Skip to main content

Je personeel stimuleren of beter laten samenwerken? Dit kan goed worden bereikt door middel van teambuildingactiviteiten. Zou je dat straks (als het weer mogelijk is) graag met je team willen ondernemen? Lees dan verder. Wij zochten namelijk 5 leuke teambuildingsactiviteiten voor je uit. Teambuilding vergroot het vertrouwen in elkaar, bevordert de onderlinge samenwerking, draagt bij aan effectieve communicatie en zorgt voor ontspanning. Laat je door deze blog alvast inspireren.

 

Locatie dropping met opdrachten

Met een dropping kun je een teambuildingsdag op een unieke manier aftrappen. Je wordt midden in het bos gedropt zonder enig idee te hebben van wat je te wachten staat, behalve het voltooien van verschillende teamopdrachten op basis van een iPad-game. Deze opdrachten zijn gericht op samenwerken, vertrouwen en communicatie. Onderweg komen er een aantal fysieke opdrachten, die uiteraard optioneel zijn voor degene die het niet kan uitvoeren. De teams worden begeleid door instructeurs en hebben allemaal een leuk wedstrijdelement. Het fijne aan deze teambuildingactiviteit is dat het ook mogelijk is om eigen bedrijfsvragen of -opdrachten in het programma te verwerken.

Expeditie Robinson

Bijna iedereen kent het spannende spelprogramma Expeditie Robinson wel van TV. Maak dit spannende en spectaculaire teambuildingsprogramma nu zelf mee. Teambuildingsopdrachten, groepsuitdaging, spanning, sensatie en veel mooie momenten tijdens jullie bedrijfsuitje Expeditie Robinson. Er zijn meerdere spelelementen bij Expeditie Robinson. Elk spel is uniek op zijn eigen manier. Bij iedere onderdeel komen er ander kwaliteiten aan bod. Het team dat het beste, het snelste en het slimste zijn krachten weet te bundelen zal het beste uit de strijd komen.

The night challenge

Bij de night challenge start je rondom het kampvuur waar een instructeur de avondactiviteit gaat uitleggen. De teams vertrekken aan de hand van een smartphone naar een grote locatie waar jullie gemakkelijk activiteiten kunnen uitvoeren met je team. Aan de hand van het samenwerkingsvermogen van je team ga je opdrachten uitvoeren in je eigen schaduw onder de volle maan. Maak je goede keuzes en wordt er goed samengewerkt? Dan wordt de kans op een mooie eindoverwinning steeds groter. Teambuilding, outdoor, fun en een gezellige avond rond het kampvuur in één. Afhankelijk van de locatie kan de Night Challenge gecombineerd worden met een heerlijke maaltijd en/of een overnachting.

Escape room

Een escape room is een spel waarbij jullie met een kleine groep van vaak ca. 4 tot 10 personen opgesloten worden in een kamer. Elke kamer heeft zijn eigen specifieke thema. Het doel van een escape room is om zo snel mogelijk uit de kamer te ontsnappen. Dit doen jullie door het oplossen van raadsels, het vinden van clues en oplossen van puzzels. Een Escape Room is een leuke teambuildingsactiviteit omdat je alleen met de juiste samenwerking kan ontsnappen. Krijgt iedereen de ruimte om zijn mening te geven? Neemt er iemand de leiding? En wordt er overlegd voordat de eerste ontsnappingspoging wordt ingezet? Dit zijn nog maar een aantal aspecten die komen kijken met de escape room als teambuildingsactiviteit. Veel locaties hebben meerdere kamers zodat je met meer mensen terecht kunt.

Lasergamen (op locatie)

De Lasergame ‘’The Tournament’’ is een wedstrijd waarbij verschillende spelscenario’s worden gespeeld. Je wordt in meerdere groepen verdeeld en neemt het tegen elkaar op. Je komt terecht in een levensecht computerspel met je collega’s. Tijdens het lasergame tournament neem je het tegen meerdere teams op en zet je verschillende scores neer om uiteindelijk het winnende team van het toernooi te worden! Het overwinnend team zal als individuele spelers deelnemen aan een free for all lasergame-toernooi om de algehele winnaar van het toernooi te bepalen. En het leukste van alles; lasergamen op locatie kan op elke plek gespeeld worden die jullie maar wensen. Op het strand, in het bos, in jullie bedrijfspand of een andere zelfgekozen plaats; alles is te realiseren en er zijn talloze spelmogelijkheden.

 

Op aanvraag kunnen deze teambuildingactiviteiten ook gecombineerd worden met andere activiteiten zoals fietsen, mountainbiken of quad-rijden. Dit is uiteraard afhankelijk van waar de activiteiten plaatsvinden en het soort activiteit. Om je activiteiten af te sluiten, kunnen wij je ook helpen bij de organisatie van een borrel, lunch, diner of verblijf.