Skip to main content

Allereerst wensen wij jou een gelukkig nieuwjaar toe en hopen wij dat je hebt genoten van de feestdagen! Bij een nieuw jaar horen nieuwe goede voornemens. Een van deze voornemens is voor veel bedrijven het verduurzamen. Maar hoe zit dat nou in de reisbranche?


Bijzondere hotels

Svart

Bij de één na grootste gletsjer van Noorwegen word Svart het eerste energie-positieve hotel ter wereld geopend in 2021. Het hotel maakt gebruik van geothermie en zonne-energie om een overschot te produceren dat kan worden teruggeleid naar het elektriciteitsnet. Samen met het bouwsysteem inclusief ventilatie, koeling en verwarming word er minder energie verbruikt dan er wordt opgewekt.

Het bijzondere aan het hotel is dat het een 360-graden uitzicht heeft, overal zie je bergen, fjord en lucht. Iedere kamer heeft weer een ander uniek uitzicht. In de zomer leent de locatie zich goed voor kajakken en wandelen. In de koude wintermaanden kan je gaan ijsklimmen en het noorderlicht ervaren.

© Svart – Snøhetta

Treehotel – Zweden

Treehotel biedt een unieke hotelervaring: driessterrenkamers met hedendaags design midden in de ongerepte natuur. Het Treehotel is gebouwd rondom de echte beleving van de natuur. Duurzaamheid en ecologische waarden zijn de twee belangrijkste pijlers van het hotel. Tijdens het ontwerp is er gekozen voor materiaal- en constructietechnieken die zo weinig mogelijk impact hebben op het milieu. Er wordt gebouwd op levende bomen zonder de boom kapot te maken of om te hakken. Niet alleen zijn de kamers op een milieu vriendelijke manier gebouwd, ze functioneren ook duurzaam. Je zal het hier niet koud hebben, de kamers zijn goed geïsoleerd en voorzien van vloerverwarming.

© Treehotel


Grand Hotel Karel V

Een veertiende-eeuws klooster, hartje Utrecht. Ooit was Grand Hotel Karel V het thuis van middeleeuwse ridders, priesters en keizers. Vandaag de dag is het een van de meest verrassende plekken van de stad. Betreed dit monument, dwaal door de verhalen en geniet van sprankelende. Ontrafel de geheimen van dit iconische hotel, verborgen op een stedelijk landgoed met meer dan 650 jaar historie.

Grand Hotel Karel V ligt in het kloppende hart van Utrecht, aan de voet van de Domtoren. Een schitterende locatie op 5 minuten lopen van het Centraal Station. Daarnaast beschikt het hotel over eigen parkeerplekken voor haar gasten; uniek, in de oude binnenstad. Grand Hotel Karel V heeft 121 vijf-sterren kamers en suites met een historische allure. Een groene oase van rust midden in het hart van Utrecht. Ruime kamers voor zowel zakelijke als leisure overnachting. Op 500 meter loopafstand van de Domtoren, grachten en Centraal Station. Gratis Wi-Fi, fitness en wellness.

Eet, drink en vier het leven daar waar de “V” overgaat in de “5”. Karel 5 is het culinaire label van Grand Hotel Karel V. Geniet van hemelse klassiekers in de bistro of subtiele verfijning in het restaurant. De magie van het klooster heeft ons geïnspireerd tot een nieuwe en ongedwongen vorm van gastronomie.

Al 8 eeuwen lang zijn de vertrekken van het klooster het toneel voor zowel grote en intieme bijeenkomsten, voor zakelijke en privé gelegenheden. De statige zalen, de oude graanzolder en de mysterieuze kluistoren bieden de gasten nog iedere dag een ongeëvenaarde dosis inspiratie. De dertien evenementenruimtes van Karel 5 bieden een capaciteit van 4 tot 150 personen in iedere setting. Van statig en chic tot intiem en informeel. Combineer een meeting met een lunch in een van onze zalen, een diner geserveerd in het restaurant of een overnachting in het hotel. Bij Karel 5 is alles mogelijk.


Win een overnachting voor 2 personen in Grand Hotel Karel V

Begin 2019 extra goed met een overnachting inclusief ontbijt, parkeren en gebruik van de fitness en wellness voor twee in het exclusieve en unieke 5-sterren Grand Hotel Karel V! Dit bijzondere hotel in het centrum van Utrecht zal je hart veroveren.

Ga naar onze Facebookpagina en kijk hoe jij deze prijs kan winnen.


Montreux Riviera – Zwitserland

Het prachtige meer van Genève, de glooiende wijngaarden en de schitterende Alpen op de achtergrond zijn al een aantal van de vele redenen om de Montreux Riviera te bezoeken.

De Montreux Riviera is erg populair. Zo vindt het op één na grootste jaarlijkse jazzfestival ter wereld, het Montreux Jazz Festival, hier plaats. Daarnaast is Château de Chillon een grote trekpleister. Dit kasteel is waarschijnlijk het mooiste kasteel van Zwitserland, gelegen aan de smalle kust tussen Montreux en Villeneuvels. Voor de liefhebbers van de filmklassiekers is een bezoek aan het Charlie Chaplin museum een echte must. Verder trekt de Montreux Riviera het gehele jaar door wintersporters. Glacier 3000 is het hoogste punt van de Vaudois Alpen en biedt hierdoor het gehele jaar de mogelijkheid om winteractiviteiten te beoefenen. Wat dacht je van een sledehondentocht in hartje zomer op de gletsjer, waarna je heerlijk in de zon met een boot dobbert over het meer van Genève?


Tips

Er zijn meerdere manieren waarop je jouw zakenreis kan verduurzamen. Hieronder hebben wij enkele tips geschreven.


Green Key

Green Key is het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt. Het keurmerk geeft aan dat bedrijven er alles aan doen om het milieu te sparen en tegelijkertijd niet inleveren op de kwaliteit en comfort belevenis van de klant. Deze bedrijven gaan verder dan volgens de wet- en regelgeving vereist is. In Nederland komen drie niveaus voor: brons, zilver en goud. Hoe meer het bedrijf doet om het milieu te sparen, hoe hoger het ‘milieuvriendelijke’ niveau. Een voorbeeld van een gouden Green Key hotel is het Grand Hotel Karel V in Utrecht.


Winnaar van de maand

De winnaar van de maand is Linda Mastwijk! Zij heeft voor twee personen een compleet diner in het intieme Eastwood Beer & Grill met als perfecte afsluiting een heerlijke cocktail in de panoramische SkyLounge Amsterdam gewonnen! Gefeliciteerd Linda!


Winnaar van de kerstspecial

De winnaar van de kerstspecial is Daniella Walenkamp! Zij heeft de overnachting voor twee in het in het Apollo Hotel Vinkeveen-Amsterdam inclusief ontbijt gewonnen! Gefeliciteerd Daniella!