Skip to main content

Vanaf vandaag (1 juli) kun je vrij reizen binnen de Europese Unie en naar Schengenlanden met het digitaal coronacertificaat. Dit is het bewijs dat je: gevaccineerd bent, recent negatief getest bent of onlangs hersteld bent van corona. Ga wel wijs op reis deze zomer. Bekijk wat je moet regelen voor je reis naar het buitenland en als je weer terugreist naar Nederland. Raadpleeg hiervoor de website van rijksoverheid. In deze nieuwsbrief willen we je inspireren met stedentrips naar bestemmingen met kleurcode groen. Bekijk ook de programma’s die we op deze locaties organiseren voor incentives! BBI denkt graag met je mee over een privé stedentrip of een zakenreis!

 

Velen van ons snakken ernaar. Genieten van architectuur, musea, restaurants, winkels en uitgaan. Je even onder laten dompelen in een andere cultuur. Een stedentrip is een ideale manier om de sfeer van een stad te proeven en een indruk te krijgen van een land. Heerlijk dat het weer kan!

Kakau – Polen


Krakau is de voormalige hoofdstad van Polen. Het historisch centrum ligt aan de voet van het koninklijke Wawel kasteel. De 13e-eeuwse handelsstad heeft het grootste marktplein van Europa en veel historische huizen, paleizen en kerken met prachtige interieurs. De fascinerende geschiedenis van deze stad is ook terug te vinden in de resten van de 14e-eeuwse werken en de middeleeuwse wijk Kazimierz (Joodse wijk), met zijn oude synagogen in het zuidelijk deel van de stad. Andere bouwwerken van Krakaus rijke historie zijn de universiteit van Jagiellonia en de gotische kathedraal, waar de koningen van Polen werden begraven. 15 km buiten de stad vind je de zoutmijn Wieliczka waar je de wonderlijkste zoutsculpturen vindt die je ooit hebt gezien. Hoogtepunt in deze onderaardse wereld is de kapel. Heb je meer tijd dan kun je vanuit Krakau ook een bezoek brengen aan Auswitsch dat 60 km van Krakau ligt. Naast Krakau is dit de meest bezochte plek in Polen.

Bekijk ook het incentive programma voor Krakau.

 

Berlijn – Duitsland

Dat Berlijn – de hoofdstad van Duitsland – zo populair is als stedentripbestemming is niet zo verwonderlijk. De jarenlange tweedeling van de stad, zowel op politiek als fysiek gebied, is een uniek stuk historie waar jong en oud gefascineerd door raakt. Dat de bevolking van Berlijn jarenlang van elkaar gescheiden heeft moeten leven heeft een enorme aantrekkingskracht op toeristen. Ook de manier waarop de communisten Oost-Berlijn regeerden trekt veel nieuwsgierigen naar Berlijn. Bezienswaardigheden die hiermee samenhangen zijn dan ook erg populair. Denk aan de Berlijnse muur, Checkpoint Charlie en de Stasi gevangenis. Ook uniek is Berlijn ondergronds, de ondergrondse bunkers en tunnels die werden gegraven door Oost-Berlijners om naar het westen te vluchten.

In Berlijn vind je nu een mooie mix van oud en nieuw. Mede door het afbreken van de Muur ontstonden er in de binnenstad plekken die opgevuld moesten te worden. Het resultaat zijn fraaie plaatsen zoals de Potsdamer Platz en de Rijksdag. Wie van mooie gebouwen houdt die kan zijn ogen uitkijken in het moderne Berlijn. Het Sony Center, de drie indrukwekkende gebouwen aan de Gendarmenmarkt en natuurlijk de vele fraaie bouwwerken aan Unter der Linden zijn meer dan de moeite waard.

Bekijk ook het incentive programma voor Berlijn.

 

Valletta – Malta

Valletta is de hoofdstad van Malta op het gelijknamige eiland. Het eilandenrijk Malta ligt in de Middellandse Zee tussen de landen Italië, Libië en Tunesië. De Republiek Malta bestaat uit drie eilanden: het zonnige Malta, het kleinschalige Gozo en het onbewoonde Comino en enkele kleinere eilandjes. Dankzij zijn gunstige ligging, in Mediterraans gebied, geniet je van warme zomers en een mild winterklimaat. Daarmee is Malta een aantrekkelijke bestemming het hele jaar door.

Groot is Valletta niet. Het is zelfs één van de kleinste hoofdsteden van Europa. Je kunt een stedentrip naar Valetta maken en vanuit de stad de rest van het eiland ontdekken. Valletta staat in haar geheel op de UNESCO werelderfgoedlijst. Als je door de 16-de eeuwse straatjes loopt langs de authentieke pleintjes, snap je waarom.

De helderblauwe zee van Malta leent zich perfect voor een snorkelavontuur of een wandeltocht langs de grillige kustlijn. Maar ook de vele historische steden zijn geliefd. In de vele kleine en smalle straatjes van de oude hoofdstad Mdina kan je uren rondlopen. De gebouwen die hier al eeuwenlang staan, zijn adembenemend. Het authentieke Maltese leven beleef je in de Three Cities; de verzamelnaam die gebruikt worden voor de drie versterkte nederzettingen van Vittoriosa, Senglea en Cospicua. De oorsprong van deze steden is terug te vinden in de middeleeuwen en werden vooral ontwikkeld door de Orde van St. Jan. Je vindt zowel op Malta als op Gozo ook prehistorische bouwwerken, zoals de megalithische tempels van Tarxien.

Bekijk ook het incentive programma voor Malta.

 

Rome – Italië

Rome is de hoofdstad van Italië en ook de belangrijkste stad van het land op politiek, cultureel en historisch vlak. Rome speelde al voor het begin van onze jaartelling een belangrijke rol binnen de westerse wereld. Rome was in het tijdperk van het Romeinse Keizerrijk de machtigste stad ter wereld.

In het hedendaagse Rome zijn nog veel overblijfselen van het Romeinse Rijk terug te vinden. Je waant je in één groot openluchtmuseum. Zo vind je vele ruïnes en opgravingen van het Forum Romanum, het Colosseum het grootste Romeinse amfitheater, het Pantheon met zijn opvallende ronde open dak en het best bewaarde gebouw uit de Romeise tijd. Met al deze Romeinse bezienswaardigheden en opgravingen, de prachtige kerken (met tal van werken van meesters als Bernini, Rafaël en Michelangelo), het Vaticaan, gezellige volkswijken als Trastevere, prachtige fonteinen (o.a. de beroemde Trevifontein), smaakvolle trattoria, de Spaanse Trappen en hippe winkels is een weekend voor een stedentrip Rome eigenlijk te kort.

Bekijk ook het incentive programma voor Rome.

Hotel van de maand – Jan Luyken Hotel Amsterdam

Jan Luyken Hotel Amsterdam bestaat al sinds 1955. Het charmant 4 sterrenhotel, gevestigd in een authentiek herenhuis in één van de beste buurten van Amsterdam. Het compleet gerenoveerde hotel staat namelijk midden in het levendige Amsterdamse Museumkwartier, tegenover het Rijksmuseum, Stedelijk Museum en het Van Gogh Museum, om de hoek van de P.C. Hooftstraat en op een paar minuten lopen van het Vondelpark. De naam van het hotel is ontleend aan de straatnaam, de Jan Luijkenstraat, die op zijn plaats weer vernoemd is naar de meesterdichter- en etser Jan Luyken.

In het fijne ontbijtrestaurant kun je iedere dag rekenen op een (h)eerlijk vers ontbijt volgens de Dutch Cuisine richtlijnen. Een geweldige start van de dag met verse, gezonde en lokale producten. Trek je na een dag verkennen terug in Jan’s blikvangende kamers, kies een goed boek uit de ‘Leyebrary’ of neem plaats in de bar voor een goede cocktail, smakelijke bites of een aperitief in stijl.

De kamers van Jan Luyken zijn niet alleen een lust voor het oog, maar zijn ook nog eens van ieder gemak voorzien. Deze heerlijke kamers zijn uitgerust met een supercomfortabel bed, gratis Wifi en Nespresso- en theefaciliteiten en meer! Bij Jan kan iedereen áltijd kosteloos een yogamat op de hotelkamer krijgen en hun favoriete kussen uit één van de opties op het kussenmenu’s kiezen.

Jan staat 24/7 klaar om je verblijf onvergetelijk te maken en houdt altijd een oogje in het zeil. Hun service gaat ver; de hosts weten alles van Amsterdam en adviseren je graag! Ze kunnen nauwelijks wachten om jullie te verwelkomen bij het Jan Luyken Hotel. Tot snel!

   

Winactie

Wil jij kans maken op een overnachting in het charmante 4 sterrenhotel Jan Luyken Hotel Amsterdam voor twee personen inclusief ontbijt?

Bekijk dan de actie op onze Facebookpagina.  Like de post en beantwoord de vraag onder de post goed: ‘Hoeveel typen services biedt het hotel?’ De actie loopt t/m 8 juli tot 23:59 uur.

De winnaar wordt uiterlijk op 16 juli bekendgemaakt.

 

Winnaar van de maand

De winnaar van de winactie van de maand juni is Rachel Cobben. Zij mag genieten van een overnachting voor twee personen met heerlijk ontbijt in het Grand Hotel Amrâth Amsterdam.