Skip to main content
Blog

Conservatorium hotel

By 12 december 2016No Comments

Het Conservatorium Hotel staat middenin het bruisende leven van Amsterdam. Het hotel bevindt zich dicht tegen een van de belangrijkste historische stadscentra ter wereld, de 17de eeuwse Amsterdamse grachtengordel die sinds 2010 op de Werelderfgoedlijst staat van UNESCO. Het hotel grenst direct aan Amsterdams culture hart, het beroemde Museumplein waaraan het Stedelijk Museum, het Rijksmuseum en het Concertgebouw ligt.

Het luxueuze en elegante ontwerp van het relatief nieuwe Conservatorium Hotel werd bereikt door de historische sfeer van dit voor Amsterdammers vertrouwde gebouw te omarmen. Het hotel kreeg gestalte onder regie van Piero Lissoni, een van de meest toonaangevende architecten en interieurontwerpers van Italië.

Ondanks zijn grootte – het hotel heeft 129 kamers en tal van faciliteiten – zullen gasten het Conservatorium Hotel als een boetiekhotel ervaren. Het biedt gastvrijheid en service op het hoogste niveau. Het exclusieve restaurant, de brasserie en de eigen bar zijn een geliefd trefpunten voor zowel zakelijke als privé-ontmoetingen. Naast de kamers en suites beschikt het hotel over het weldadige Akasha Holistic Wellbeing Center. Vanzelfsprekend heeft het verschillende goed geoutilleerde zalen voor uiteenlopende bijeenkomsten en een inpandige galerij met luxueuze winkels maken het Conservatorium Hotel tot een unieke belevenis in Amsterdam.

Kamers & Suites

Het brede assortiment kamers en suites biedt comfort in combinatie met aansprekend design. Sommige bieden een fantastisch uitzicht over Amsterdam, weer andere hebben interessante authentieke architectonische kenmerken. Het hotel biedt een zeer divers aantal thematische suites die zich van de kamers onderscheiden door hun royale formaat. Zowel kamers als suites zijn alle voorzien van een comfortabele werkplek met gratis wifi en state-of-the-art entertainmentfaciliteiten. Vanzelfsprekend hebben de badkamers luxueuze toiletartikelen, er is een in een spiegel geïntegreerde lcd-tv, handdoeken zijn gemaakt van prettig microkatoen, er is een grote regendouche en er zijn verschillende soorten baden.

Restaurants & bars

Het gastronomisch aspect van het Conservatorium Hotel staat onder leiding van de gerenommeerde chef Schilo van Coevorden. Voor een verfijnde keuken kunnen gasten terecht bij Tunes Restaurant by Schilo. De Brasserie & Lounge zijn te vinden op de binnenplaats van het hotel die op spectaculaire wijze van vloer tot plafond omgeven is door glas.

Spa & Gym

Het Akasha Holistic Wellbeing Center biedt een scala aan klassieke en holistische massages, schoonheidsbehandelingen te midden van tal van luxueuze wellnessfaciliteiten. Denk hierbij aan het inpandige 18 bij 5 meter metende zwembad, de whirlpool, de hamam, de sauna, een Watsu-bad en ontspanningsruimten.

Vergaderingen & Evenementen

Zes vergader- en evenementzalen zijn er, allemaal met verschillende capaciteiten. Voor elke gelegenheid is een geschikte te vinden. De zalen hebben geïntegreerde audiovisuele toptechnologie, kenmerken zich door prachtig design en voldoen aan elke eis, voor elke gelegenheid. De Symphony Room is de grootste en is geschikt voor 120 gasten in theateropstelling en voor 90 dinerende gasten.