Skip to main content

Het is nog steeds vrij onduidelijk wat de stappen zullen zijn na Covid-19 in de reiswereld. De reisorganisaties zijn op dit moment bezig met het bedenken van nieuwe protocollen en technologieën om het toch mogelijk te maken in de nabije toekomst weer op vliegreis te kunnen gaan. Zowel hotels, luchtvaartmaatschappijen en cruisescheepmaatschappijen zullen er alles aan doen ondanks de covid-19 uitbraak alsnog hun diensten te kunnen blijven aanbieden aan reizigers.


De nieuwe norm

Nu sommige landen al voorzichtig zijn begonnen met het versoepelen van hun Covid-19 maatregelingen en reismaatregelingen heeft de World Travel & Tourism Council een beeld geschetst van hoe de ‘nieuwe norm’ eruit zal komen te zien in de reiswereld.

Er zullen kritieke stappen en gecoördineerde acties moeten worden ondernomen, waaronder het aannemen van nieuwe normen en protocollen, die een veilige en verantwoorde weg naar herstel bieden voor de wereldwijde toeristische sector, aangezien consumenten opnieuw reizen gaan plannen. Reizen zal waarschijnlijk eerst met binnenlandse, regionale vluchten terugkeren, vervolgens naar de naaste buurlanden en dan uiteindelijk over continenten om de terugkeer naar verre internationale bestemmingen te herintroduceren.

Jongere reizigers in de leeftijdsgroep van 18-35 jaar, die minder kwetsbaar lijken voor Covid-19 zullen mogelijk weer de eersten zijn die weer gaan reizen, volgens WTTC.

Volgens de WTTC- topman Gloria Guevara is het van vitaal belang voor de toeristische sector dat er moet worden samengewerkt om de weg naar herstel te bereiken. Nieuwe, onnodige procedures die knelpunten veroorzaken en het herstel vertragen moeten worden vermeden. Een snelle en effectieve herstart van reizen zal echter alleen plaatsvinden als regeringen over de hele wereld instemmen met een gemeenschappelijke reeks gezondheidsprotocollen die door de particuliere sector zijn ontwikkeld, zoals die we hebben uiteengezet. Deze moeten de geruststelling bieden die reizigers en autoriteiten met behulp van nieuwe technologie nodig hebben om op korte termijn probleemloos ‘nieuw normaal’ reizen vóór vaccinatie aan te bieden.

De nieuwe protocollen en standaarden worden gedefinieerd na feedback en meerdere gesprekken met WTTC-leden, evenals samenwerking van verenigingen die de verschillende reissectoren vertegenwoordigen. Dit omvat de International Air Transport Association, de Airport Council International, Cruise Lines International Association, United States Travel Association, Pacific Asia Travel Association, International Civil Aviation Organization, de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling, de Europese Reiscommissie en de Wereldorganisatie voor toerisme.

IATA, ACI en ICAO bundelen hun expertise en werken nauw samen om de beste protocollen te definiëren om reizigers en werknemers veilig te houden zodat de luchtvaartsector zich kan herstellen. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en andere gezondheidsdeskundigen hebben ook bijgedragen door hun ervaring op te doen bij verschillende wereldwijde medische crises.

Hotels ontwikkelen protocollen om netheid van de beste kwaliteit aan te bieden, verbeterde hygiënenormen toe te passen en de veiligheid van de gast te garanderen. Voor het inchecken komen nieuwe protocollen met digitale technologie; contactloos betalen in plaats van contant, vaker trappen gebruiken dan liften waar de regel van twee meter moeilijker te handhaven kan zijn en fitnessapparatuur wordt verplaatst voor meer scheiding tussen de gasten. Ook zullen er handontsmettingsmiddelen in het hele hotel beschikbaar zijn, inclusief de plekken waar bagage wordt opgeslagen.

Cruise-maatschappijen zullen verdere maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat schepen vrij zijn van COVID-19. Het personeel zal ten alle tijden  handschoenen dragen en die vaak vervangen, en de kamers zullen nog frequenter schoon worden gemaakt.

Op de luchthavens worden reizigers voordat ze aan boord gaan en bij aankomst op de bestemming getest. Het dragen van maskers aan boord en sociale afstandsmaatregelen op de luchthaven en in het vliegtuig kan worden verwacht. Ook zullen vliegtuigen intensief gereinigd worden. Deze maatregelen worden gecombineerd met contact-tracing, via een mobiele app, waarmee vluchten COVID-19-vrij kunnen vertrekken.


Testen van nieuwe technologiën London Heathrow

Londens grootste luchthaven is bezig met het testen van technologieën en processen die de basis zouden kunnen vormen van een gemeenschappelijke internationale norm voor gezondheidsscreening op alle wereldwijde luchthavens. Het doel van de collectieve maatregelen is om het risico van contractie of overdracht van Covid-19 tijdens het reizen te verminderen. Medische effectiviteit, passagiersreactie en geschiktheid voor de luchtomgeving wordt onder andere beoordeeld. Technologieën die worden onderzocht, zijn onder meer UV-hygiëne, thermische screeningstechnologie voor gezichtsherkenning en contactloze beveiligingsprocedures.

De proeven voor passagiers worden eerst uitgevoerd in de immigratiehallen van de luchthaven. Als dat lukt, wordt de apparatuur verder uitgebreid naar vertrekken, verbindingen en zoekgebieden van collega’s. Eerst wordt er een technologie voor temperatuur screening getest die gebruik maakt van cameradetectiesystemen die de temperatuur van mensen in de luchthaven in de gaten kunnen houden. Je kunt geen anderhalve meter maatregelingen toepassen in een vliegtuig of een ander transportsysteem, daarom is het een alternatief om een ​​masker te dragen.

Ook zijn er andere maatregelen om te voorkomen dat het virus zich van oppervlakten verspreidt, door bijvoorbeeld contactpunten te minimaliseren, de automatisering verhogen en het aanbieden van goede hygiëne op de luchthavens, zodat passagiers zichzelf kunnen ontsmetten nadat ze iets hebben aangeraakt. Volgens Holland-Kaye, de CEO van London Heathrow, is het belangrijkste probleem een algemene gezondheidsscreening, als ze die eind mei kunnen krijgen en een idee hebben van de richting die ze omslaan, kunnen ze beginnen met het plannen van hoe de luchtvaarindustrie weer op gang kan komen. Bovenal hoopt Holland-Kaye dat ze met deze nieuwe technieken kunnen voorkomen dat bedrijven wachten met vliegen tot er een vaccin is, en er op die manier wellicht tienduizenden banen worden geschrapt.


Hotel van de maand – Gr8 Hotels Amsterdam Riversite!

Welkom bij Gr8 Hotels!

Gr8 Hotel Amsterdam Riverside is met 192 moderne kamers het ideale business hotel. Het hotel biedt een optimale service aan de zakelijke reiziger.

Al onze nieuwe Gr8 Rooms zijn stijlvol ingericht en ontworpen omcomfort te bieden. Een 55-inch flatscreen-tv met kabelzenders, een zeer royaal en comfortabel bed en airconditioning zijn standaard aanwezig in elke Gr8 Room. Andere voorzieningen zijn een eigen open badkamer met grote inloopregendouche, gratis amenities en thee- en koffie faciliteiten.

Onze Gr8 Community Room biedt een moment van ontspanning: genieten van de heerlijke open haard, tv-kijken, wat eten, drinken of werken in de Gr8 kitchen.

In het hele hotel kan er gratis gebruik gemaakt worden van onze WiFi en fitness faciliteiten.

Het ontbijt zit standaard inbegrepen bij uw overnachting. La Place serveert dagelijks verse internationale gerechten en een uitgebreid ontbijtbuffet.
Geniet van een heerlijk kopje koffie op ons terras met uitzicht op het Gaasperplas.

Dankzij onze centrale ligging aan de A9 is Gr8 Hotel Amsterdam Riverside een uitermate geschikte locatie in Amsterdam. De dichtstbijzijnde metrohalte ligt op loopafstand, het centrum is daarmee binnen handbereik. Luchthaven Schiphol ligt op 20 minuten rijden. Het hotel kent een persoonlijkefast check-in, 24-uurs receptie en biedt voor de zakelijke reiziger een gratis privé-parkeermogelijkheid aan.

Neem een kijkje op de website van Gr8 Hotels


Like & Winactie – Gr8 Hotel Amsterdam Riversite

Like en win een overnachting in het Gr8 Hotel Amsterdam Riverside! Ontdek de moderne, stijlvol ingerichte kamers in dit ideale business hotel. Dankzij de centrale ligging aan de A9 is Gr8 Hotel Amsterdam Riverside een uitermate geschikte locatie in Amsterdam. Ontspan in de Gr8 Community Room: genieten van de heerlijke open haard, tv-kijken, wat eten, drinken of werken in de Gr8 Kitchen. In het hele hotel kan er gebruik worden gemaakt van Wifi en de fitness faciliteiten. La Place serveert dagelijks verse internationale gerechten en een uitgebreid ontbijtbuffet. Geniet van een heerlijk kopje koffie op het terras met uitzicht op het Gaasperplas.

Ga naar onze Facebookpagina en kijk hoe jij deze fantastische prijs kan winnen!


Winnaar van de maand

De winnaar van de maand is Anita de Vos, zij mag genieten van een welverdiende overnachting met heerlijk ontbijt in het Hotel am Steinplatz in Berlijn! Gefeliciteerd en veel plezier!

 


Volg jij ons al online?

Via Social Media houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, interessante acties en de leukste nieuwtjes over de reisbranche. Volg ons op Facebook en LinkedIn!