Skip to main content

In een wereld waarin de traditionele vergaderzaal steeds meer plaatsmaakt voor creativiteit en vernieuwing, ontdekken bedrijven de kracht van vergaderen op bijzondere locaties zoals tiny locaties. Deze plekjes bieden niet alleen een verandering van omgeving, maar vormen ook de ideale setting voor inspirerende bijeenkomsten. Maak in deze blog kennis met 5 kleine én leuke locaties.

 

Wikkelboat: drijvende creativiteit in Rotterdam

Aantal personen: tot 12 of tot 20

Wikkelboats zijn tiny houseboats die multifuncitoneel en duurzaam zijn ingericht. Je kunt er overnachten maar ook vergaderen. Ze houseboats liggen op twee locaties in het dynamische Rotterdam; Wijnhaven en Rijnhaven. Het is niet zomaar een vergaderplek; het is een drijvende oase van inspiratie. Gebouwd van gerecycled karton, biedt deze tiny locatie niet alleen duurzaamheid, maar ook een adembenemend uitzicht op de Rotterdamse skyline. Met de zachte deining van het water om je heen, wordt vergaderen op de Wikkelboat een ervaring die alle zintuigen prikkelt.

De beperkte ruimte op de boot stimuleert een nauwe samenwerking en een focus op de essentie van de discussies. Het geluid van de golven en het panorama van de stad vormen de perfecte achtergrond voor het smeden van nieuwe ideeën en het nemen van creatieve stappen.

Basecamp: avontuurlijke ontmoetingen in IJmuiden

Aantal personen: 4-16

Voor diegenen die een vergadering willen combineren met avontuur en de schoonheid van de natuur, is Basecamp in IJmuiden de ideale keuze. Gelegen aan de rand van de duinen, biedt deze evenemtenlocatie naarst het event spaces ook tiny offices. Basecamp is ontworpen als een rustieke, minimalistische omgeving met een focus op eenvoud en natuurlijke elementen. Het voelt als een ontsnapping uit de dagelijkse routine.

De frisse zeelucht en het geluid van de golven op de achtergrond creëren een kalmerende ambiance die de concentratie bevordert. Na een inspirerende vergadering kunnen teams genieten van outdooractiviteiten zoals een strandwandeling of een teambuildingssessie op het nabijgelegen strand. Basecamp is niet alleen een vergaderlocatie, maar een bestemming die teamwork en welzijn bevordert.

Tiny House op het Zuiderterras van Blow: innovatie in Den Haag

Aantal personen: 2 -16 personen

Vlak bij het bruisende centrum van Den Haag biedt het Tiny House op het Zuiderterras van Blow een intieme setting voor vergaderingen met een twist. Deze compacte ruimte, omringd door groen, nodigt uit tot focus en diepgaande gesprekken.

Het minimalisme van het Tiny House zorgt voor een verstilde atmosfeer waarin ideeën kunnen bloeien. Het buitenleven wordt een integraal onderdeel van de vergaderervaring, waarbij de natuurlijke omgeving een katalysator is voor creatieve denkprocessen.

Heide Huisje: rustiek vergaderen vlak bij Den Bosch

Aantal personen: tot 10 personen

Het Heide Huisje, verscholen in de serene heidevelden vlakbij Den Bosch, biedt een toevluchtsoord voor vergaderingen in een rustieke omgeving. Met zijn houten interieur en panoramische ramen, dompelt deze tiny locatie deelnemers onder in een sfeer van sereniteit.

De natuurlijke omgeving leent zich perfect voor informele gesprekken en wandelende vergaderingen, waardoor de grenzen van traditionele bijeenkomsten worden doorbroken. Het Heide Huisje is niet alleen een vergaderplek; het is een reis naar de eenvoud en schoonheid van de natuur.

BuitenHuisje: idyllisch samenkomen in Utrecht

Aantal personen: tot 8 personen

Gevestigd in tuincentrum Steck vind je Noordertuin, een tuincafé dat zeven dagen per week geopend is. Noordertuin is uniek gelegen aan natuur- en recreatiegebied Noorderpark Ruigenhoek. Restanten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie worden hier omringd door water, weides en bossen. Naast het terras van Noordertuin, uitkijkend over de Pluktuin, staat het BuitenHuisje. In de groene omgeving biedt het BuitenHuisje een idyllische setting voor vergaderingen. Met knusse vergaderruimtes en een betoverende tuin, straalt deze tiny locatie een gevoel van welzijn uit.

De informele sfeer bevordert openheid en samenwerking, terwijl de buitenruimte mogelijkheden biedt voor ontspanning en verfrissende pauzes. Het BuitenHuisje nodigt uit tot vergaderingen die verder gaan dan zakelijke discussies en een connectie met de natuurlijke omgeving leggen.

Vergaderen op bijzondere tiny locaties gaat niet alleen over de verandering van omgeving, maar over het omarmen van de unieke energie die deze plekken met zich meebrengen. Van drijvende boten tot afgelegen huisjes, deze locaties bieden een unieke kans om de creativiteit te laten stromen en de teamgeest te versterken. Het is tijd om de traditionele vergaderzalen achter ons te laten en de deuren te openen naar deze kleine plekjes van grote inspiratie.

 

Bronvermelding foto: www.wikkelboat.nl