaar voor een unieke Berlijnse ervaring! Proef de beste Duitse ambachtelijke bieren van de stad: traditioneel, nieuw en origineel. Verken samen met de groep een van de hipste buurten in de stad, en probeer alle favoriete bieren van de Berlijners uit. En krijg inzichten in de lokale levensstijl en het bruisende nachtleven van de stad. Wat kan beter zijn dan dat? Neem je volgende biertje mee naar een nieuwe hype-biergeneratieplek. De sfeer voelt aan als een pub in Engelse versie die heerlijk aan ambachtelijke bieren van uitstekende kwaliteit biedt. Rond je tour af door op een typisch verborgen plek in de stad te stappen, alleen bekend bij de lokale bevolking. Het is vooral bekend om zijn eigen brouwbier gemaakt in Kreuzberg. Probeer Schopper Heil, wat een grappig woord is dat ‘babyflesje’ betekent, dat de lokale gastheer jullie meer kan vertellen!

Dag 2 | Origineel Berlijn

Ochtend: Ontbijt in het hotel, en daarna meld je je bij de receptie waar de transfer staat te wachten om naar een bijzonder museum te gaan: German Spy Museum. Dit museum geeft een uniek inzicht in de wereld van spionage door de jaren heen. Ontcijfer een reeks geheime codes, onderhandel het laserdoolhof, kijk hoe veilig je favoriete wachtwoord is en hack je favoriete websites! Dit overbrugt duizenden jaren. Julius Caesar heeft bijvoorbeeld een coderingstechniek uitgevonden die nog steeds wordt gebruikt. Ook leer je meer over de fascinerende methoden van de geheime dienst van Oliver Cromwell, van Napoleon, van beide kanten in de Eerste en Tweede Wereldoorlog en van de Koude Oorlog.

Middag: De middag starten we met een boottocht. De boottocht begint bij de pier bij het oude beursgebouw, in de buurt van Hakesche Höfe. Hoewel Berlijn zeker 300 kilometer vanaf de zee verwijderd is, ligt de stad wel in een hele waterrijke omgeving. Niet voor niks is Berlijn zo groen. Naast de vele meren in en om Berlijn, zijn er ook behoorlijk wat rivieren en kanalen die de stad doorkruisen. De bekendste rivier is de Spree, die Berlijn van het oosten tot het uiterste westen doorkruist. En omdat de meest oude en bekende gebouwen aan of vlakbij de rivier zijn gebouwd, heb je vanaf het water een prachtige uitzicht op de stad. Ideaal voor een mooie rondvaart door Berlijn over de Spree! Naast de verschillende bezienswaardigheden in het oude en nieuwe centrum van Berlijn krijg je de recente veranderingen in de omgeving van de East Side Gallery te zien.

Avond: Na de boottocht ga je direct door en je verzamelt midden in het centrum van het bruisende Kreuzberg. Na een korte inleiding, krijg je een algemene introductie over de geschiedenis en de levensstijl van deze speciale plek in Berlijn. Kreuzberg werd in het midden van de 19e eeuw gesticht als een typische volksbuurt. De mensen hier hadden het altijd zwaar. Ze leefden in grote gebouwencomplexen. We gaan naar zo’n plek in de Oranienstraße. Hier ervaar je het leven van die tijd, waar het soms bijna onmogelijk was om frisse lucht in te ademen. De meeste mensen konden geen hele flat of kamer huren, maar alleen een matras waar ze sliepen. Daarna verkennen we het leven van nu in deze multiculturele wijk. Onderweg kun je genieten van heerlijke hapjes in geselecteerde restaurants in de buurt. We proberem verschillende gerechten in plaats van één grote maaltijd. Deze gevarieerde selectie vertegenwoordigt Kreuzbergs multiculturele samenleving. Probeer originele Berlijnse recepten, interculturele crossover-gerechten en internationale delicatessen.

Dag 3 | VIP Berlijn

Ochtend: In het hotel kan je heerlijk genieten van het uitgebreide ontbijtbuffet die klaar staat. Na het ontbijt lopen jullie of nemen jullie de taxi naar een chocolade fabriek. De workshop neemt je mee op een mysterieuze reis van chocolade die begint in de vochtige tropische regenwouden waar de cacaobomen de kostbare bonen produceren en elke stap die je zet naar een verscheidenheid aan chocoladeproducten. Je zult zien hoe cacaobonen worden verbouwd, geoogst, gefermenteerd en gedroogd. Je zult ook een spannende tijd doorbrengen in hun verwerkingsfaciliteit en de kans krijgen om de volledige productie van bean-to-bar chocolade te zien. Je krijgt een unieke kans om te leren hoe echt artisanale chocolade wordt gemaakt, alles aan te raken, te voelen, te ruiken en te proeven en je zult zelfs je eigen chocoladereep maken om mee naar huis te nemen! De workshops zijn tweetalig (Engels/Duits) en het maximale aantal deelnemers is 12.

Middag: Na de lunch worden jullie opgehaald met een Trabant limousine. Ervaar een informatieve en zeer vermakelijke rondleiding door Berlijn in de XXL-versie van deze typische DDR-auto. Je wordt met 4 a 5 collega’s rondgereden en wordt zelf het echte hoogtepunt van de stad. Het eindpunt van de rondrit is de Fernsehturm (TV-toren) waar jullie worden afgezet.

Avond: Geniet van een panoramisch uitzicht over Berlijn vanaf de iconische Fersehturm. Deze werd tussen 1965 en 1969 gebouwd door de DDR-regering. Het gebouw is met 368 meter een symbool van Berlijn en één van de hoogste gebouwen in Europa. Hier staat een driegangendiner voor ons klaar. Geniet van het uitzicht terwijl je eet. Elke tafel is aan het raam en heel Berlijn vormt de achtergrond van het diner terwijl je langzaam een ronde maakt.

Dag 3 is een optionele dag en kan ingekort of verlengd worden naar wens. Neem contact op met ons voor meer informatie.

https://franks-travelbox.com/nl/

Bel met een van onze adviseurs onder nummer +31 (0)20 8202351 om een boeking te maken.