Skip to main content

Skylodge Adventure Suites, Cusco, Peru

Wie niet bang is voor extreme hoogtes en een hele speciale overnachting wilt beleven, is bij Skylodge Adventure Suites op het juiste adres. De kamers zijn helemaal doorzichtig en hangen op vierhonderd meter hoogte aan een berg in Peru. Liften zijn er niet, dus de gasten moeten eerst vierhonderd meter naar boven klimmen voordat ze bij de suites zijn aangekomen. Maar eenmaal boven is het uitzicht over de magische vallei niet te evenaren. Gelukkig wordt er ‘s ochtends wel een overheerlijk ontbijt gebracht.

  ©www.voyago.nl

Intercontinental Shanghai Wonderland Hotel, Shanghai, China

Dit luxe hotel is voorzien van maar liefst 337 kamers met een luxe restaurant, spa en watersportcentrum. Het hotel is gebouwd aan de zijkant van een verlaten steengroeve en is negentig meter hoog. Het gebouw telt achttien verdiepingen waarvan de onderste twee volledig onderwater zijn. Het hotel biedt de mogelijkheid aan om hier te bungeejumpen en de steengroeve te beklimmen.

  ©www.ihg.com

Icehotel, Jukkasjärvi, Zweden

Het gebeurd niet vaak maar in het Icehotel geeft het personeel instructies over hoe de gasten naar bed moeten. Zo mag er geen crème op waterbasis gebruikt worden omdat dit kan bevriezen en moet je je uitkleden tot op je thermokleding om te voorkomen dat je gaat zweten. Het Icehotel wordt elke winter opnieuw opgebouwd. Op de ijsbedden liggen rendiervellen en dikke slaapzakken om je warm te houden bij -5 ℃. De kans is groot dat je alsnog de hele nacht wakker ligt, niet alleen vanwege de kou maar ook omdat het toch wel spannend is om in zo’n blauwwitte, besneeuwde en glinsterende kamer te overnachten.

  ©www.lapland.nl

The Manta Resort, Pemba Island, Tanzania

The Manta Resort voor de kust van Tanzania is de perfecte plek om helemaal tot rust te komen en je af te sluiten van de drukte van het dagelijks leven. Dit drijvende hotel ligt op tweehonderd meter buiten de kust en biedt de kans om het onderwater leven te bestuderen vanuit de slaapkamer. Er zijn Kajaks beschikbaar en men kan hier ook waanzinnig snorkelen.

  ©www.themantaresort.com

Lion Sands Lodges, Mpumalanga, Zuid-Afrika

Vanuit deze luxe lodges zijn wilde olifanten, impala’s, giraffen en de leden van de Big Five op een veilige afstand bewonderen. Voor de avonturiers staat s ’ochtends vroeg het ontbijt al klaar en vertrekt de jeep met twee ervaren reisleiders die het hele gebied laten zien en alles kunnen vertellen over de wilde dieren die onderweg te bewonderen zijn. Na de safari is er genoeg ruimte om te relaxen bij het zwembad of aan de bar, een massage te krijgen of te sporten. S ’avonds is er mogelijkheid om van een heerlijk a-la-carte diner te genieten.  

  ©www.lionsands.com

Parkroyal Collection Pickering, Singapore

Het Parkroyal Collection Pickering hotel ligt midden Singapore maar is toch heel anders dan de meeste hotels. Het gebouw ziet er door de grote terrassen bedekt met groen zeer bijzonder uit. Het hotel ligt nabij het centrum, winkels, bezienswaardigheden (China Town), restaurants en bars in de buurt. Het hotel beschikt over een speciale wellness verdieping met een buitenbad, een fitnessruimte en een tuinpad op driehonderd meter hoogte. De kamers hebben een prachtig uitzicht over de stad of de tuin.

  ©www.hotelnewsresource.com

Kakslauttanen Arctic Resort, Finland

Midden in de Finse wildernis staan de glazen iglo’s van het Kakslauttanen Arctic Resort. Vanuit deze doorzichtige huisjes in de sneeuw is in de winter het noorderlicht bewonderen. Ook zijn er zes sauna’s beschikbaar waarin ook een ontspanningsruimte inclusief open haard staan. Na de saunabezoek mag uiteraard een traditionele duik in een wak in het ijs niet ontbreken. Ondanks het ‘middle of nowhere’ gevoel zijn er twee à-la-carte restaurants waar Laplandse specialiteiten worden geserveerd, zoals bijvoorbeeld rendier of gegrilde zalm. Ook is er de mogelijkheid om een safaritocht met husky’s en rendieren te boeken of een tocht maken met een sneeuwscooter.

  ©www.northandaway.be

The St. Regis Vommuli Resort, Maldiven

Het St. Regis Vommuli Resort ligt op een privé eiland op de Malediven en het is bijna onmogelijk om in deze prachtige villa’s niet tot rust te komen. Voor een actieve watersportactiviteit is er mogelijkheid om te duiken, windsurfen, flyboarden, kajakken met een glazen bodem en op een catamaran varen. Uiteraard kan men hier ook van een glas champagne genieten en gebruik maken van de uitgebreide spa faciliteiten of een lekker hapje eten bij een van de zes eetgelegenheden, waaronder een tapasbar boven het water.

  ©www.tmtmaldives.com