Skip to main content

Bleisure is een trend die steeds meer opkomt. Eigenlijk is het een soort van combi reis van business en leisure. Je bent in principe op reis voor zaken, maar je krijgt ook genoeg vrije tijd om leuke dingen te bezoeken of te doen. Bleisure is onder andere gekomen om de werksfeer binnen het team te verbeteren en om de zakenreizen wat minder vol te plannen.

 

Vermindering van stress

Reizen kan erg vermoeiend zijn, en dan met name de lange vluchten en korte tripjes. Meestal zijn de tripjes helemaal vol gepland, dit levert vaak veel stress op bij de medewerkers. Door wat meer tijd tussen de afspraken te plannen, of door één dag vrij tussen de afspraken te plannen zorg je ervoor dat de medewerkers meer kunnen ontspannen en even tot rust kunnen komen. Door dit te doen, helpt het een burn-out te voorkomen. Het helpt al helemaal voor de vermoeidheid en voor de stress die daardoor minder is.

De sfeer binnen het team

Door een combinatie te maken, zorg je er eigenlijk voor dat de medewerkers meer tijd met elkaar doorbrengen. Of ze nemen meer tijd door met internationale collega’s. Doordat ze meer tijd met elkaar doorbrengen leren ze elkaar op persoonlijk vlak ook beter kennen. Hierdoor is de kans groter op een betere samenwerking met elkaar en een beter resultaat van de afspraak.  En het komt vooral de werksfeer ten goede. ’

Kostenbesparend

Op welke dag je vliegt, maakt uit qua kosten. De ene dag is het een heel stuk duurder vergeleken met een andere dag. Soms kan het ook voordeliger zijn om in het weekend te vliegen in plaats van op een werkdag Zondag is bijvoorbeeld in de regel de goedkoopste dag om te vliegen. Veel zakenreizen vinden echter niet plaats op de zondag. Door een beetje flexibel te zijn in hoe lang medewerkers weg zijn voor en na de belangrijke afspraken, kan best wel wat geld bespaard worden. In veel gevallen is de medewerker ook blij dat hij de plaats waar hij naartoe reist ook nog een beetje kan verkennen.

Cultuur van de klanten

Vaak heb je te maken met klanten uit andere landen. Je krijgt dan ook met een andere cultuur te maken. Je leert de cultuur van je klanten beter kennen door je erin te verdiepen. Daardoor kun je je klanten beter helpen. Door een paar dagen eerder te vertrekken, heb je daarvoor meer tijd. Doordat je de cultuur dan beter kent, is de kans groter op een betere en fijnere samenwerking met de zakenrelatie.

Aantrekkelijker voor nieuwe werknemers

Als bleisure onderdeel wordt van je bedrijf, kan dit in je voordeel werken voor nieuwe medewerkers. Je bedrijf wordt op die manier aantrekkelijker, omdat je een soort van mini-vakantie organiseert bij de belangrijke afspraken. De bestemming hangt hier natuurlijk wel vanaf.

Paar kleine feitjes

  • De business-tak is de afgelopen 12 maanden met 15% toegenomen.
  • De omzet is wereldwijd gestegen naar € 150 miljoen.
  • 60% van de zakenreizigers combineert business en Leisure tripjes.
  • 7 op de 10 zakenreizigers willen de reis verlengen voor een minivakantie.