Barcelona, Spanje

De stad Barcelona heeft veel te bieden. Denk aan de vele bezienswaardigheden zoals de Sagrada Familia, de schitterende ligging aan de Middellandse zee, bijzondere avantgardistische architectuur, culinaire heerlijkheden, een bruisend nachtleven en hippe winkels. Een ideale stad om meerdere dagen met een gevarieerd programma door te brengen.

Barcelona heeft in het verleden te kampen gehad met de gevolgen van zijn strategische ligging en politieke betekenis. De stad was zwaar versterkt en breidt zich uit niet veel buiten de middeleeuwse grenzen tot de 19e eeuw, een factor die bijdroeg aan de opkomst van industrie en steden rond de stad. Deze combinatie van een geconcentreerde kern met een hoogontwikkelde industriële gordel heeft Barcelona tot een van de meest drukke steden ter wereld gemaakt.

Benieuwd naar wat er nog meer te beleven valt in Barcelona? Bekijk dan hieronder ons programma.

Dag 1 | Sitges

Ochtend: Aankomst in Barcelona daarna transfer naar Sitges en een bezoek aan Bodegas Güell. Dit is een prachtig architectonisch juweel dat zowel een wijnmakerij als restaurant is. Hier krijgen jullie een rondleiding en ga je heerlijk lunchen. Jullie eindigen hier met een wijnproeverij. Met de prachtige gebouwen van Gaudi op de achtergrond kun je heerlijk genieten in Spaanse sfeer!

Middag: Sitges is een kustplaats en wordt omgeven door het bergachtige Parc Natural del Garraf. Het staat bekend om zijn mediterrane stranden, boulevard en een warm ‘microklimaat’. Dit maakt het mogelijk om bijna elke dag van het jaar van de buitenactiviteiten te genieten. Er vinden het hele jaar door talrijke evenementen plaats in deze prachtige stad: het Sitges International Fantastic Film Festival, Carnaval en nog veel meer.

In de rondleiding zal de gids alle geheimen vertellen van de stad en kom je erachter waarom dit nou één van dé visserssteden is van Spanje. Bezoek leuke winkeltjes, koop typische souvenirs voor je vrienden en familie en eet verrukkelijke visgerechten. Kortom een leuke en gezellige plaats en een goed begin van je incentive!

Avond: Op deze avond wordt het gelijk feest want dan bezoek je Casa Bacardi! Ontdek de geheimen van het wereldberoemde merk Bacardi met een rondleiding in Heritage Hall, Rum Making Hall en tot slot de Lounge Bar waar je – met behulp van professionele Bacardi-mixologen –  je eigen cocktail mag maken. Of neem een verfrissende huisgemaakte cocktail. Na de tour heb je nog tijd om naar het hotel te gaan of je blijft lekker borrelen tot we gaan dineren in een typische Spaans visrestaurant.

www.bookstyle.net

Dag 2 | Barcelona reis hoogtepunten

Ochtend: Ontbijt in het hotel. Daarna meld je je bij de receptie. Je wordt naar Barcelona gebracht. Ontmoet je gids, kies je fiets en geniet van een exclusieve welkomstruimte waar je je fles water bijvullen, een verfrissend welkomstdrankje kunt drinken en je tas kunt opbergen voordat de tour begint. Fiets door de levendige stadsblokken van Barcelona tijdens deze fietstocht van 3 uur. Met de gids van de fietstocht gaan jullie ergens in de stad lekker lunchen en dan fietsen jullie terug naar de welkomstruimte.

Middag: Na de lunch ga je op pad naar de prachtige heuvel de Mountjuïc. De kabelbaan is een onvergetelijke manier om de heuvel met uitzicht op Barcelona te bereiken. De kabelbaan verbindt de stad met de top van de historische heuvel, waar je wordt beloond met een panoramisch uitzicht. De kabelbaan heeft 3 stations: Parc de Montjuïc, Miramar en Castell de Montjuïc.

Avond: In de avond geniet je nog lekker met een heerlijk Spaans diner en kan je nog een beetje van het nachtleven zien. Dan is het klaar voor deze dag. Je wordt afgezet bij het hotel en je gaat op eigen gelegenheid de stad nog verder verkennen.

Barcelona reis

Dag 3 | Costa Brava

Ochtend: Ontbijt in het hotel en dan ga je met vervoer naar Lloret de Mar. Beleef een fantastische dag in de zon op het water terwijl je langs de Costa Brava zeilt. Stap aan boord van een prachtige catamaran in Lloret de Mar en ga op avontuur. Nadat je 1 uur langs het prachtige landschap van kliffen, grotten, afgelegen stranden en vissersdorpjes hebt gezeild, pauzeer je op een rustige plek.

Hier kun je zwemmen in een kleine inham, deinen op een groot drijvend matras of snorkelen in het heldere water. Je krijgt bovendien gratis drankjes, waaronder bier, sangria, frisdranken en water. Keer terug naar Lloret de Mar onder begeleiding van relaxte muziek, terwijl je de goede sfeer in je opneemt.

Middag: Lloret de Mar ligt langs de ruige Costa Brava en in de omringende natuur kan je mooie wandelingen maken. Daarnaast zijn er in Lloret ook bijzondere bouwwerken en je kan er terecht in leuke stadsparken. Deze stad is beroemd om zijn traditionele Catalaanse, Mediterrane en Europese gerechten. Je kunt alles proberen en je eigen mening vormen over de lokale gerechten in genoeg gastvrije restaurants, café’s en bars van Lloret de Mar. De stad is er ook in geslaagd, zijn historische bezienswaardigheden en tradities behouden, zoals blijkt het uit het hele jaar door, festivals en evenementen.

Enric Garriga, 22 jaar na zijn vertrek naar Amerika, in 1887, wist met veel geluk terug te keren naar Lloret de Mar en besloot de bouw van een prachtig huis voor zijn vrouw en zeven kinderen te laten bouwen. Het huis bleef in de familie totdat het stadsbestuur het in 1981 verwierf om het te restaureren en er in 2007 het Museum van de Zee van te maken.

Avond: Geniet hier van de heerlijke schelpdier-gerechten en calamares of al de andere specialiteiten van de bruisende keuken van Costa Brava. Na het dinner met vervoer terug naar Barcelona.

Costa Brava, Lloret de Mar

Dag 4 | Verkenning

Gedurende de dag activiteiten naar keuze:

  • Sagrada Familia: Verken Antoni Gaudi’s onvoltooide meesterwerk, de Sagrada Familia, met een praktisch toegangsticket met voorrang. Gaudi’s iconische werk trekt dagelijks honderden lokale bewoners en toeristen. Ontdek deze basiliek op je eigen tempo met een optionele audiogids. Bewonder de façades, het interieur, het museum en de school.

 

  • Catamarantocht langs Port Veil: Neem een boottocht in Barcelona en voel de Middellandse Zee, met respect voor het milieu, aan boord deze ecologisch verantwoorde catamaran (geen lawaai of trillingen) of met de catamaran met onderwaterzicht.

 

  • Zeilcruise: Geniet van een prachtig uitzicht over Barcelona vanaf de zee terwijl je langs de kust vaart in een luxe jacht/zeilcruise. Je reis begint vanuit het hart van de stad. Bepaal voordat jullie vertrekken vanuit de spectaculaire jachthaven jullie reisschema als bemanning. Laat het land dan ver achter je en begin aan een spannende ontdekkingsreis.

 

  • Museu de la Xocolata: Het chocolademuseum van Barcelona is gevestigd in het voormalige klooster van Sant Agustí. Maak een reis van de oorsprong van chocolade naar zijn aankomst in Europa en leer hoe de lekkernij een legendarische status kreeg. Je hoort alles over de geneeskrachten en voedingswaarde van chocolade.

 

  • Rondleiding met kookervaring Boqueria-markt: Wandel samen met de kok door de bochtige straatjes van La Ciutat Vella (de oude stad) naar El Born, de meest modieuze wijk van de stad. Betreed de privé-eetzaal die aan de grote open keuken grenst waar de kok de heerlijke paella de marisco bereidt terwijl je toekijkt en het proces bestudeert.

 

Avond: Vrije tijd (kan variëren per activiteit)

 

Dag 5 | Een laatste blik op Barcelona

Ochtend: Na het ontbijt checkt de groep uit en gaan jullie met de transfer terug naar de luchthaven van Barcelona.

Aanvullend kun je contact met ons op nemen voor de opties om het programma korter of langer te maken.

Kijk ook naar onze incentive voor Marokko!

Barcelona, Parc Güel

Bel met een van onze adviseurs onder nummer +31 (0)20 8202351 om een boeking te maken.