Skip to main content
Blog

Groeten uit Finland

By 14 november 2019No Comments

De winterperiode is weer begonnen en als er één land is die weet hoe je moet ‘winteren’ dan is dat Finland! Als je van sneeuwlandschappen en prachtige natuur houdt dan voel je je hier meer dan thuis. Waag een ritje op de huskyslee, doe een rendiertocht, stap traditioneel in een Finse sauna en duik daarna in een ijskoude Ijswak! Kom alvast in winterse sferen in dit artikel over Finland.

 

©Frank Heuer, nationalgeographic

 

De Sauna

De Sauna in Finland is niet alleen leuk en heel gezellig, het is voor de Finnen een alledaagse geïntegreerde levensbehoefte in hun cultuur. De sauna is ongeveer 7000 jaar voor Christus in Finland uitgevonden, toen de eerste koukleumen gaten in de grond groeven en ze met hete stenen vulden. Tegenwoordig is een sauna een huiselijk begrip en staat er in bijna elk huishouden wel een sauna. Sauna’s worden door de Finnen echt als een sociale activiteit gezien, je gaat er met vrienden, familie en collega’s heen. De Finnen zijn normaal gesproken wat gereserveerd maar in de sauna komen ze echt helemaal los. Na je sauna bezoek neem je traditioneel een duik in een gat in het ijs, veel sauna bezoekers vinden dit fantastisch om te doen. In het ijskoude water blijf je dan een tijdje ‘chillen’.

 

©www.finedininglovers.com

 

Snow Castle

Elk jaar wordt er in de stad Kemi een sneeuwkasteel gebouwd, wat geheel uit sneeuw en ijs bestaat. Dit bouwwerk is 2 hectare groot, met 400 meter aan muren van wel 5 meter dik! Op de twee verdiepingen zijn onder andere hotelkamers, een sneeuwrestaurant, een ijsbar, een sneeuwkapel en een kunstgalerij. De gemiddelde kamertemperatuur is -5 graden Celsius.

 

©traveltalia.com

 

Rendiertocht

Hier in Finland is het maken van een rendiertocht en hele leuke tijdverdrijf. Een paar rendieren nemen je mee op een onvergetelijke tocht tussen de bergen die bedekt zijn met sneeuw boven een prachtige strakblauwe hemel!

 

©www.thikatravel.com

 

Slapen in een iglo

Slaap een nachtje in een Iglo. Het hele plafond van de iglo is van glas waardoor het adembenemende noorderlicht te zien is die de hele iglo van binnen oplicht! Deze iglo’s hebben een badkamer met een eigen sauna, een tweepersoonsbed en restaurants in de buurt. Het spectaculaire uitzicht van het noorderlicht is één van de meest prachtige uitzichten die er zijn.  Het wereldberoemde fenomeen is te zien tussen de maanden december en begin maart en ze zijn het meest zichtbaar tussen 18:00 en 1:00.

 

 

Helsinki

Ontdek ook de prachtige stad Helsinki. De architectuur is een mengeling van Scandinavisch, art-nouveau en modern. Een prachtig palet van kleur geeft de stad een schitterende aanblik. In de oude stad is de haven en de marktplaats. Hier verkopen kooplieden hun beste producten. Verse vis en Finse specialiteiten zoals rendierhorens- en vachten, handgemaakte sieraden, houten kopjes en Finse specialiteiten. De Kamppi Kapel van de Stilte is een kerkgebouw en toevluchtsoord van rust en stilte in het midden van Helsinki. De kapel is klein, warm en kalm en hier kan men helemaal tot rust komen. Ook de Helsinki Stadsmuseum is de moeite waard om te bezoeken. Verder stikt het is de stad van leuke, hippe restaurants en bars, pubs en cafés. In het Design Destrict zijn er talloze boetieks, workshops, antiekwinkels, galerijen en restaurants. Ook zijn er natuurlijk publieke sauna’s, want het blijft de hoofdstad van Finland.