Skip to main content
Blog

Er zijn meerdere wegen naar Rome

By 29 augustus 2019No Comments

Wat ooit de machtigste stad te wereld was, vol met machtige senatoren, adrenaline fanaten en gladiatoren, is nu een van de prachtigste plekken om te bezichtigen. Gebouwen, straten en trappen bekleed met marmer en goud. Dé plek waar het maken van standbeelden gebruikelijk was om de ‘VIP’s’ in hun tijd te eren, is nu een van de meest bezochte plekken in Europa. Vandaag de dag staat Rome bekend om haar imposante bouwwerken, geheimzinnige ruïnes en stukjes geschiedenis in elke hoek van de straten, een ware openluchtmuseum. Ook wel ‘de Eeuwige stad’, genaamd. Bella Roma.

 

Rome is gevuld met bezienswaardigheden; in elke straat, steeg of plein is er wel iets te bewonderen. Helaas zijn er bijna altijd overal lange wachtrijen. Gelukkig worden de meeste monumenten omsingeld met tourguides, die je kunnen leiden door de gebouwen, musea en bezienswaardigheden. Via deze weg is de 2 uur durende wachrij niet meer van toepassing en kunnen de meeste plekken zo bezocht worden. Gelukkig maar, want so much roma, so little time.

 

 

De #1 meest bezochte bezienswaardigheid in Rome die absoluut niet te gemist mag worden, is natuurlijk het Colosseum, het symbool van Rome. De overgebleven ruïne van de arena waar de beroemde spelen werd gehouden en gevechten met gladiatoren en wilde beesten. Ga terug in de tijd en kijk je ogen uit. Ook zijn er verschillende restaurants en cafés, waar je van een drankje kunt genieten met prachtig uitzicht op het Colosseum. Boek online al de tickets zodat een lange wachtrij vermeden kan worden.

 

 

Maak een wandeling door oude romeinse straten waar de machtigste heersers van de geschiedenis hebben gelopen. Niet ver van het Colosseum ligt het Imperial forum. Loop erdoorheen of bewonder het van een afstand. Het uitzicht is het hoe dan ook waard.

 

 

Tip: Voor lekker lokaal eten is het aan te raden om buiten het centrum te dineren. Het centrum is gericht op toeristen en betaal je voor de locatie en niet de kwaliteit. Warm eten kan om 12 uur of om 20.00 uur, in de tussentijd zul je het moeten doen met iets lichters.

 

Piazza die Trevi is een plein dat je niet kunt missen. De grootste en bekendste fontein is daar te vinden, de Trevi fontein. Deze fontein is zo’n 26 meter hoog en ongeveer 22 meter breed. Vol met details en hoe langer je kijkt, hoe meer je ziet. Het is overdag erg druk rondom de fontein. Iedereen wilt het op de lens hebben.

 

 

Rome is een uitstekend idee voor een incentivereis. Combineer cultuur met heerlijk Italiaans eten en exclusief shoppen. Er zijn talloze team building activiteiten, zoals een Wine & Dine kookworkshop, Vespa puzzeltours door de stad, oldtimer tours door de Romeinse heuvels. Muziekliefhebbers kunnen een klassiek concert of opera bijwonen in het exclusieve Teatro dell’Opera di Roma, en voetbalfans zullen een wedstrijdje AS Roma en SS Lazio niet willen missen. Een stad vol inspiratie en passie.

 

Natuurlijk zijn er nog veel meer andere bezienswaardigheden die de moeite waard zijn, zoals de palatine hill, de Spaanse trappen de Sint Pietersplein en Basiliek in Vaticaanstad, Galleria & Villa Borghese en de vele interessante musea. Benieuwd naar de cultuur, geschiedenis of wil je je artistieke kant ontdekken? Beleef Rome opnieuw en reis terug in de tijd. Er zijn meerdere wegen naar Rome, zolang je er maar komt.

 

Voel je je al geprikkeld? Contacteer ons en wij gaan per direct voor jou aan de slag. Booking Business International kijkt ernaar uit om zaken met u te doen.

info@bbih.nl

020 820 23 51