Skip to main content

Hoewel de winter net achter ons ligt, werpen we toch alvast een blik op de winter. Als je namelijk van plan bent om met je collega’s een incentive te boeken voor de winter, bijvoorbeeld een wintersport dan is het verstandig om vroeg te beginnen met plannen. Op die manier heb je nog volop keuzemogelijkheden. Blijf je dichterbij huis, dan heb je nog wel meer tijd maar het is natuurlijk ook leuk om alvast plannen te maken.  In deze blog een paar inspirerende suggesties om je op weg te helpen.

 

Cortina d’Ampezzo, sportgeschiedenis in Italië

Cortina d'Ampezzo

Stel je een betoverend wintersportavontuur voor, gelegen in de majestueuze Dolomieten van Italië, waar de schoonheid van de natuur samensmelt met spannende activiteiten en een rijke geschiedenis. Dat is precies wat Cortina d’Ampezzo te bieden heeft voor jullie volgende incentive reis.

In Cortina draait alles om het delen van onvergetelijke momenten op de pistes. Met meer dan 120 kilometer aan pistes van verschillende moeilijkheidsgraden is er voor elk lid van jullie team een uitdaging te vinden. Maar een teamuitje gaat niet alleen over skiën of snowboarden; het draait ook om het opbouwen van sterke banden binnen het team. Cortina biedt hiervoor een perfecte omgeving. Wat Cortina d’Ampezzo nog specialer maakt, is de Olympische geschiedenis die de stad met trots draagt. In 1956 was Cortina gaststad voor de Olympische Winterspelen, en de erfenis van dit historische evenement is nog steeds voelbaar in de stad. Het bezoeken van de Olympische locaties voegt een extra dimensie toe aan jullie teamuitje, waardoor jullie niet alleen samen plezier hebben, maar ook een band vormen met het rijke erfgoed van Cortina. Kortom, een teamuitje in Cortina d’Ampezzo biedt niet alleen de spanning van wintersportavonturen, maar ook de mogelijkheid om sterke banden binnen jullie team te smeden en de rijke geschiedenis van de stad te ontdekken.

 

Lapland, actieve winterbeleving

Lapland

Voor een onvergetelijke winterervaring is Lapland de ultieme bestemming. Hier kun je genieten van het betoverende landschap; besneeuwde bossen, bevroren meren en uitgestrekte vlaktes. Maar het hoogtepunt van een reis naar Lapland is ongetwijfeld de kans om het noorderlicht te zien aan de hemel.

Naast het bewonderen van dit natuurlijke fenomeen, kun je ook deelnemen aan spannende activiteiten zoals husky-sledetochten, rendiersafari’s en sneeuwscootertochten. Of samen de uitdagingen aangaan, zoals het bouwen van iglo’s of het navigeren door een besneeuwd parcours, om teamwork te bevorderen. En voor de ultieme winterbeleving kun je zelfs een nacht doorbrengen in een traditionele ijshotel, compleet met sculpturen van ijs en sneeuw.

Niet warm geworden van een wintersport avontuur? Zoek het dan wat dichter bij huis op…

 

Valkenburg, parel in het zuiden

Valkenburg

In de winter is Valkenburg niet alleen een betoverende plek, maar ook een geweldige locatie voor teambuilding! De kerstmarkten, grotten en winterse sfeer bieden een unieke omgeving om samen te werken, plezier te hebben en banden te versterken.

Het organiseren van teamactiviteiten in zo’n magische setting kan echt bijdragen aan een positieve teamdynamiek en samenwerking. Een combinatie van plezier en teambuilding in Valkenburg zal zeker onvergetelijke herinneringen creëren voor jou en je team! Niet bang voor de kou? Een leuke optie is om de mergelgrotten te verkennen met een spannende grottentocht. Daarnaast kun je samen de kabelbaan nemen naar de top van de Cauberg en genieten van het prachtige uitzicht over Valkenburg. De tip is om dit in de kerstweken te doen want dan ziet u alle kerstversiering. Bent je wel tegen de kou, dan is een andere leuke optie om de thermale baden bezoeken. Deze activiteiten zullen zeker zorgen voor een onvergetelijke en teamversterkende ervaring voor jou en je team!

 

Haarlem, het stedelijke leven

Haarlem

Haarlem is altijd prachtig, ook in de winter! De sfeervolle straten, historische gebouwen en gezellige sfeer bieden een ideale setting om samen een leuke dag te hebben, plezier te maken en de teamband te versterken.

Jullie kunnen een stap terug in de tijd zetten en enkele van de meest iconische monumenten van de stad verkennen, zoals de Grote Markt met zijn imposante St. Bavo Kerk en het schilderachtige Begijnhof. Door de historische straten dwalen en de rijke geschiedenis van Haarlem ontdekken, biedt een waardevolle culturele ervaring voor alle aanwezigen.

Als de schemering valt en de straten worden verlicht door sfeervolle lantaarns, is het tijd om jezelf te warmen met een heerlijke winterbarbecue. Maak je klaar om te genieten van de smaken van het seizoen terwijl je jezelf nestelt bij een knapperend haardvuur.

Kies voor een sfeervolle locatie die Haarlem biedt. Proef lokale specialiteiten zoals gerookte worstjes, gegrilde groenten en smakelijke stoofschotels, allemaal bereid met zorg en vakmanschap. Vergezeld van een goed glas glühwein of warme chocolademelk, is dit meer dan alleen een maaltijd; het is een ervaring die al je zintuigen prikkelt en je verbindt met de rijke tradities van de regio.

 

Dat waren enkele inspirerende suggesties voor je volgende winterincentive met collega’s. Of je nu kiest voor de bergen van Cortina d’Ampezzo, de landschappen van Lapland, de magie van Valkenburg, of de charme van Haarlem, één ding is zeker: een winteruitje biedt de perfecte gelegenheid om banden te versterken en onvergetelijke herinneringen te creëren. Begin dus vroeg met plannen voor een geweldige ervaring met je team!