Skip to main content

Er zijn zoveel reisapps dat je soms niet meer weet welke apps wel echt handig zijn. Maar er zijn apps die je reis echt wat gemakkelijker maakt, of leuker of veiliger. Wij testten er een aantal voor je uit. In onze blog lichten wij een aantal apps uit die handig zijn om te downloaden voordat je op reis gaat.

 

VPN de app die je data beveiligt bij gebruik van openbare WIFI

Wat is VPN?

VPN staat voor Virtueel Privé Netwerk. Via een VPN-app is je data beveiligd als je gebruikmaakt van openbare WIFI. Door een VPN-provider te kiezen, maak je een soort tunnel tussen jouw apparaat en het internet. Jouw dataverbinding loopt nu via een externe server waardoor het lijkt alsof je verbinding maakt vanuit een ander land, omdat deze servers in verschillende landen staan.

Waarom een VPN gebruiken?

– Het beveiligt je data wanneer je gebruikmaakt van openbare WIFI
– Het omzeilen van blokkades in landen waar een strenge internetcensuur is
– Beschikbaar voor IOS/Android
– Prijs: € 5,55 per maand
– Online beschikbaar

 

SOOSEE dé reis app voor als je een voedselallergie hebt

Wat is SOOSEE?

Soosee is een app waarmee je de verpakking van een product scant en zo kunt zien of het product wel of niet geschikt is om te eten met jouw allergie, intolerantie of dieet wens!

Hoe werkt SOOSEE?

SOOSEE maakt gebruik van een van de nieuwst technologie op het gebied van tekstherkenning om woorden te herkennen en uit te lichten op camerabeeld. Zo kun je ingrediënten en producten makkelijk herkennen en vermijden. Op de app staat veelvoorkomende allergieën, het herkent dierlijke E-nummers. Je kan er ook voor kiezen om producten te vermijden of de app instellen op religieuze voorwaarden.

Waarom SOOSEE gebruiken?

– In 14 verschillende talen beschikbaar
– Handig voor als je vegetarisch of veganist bent
– De kleine letters op het etiket niet kan lezen
– Beschikbaar voor IOS/Android
– Gratis
– Offline beschikbaar

 

TagOnce het label voor je koffer, tas of sleutelbos

Wat is een TagOnce?

TagOne is een slimlabel met een QR-code en NFC-chip. Via de app komt degene die jouw verloren koffer, tas, sleutelbos of hond heeft gevonden makkelijk met jou in contact. De vinder kan een bericht sturen of bellen.

Hoe werkt TagOnce?

Het is een heel simpel systeem. Je schaft een label aan (vanaf € 9,95) ,downloadt de gratis app, scant de QR-code en voert al jouw gegevens in. Degene die jouw eigendommen vindt, neemt door het scannen van het label, contact met je op. Je krijgt een melding in de app en in je mailbox hierover. Degene kan jou ook een sms-bericht sturen of bellen. Voor een reizigers is dit een ideaal item! Je kan elk item een naam geven voor als je meerder eigendommen hebt. Het label is gemaakt van plastic en valt goed op. Er staat ook een tekst onder ‘contact information’. Dit geeft duidelijk aan dat het om een adreslabel gaat.

Waarom TagOnce gebruiken?

– Er zijn verschillende soorten labels; een kofferlabel, bagagelabel, sleutelhanger en armband
– Er wordt duidelijk aangeven waarvoor de QR-code dient
– De labels zijn voor vrijwel iedereen te scannen
– Beschikbaar voor IOS/Android
– De app is volledig gratis/ een label kost minimaal €9,95
– Offline beschikbaar

 

TripIt de app die al je reisplannen verzamelt

Wat is TripIt?

Triplt is een app die een reisschema voor jou maakt op basis van je reserveringen. Zo heb je al je reserveringen op één locatie. Zo wordt je reis een stuk overzichtelijker en fijner.

Hoe werkt TripIt?

Maak een account aan en stuur jouw bevestigingsmails naar het aangeven emailadres in de app. Of koppel je mailbox aan de app en alles wordt opgeslagen in de app. Zo hoef je niet meer in je mailbox te zoeken of iets uit te printen. En echt alle reserveringen kun je in de app zetten van gehuurde auto, excursie hotels, vliegtickets en nog veel meer worden op één locatie opgeslagen. En op een rijtje gezet.

Waarom TripIt gebruiken?

– Ideaal voor als je meerder hotels en vluchten hebt
– Beschikbaar voor IOS/Android
– Gratis/ Pro versie Prijs: € 49-, per jaar
– Offline beschikbaar tegen betaling

 

Omio voor een super eenvoudig reisplanning

Wat is Omio?

Omio is een app die alle vervoersmogelijkheden combineert in elke stad om simpel en eenvoudig van punt A naar B te kunnen.

Hoe werkt Omio?

Voer in de app je gewenste bestemming in en je krijgt een overzicht met de beschikbare tickets en prijzen voor de verschillende vervoersmogelijkheden. Je ziet precies welke verbindingen direct zijn en hoelang de reis duurt. Heb je een perfecte match gevonden dan kan je gelijk boeken.

Waarom Omio gebruiken?

– je ziet de reisopties en je kan het daarna gelijk boeken/reserveren
– Beschikbaar voor IOS/Android
– Gratis
– Alleen online beschikbaar