Skip to main content

Tegenwoordig zijn er vele unieke accommodaties beschikbaar over de hele wereld. De reizigers van nu willen graag nieuwe ervaringen op doen. Een standaard hotelkamer trekt hen niet meer aan. Alles moet anders en uniek! Zo is het mogelijk om te verblijven in een onderwaterhotel, waarbij je kunt genieten van het mooie helderblauwe water, de vele kleurrijke vissen en een unieke belevenis. In deze blog vertel ik jou graag over vier schitterende onderwaterhotels wereldwijd.


The Manta Resort – Pemba Eiland, Zanzibar

The Manta Resort is gelegen in het noorden van Pemba Island, Zanzibar. Het resort heeft een unieke kamer, namelijk de onderzeebootkamer. Deze kamer maakt deel uit van een drijvende privé vlootstructuur in het midden van de Zanzibar archipel. Er zijn drie verdiepingen. Als eerst is er het landing platform waar een boot de gasten afzet. Hier bevindt zich ook de lounge en de badkamer. Op de bovenste verdieping zijn zonnebedden en zonneschermen om overdag te ontspannen en ’s avonds naar de sterren te kijken. Tot slot, onder de zeespiegel bevindt zich de onderzeebootkamer, een slaapruimte waar vissen langs je raam zwemmen. Er zijn zelfs vissen die hun huis hebben gemaakt rond de structuur.

The Muraka Conrad Maledives Rangli Island – Rangli Eiland, de Malediven
The Muraka is gelegen op de Malediven, specifiek op het eiland Rangli en het is het eerste onderwaterhotel van de eilandengroep. ‘Muraka’ betekent ‘koraal’ in de officiële taal op de Malediven en het hotel is eigenlijk een villa die ongeveer zo’n 5 meter onder de Indische Oceaan ligt. Wanneer je bij The Muraka verblijft, heb je de gehele villa, bestaande uit twee verdiepingen voor jezelf. Er is een glazen koepel die zorgt voor een prachtig panoramisch uitzicht van 180 graden waarbij je uitgebreid kan genieten van alle kleurrijke vissen en het helderblauwe water. De villa beschikt over een butler, privé-chef, een bar, infinity pool en een fitness.

The Lover’s Deep – St. Lucia, de Caribische Zee
Het hotel is vernoemd naar de onderzeeër waar het zich in bevindt. Vanuit St. Lucia, een eiland aan het oosten van de Caribische Zee, kun je aan boord. En vanuit hier maak je een duik in de oceaan. Je kunt aan de kapitein aangeven waar je het liefst naartoe wilt varen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het schitterende koraalrif voor de kust van St. Lucia. Dit hotel is een van de duurste hotels van de wereld. De ruimte die wordt verhuurd, beschikt over een minibar, dubbele badkamer en een groot tweepersoonsbed. Tijdens je verblijft in de onderzeeër heb je prachtig uitzicht in de oceaan. Je wordt begeleid en vertroeteld door de bemanning aan boord bestaande uit drie man: de kapitein, een chef-kok van wereldklasse niveau en persoonlijke butler. Daarnaast heb je ook een privé speedboot tot je beschikking en kan je worden gebracht en opgehaald door een helikopter.

Atlantis The Palm – The Palm Jumeirah, Dubai
Dubai beschikt over maar liefst twee onderwaterhotels, echter heeft maar één van de twee ook daadwerkelijk kamers onder water en dat is Atlantis The Palm. Dit hotel beschikt over ruim 1.500 kamers en heeft zowel entertainment en faciliteiten voor kinderen als volwassenen. Denk hierbij aan een groot waterpark, aquarium, ‘onderwater dierentuin’, tennisbaan, bowlingbaan en een onderwater restaurant. Je betreedt je suite via een privé lift op de derde verdieping. De suite beschikt over een uitgebreide woonkamer en keuken die uitzicht bieden op de onderwaterwereld en haar inwoners, zoals: haaien, roggen, kwallen en andere exotische onderwater dieren. Tot slot zijn de suites ingericht met glazen muren, gouden platen en heeft de badkamer een marmeren badkuip.

Bron: Conrad Maldives