Skip to main content

Vergaderen is vaak de normaalste zaak op vele werkvloeren. Echter, staan niet veel werkgevers en werknemers stil bij het belang van een nieuwe vergaderruimte op een andere locatie en een andere omgeving. Het vergaderen op een andere locatie kan in vele gevallen leiden tot nieuwe ideeën en ontwikkelingen, maar het kan tevens ook zorgen voor een prettige sfeer binnen het team. Juist daarom heb ik hier een lijst met 4 excentrieke vergaderlocaties van klein tot groot in Nederland waar je echt een keer zou moeten vergaderen.


KABAN Boomhut, Heeze

Wiens kinderdroom was het niet om een boomhut te hebben en op deze manier komt deze kinderwens toch uit! De boomhut van KABAN bevindt zich op een landgoed in het rustige Brabantse dorp Heeze, ongeveer 9 km verwijderd van Eindhoven. Het landgoed grenst aan het fraaie Strabrechtse Heide, een prachtig natuurgebied en bovendien heb je uitzicht op de bomen en de vennen van het landgoed. Hier kan het personeel ongestoord vergaderen met enkel het geluid van ritselende bladeren en het teuten van vogels. De boomhut is gemaakt van duurzaam hout met een sereen en tijdloze interieur die zorgt voor een rustige uitstraling. Het beschikt over een eigen opgang. Werkruimte van 48 m2 (voor max. 14 personen), 2 satellietjes (break-out rooms), wifi en een terras van 80 m2. Daarnaast is het mogelijk om diverse workshops bij te boeken, denk hierbij aan: schapen drijven of een bootcamp.

Loods6, KNSM-eiland, (Oostelijk Havengebied) Amsterdam
Loods6 was ooit de aankomst- en vertrekhal van de Koninklijke Nederlandse Stoomboot Maatschappij (KNSM) en wordt sinds 1997 gebruikt als verzamelgebouw voor onder andere kunstenaars, creatieve bedrijven, bijzondere winkels op het gebied van kunst, design, literatuur, etc. Het was de Stichting Kunstwerk Loods 6 die het gebouw behoedde tot verval en in 2012 verkreeg het pand de monumentenstatus. Lood6 heeft twee ruimtes die uitstekend zijn voor vergaderingen, namelijk: de Bagagehal en de Kompaszaal. De Bagagehal is 880 m2, zit technisch zeer goed in elkaar en heeft een industrieel interieur. In de zaal past max. 1000 mensen. De Kompaszaal is gevestigd in de voormalige vertrekhal van de KNSM en is zowel te huur voor vergaderingen als events/bedrijfsfeesten. Er zijn twee studio’s aanwezig van elk 25m2 met een vintage interieur.

Het Arresthuis, Roermond
Het Arresthuis is een voormalige gevangenis uit 1666 waarbij één van de gebouwen tussen 1666 en 1794 werd verbouwd als Bisschoppelijk paleis. In dit huis van bewaring werden criminelen vastgehouden die kleine vergrijpen pleegden en criminelen die hun proces aan het afwachten waren. Deze voormalige gevangenis is naast een toffe vergaderlocatie tevens ook een luxe 5-sterren hotel die behoord tot de bekende hotelketen: Van der Valk. Het Arresthuis beschikt over 3 vergaderzalen, namelijk: de Kracht (max. 10 personen), het Archief (max. 14 personen) en de Ontsnapping (max. 28 personen).

VergaderFort, Forteiland, IJmuiden
Het VergaderFort is gelegen op het Forteiland in IJmuiden. Forteiland is sinds 1885 onderdeel van De Stelling van Amsterdam die werd aangelegd om Amsterdam toentertijd te verdedigen en het behoort tot de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het eiland is makkelijk te bereiken per boot vanaf de haven van IJmuiden die slechts 25 minuten verwijderd is van Amsterdam. VergaderFort is het grootste fort van de hele stelling en heeft plek voor 10 tot 600 mensen. In totaal zijn er 3 verdiepingen met 72 lokalen van 558 meter. Ook is er een koepelzaal, bunkers en muurschilderingen van toen en beschikt het fort nog over een ingericht hospitaal van voor de Tweede Wereldoorlog.