Skip to main content

Sommige vergaderlocaties zijn toegankelijker voor de een en niet voor de ander. Werk je met collega’s of bedrijven in het buitenland? En moet jij vaak reizen naar een bestemming voor een vergadering? Ben jij op zoek naar een centrale locatie voor een vergadering? Dan hebben wij een aantal perfecte locaties voor jou op een rijtje! Wil jij weten welke dat zijn?

 

Château du Lac in Genval, België

Château du Lac ligt aan een prachtig meer van Genval. In de omgeving bevinden zich verschillende waterbronnen. Het kasteel is gebouwd in 1906 door de “Société des Eaux minérales ”, als kuuroord gebouwd. In 1934 werd het gebouw gehuurd door de firma Schweppes en werd hier de productie van water en limonade ondergebracht. Zij maakten ook gebruik van de bronnen. In 1952 kwam het pand ook daadwerkelijk in handen van de John Martin, eigenaar van onder ander Schweppes. In 1981 besliste John Martin om de productie van Schweppes te verhuizen naar moderne installaties. Dat was het moment om van het kasteel een hotel te maken, geheel in de sfeer van het kasteel van begin van de eeuw. Het hotel is tot op heden nog in handen van de familie. Het 5-sterrenhotel is te bereiken met de auto binnen 25 minuten vanaf de stad Brussel en 40 minuten vanaf de luchthaven. De omgeving van het hotel zorgt voor rust en ontspanning. Daarnaast heeft het hotel 23 zalen voor vergaderingen, privé- en professionele evenementen die ingericht kunnen worden naar jouw wensen en behoeften. De zalen zijn divers en de maximale capaciteit gaat tot 1000 personen.

Château du Lac

 

Hotel Taschenbergpalais Kempinski in Dresden, Duitsland

Het Taschenbergpalais werd gebouwd door de Saksische koning August de Sterke als bewijs van de liefde voor zijn minnares in de 18de eeuw. In februari 1945 werd het gebouw beschadigd door de bombardementen op Dresden. In maart 1995 werd het Taschenbergpalais officieel geopend als hotel. Dit 5- sterrenhotel ligt op 18 minuten loopafstand van Dresden Centraal Station. Het hotel is centraal gelegen en toegankelijk voor mensen met zowel auto als openbaar vervoer. Het hotel heeft meer dan 10 vergaderzalen met een maximale capaciteit voor 800 personen. Het hotel is modern ingericht en behoudt tegelijkertijd de architectuur uit de 18de eeuw.

Hotel Taschenbergpalais Kempinski

 

Castello della Castelluccia in Rome, Italië

Castello della Castelluccia werd tussen de 10de en 13de eeuw gebouwd op de ruïnes van een oud Romeinse Villa door de adellijke familie Cancellieri. De jaren daarna hebben vele adellijke families het kasteel in bezit gehad. Castello della Castelluccia ligt vlak bij Rome, maar is ver verwijderd van het drukke verkeer. Het 4 -sterrenhotel wordt omringd door een magische omgeving met romantische plekjes en een prachtige tuin. Het hotel is binnen 40 minuten te bereiken met de auto vanaf de luchthaven Fiumicino in Rome. Castello della Castelluccia heeft 3 vergaderzalen met natuurlijke daglicht en is ingericht met alle benodigdheden voor vergaderingen. Het heeft een capaciteit tot 300 personen.

Castello della Castelluccia

 

Château de Montvillargenne in Chantilly, Frankrijk

In 1900 begon de bouw van Château de Montvillargenne in opdracht van Barones Jeanne Léonino de Rotschild. Om de familienaam te eren heeft Jeanne het wapen van Léoninos in de gevel laten kerven.
In 1929, na de dood van Jeanne, werd het kasteel tijdens de Tweede Wereldoorlog het hoofdkwartier van de Duitse troepen. De linkervleugel werd later gebombardeerd door de geallieerden. Na het bombardement stond het kasteel lange tijd leeg. Pas in 1969 werden de deuren geopend door een opleidingscentrum voor ambachten. In 1985 is Château de Montvillargenne een kasteelhotel met een restaurant geworden. Dit 4-sterrenhotel ligt op 25 minuten rijden met de auto van de luchthaven Charles de Gaulle. Het hotel is in Normandische stijl gebouwd en is omringd door de bossen van Chantilly. De rustige omgeving zorgt voor ontspanning en het levert nieuwe inspiratie voor een vergadering. Château de Montvillargenne heeft 21 flexibele vergaderzalen met een maximale capaciteit tot 300 personen. Alle zalen zijn ingericht met benodigdheden voor een vergadering.

Château de Montvillargenne

 

Tivoli Palácio de Seteais – Sintra in Portugal

Palácio de Seteais diende in de 18de eeuw als de officiële residentie van de toenmalige Nederlandse consul in Portugal; Daniel Gildmeester. Het paleis is ook in opdracht van Gildmeester gebouwd. In de 19de eeuw heeft een aantal Portugese families in het paleis gewoond. Het paleis werd pas omgebouwd in een luxe 5-sterrenhotel in 1953. Tivoli Palácio de Seteais is binnen 35 minuten bereikbaar met de auto vanaf de luchthaven van Lissabon. Het hotel heeft de mooie bergen van Sintra op de achtergrond. Daarnaast heeft Tivoli Palácio de Seteais ook nog eens een adembenemend uitzicht op het Moorse kasteel. Het 5-sterrenhotel heeft 6 vergaderzalen met een capaciteit van maximaal 280 gasten. Alle vergaderzalen hebben daglicht en audiovisuele apparatuur.

 

Ben jij geïnteresseerd in een van deze locaties of heb jij zelf een ander idee? Bij ons kun je terecht voor meer informatie en wij gaan met plezier aan de slag voor jou! Lees ook onze blog over 5 unieke vergaderlocaties in Nederland.