Skip to main content

Met de wintertijd, die sinds kort is ingegaan, begint het al langzamerhand te lijken op winter. Wil je je collega’s belonen met een leuke incentive in de winter, dan kan je twee kanten op. Of je kiest een bestemming in echte winterse sfeer of je kiest juist een warmere bestemmingen waarbij je echt kan genieten van de winterzon. Wij doen hieronder vier suggesties.

 

  1. Oostenrijk:

Oostenrijk is de nummer 1 favoriet qua winterbestemmingen van Nederlanders. Met maar liefst 275 skigebieden zorgt dat voor genoeg inspiratie voor winteractiviteiten zoals skiën, een huskytocht, snowbiken en sneeuwschoenwandelen. Verder zijn er in deze skigebieden ook veel authentieke dorpen vol met sfeer. De leuke ürige berghutten maken de beleving compleet. Daarnaast zijn de skigebieden uitgerust met moderne faciliteiten en snelle liften. Maar het is ook leuk om in Oostenrijk juist een stad als Wenen te bezoeken. Hier bezoek je bijvoorbeeld Schloß Schönbrunn, een prachtig paleis in het westen van Wenen. Wenen staat internationaal bekend als muziekstad dus een concertbezoek mag eigenlijk niet ontbreken tijdens een bezoek aan de stad. Het Wiener Staatsopera is het grootste operagebouw van het land en wordt zelfs ook gezien als de beste.

 

  1. Zwitserland:

Zwitserland is een grote concurrent van Oostenrijk. Zwitserland staat vooral bekend om de hoogste en mooiste bergen van de Alpen. Maar liefs 48 bergtoppen komen boven de 4.000 meter uit: waarvan de Jungfrau en Matterhorn de bekendste zijn. Hierdoor is het land ook vrij sneeuwzeker. In Zwitserland vind je veel autovrije skidorpen, waaronder Zermatt en Saas-Fee. En natuurlijk zijn er hele luxe en stijlvolle dorpen als St. Moritz en Gstaat. De hoofdstad Bern is ook zeker een bezoek waard. Ga zeker langs bij de middeleeuwse astronomische klok Zytglogge, het Einsteinhas en de kathedraal. Maak een mooie wandeling langs de rivier de Aare die door het historisch centrum stroomt. Deze staten ademen middeleeuwse romantiek. Nadeel van Zwitserland is alleen dat het echt wel een stuk prijziger is.

 

  1. Marokko:

Marokko is een echt zonnige bestemming in de winter. Het ligt in het noorden van Afrika. Wist je dat het beter is om in de winter naar Marokko te gaan dan in de zomer omdat er dan minder kans is dat je verbrandt door de zon. Twee mooie steden om te bezoeken zijn Marrakesh en Fez. Marrakesh is de grootste stad en heeft het totaalplaatsje. Het is moderner, diverser en meer ingericht voor toeristen. Fez, de oudste koningsstad is mysterieuzer en authentieker. Op beiden plekken waan je je in het sprookje van Duizend-en-een-nacht. Een wereld bomvol cultuur en kleur. Leuk om hier te verblijven in een traditionele Riad. Slenter over de souks (markten) in de Medina, drink thee in een rooftopbar, wandel door een van de kleurrijke tuinen, bezoek paleizen en moskees. Of breng een bezoek buiten de stad en maak een kamelentocht naar de woestijn.

 

  1. Spanje:

Het mooie zonnige Spanje. Bekend van grote voetbalclubs als Real Madrid, FC Barcelona en Atlético Madrid, stierenvechten, flamencodansen, tapas en paella. Als het gaat om winterzonbestemming in Europa dan is Spanje je bestemming! Vooral in het zuiden met steden als Valencia, Malaga en Sevilla krijg je genoeg vitamine D. En in deze steden is ook genoeg te beleven. In Valencia staat de binnenstad vol met historische bezienswaardigheden waaronder de kathedraal van Valencia, de Torres de Serranos en de iconische Centrale Markt van Valencia. In Malaga bezoek je natuurlijk het ongelooflijke Alcazaba complex aan de Middellandse zee waar een Moors paleis en fort staan. Málaga is ook de geboorteplaats van de beroemde Spaanse kunstenaar Pablo Picasso en hoewel hij het grootste deel van zijn opvoeding doorbracht in Barcelona, is het toch zeer de moeite waard om het Picasso-museum in Málaga te bezoeken. In Sevilla bezoekje de iconische kathedraal van Sevilla, het prachtige Real Alcázar (dat werd gebruikt als filmlocatie voor Game of Thrones van HBO) en het Archivo de Indias – alle drie UNESCO-werelderfgoed. Sevilla wordt ook beschouwd als een van de geboorteplaatsen van de beroemdste dansvorm van Spanje: de flamenco. Ontstaan in de traditionele Roma-wijk Triana, zijn er talloze tablaos zoals deze intieme voorstelling die je kunt bezoeken om een authentiek beeld te krijgen van deze prachtige en historische kunstvorm.

Qua incentives is er altijd wel wat te doen het ligt er vooral aan wat de keuze wordt lekker comfortabel in een winterzonbestemming of een typische winterbestemming. The Choice Is Yours