Skip to main content

Nu alles weer een beetje mag in Nederland is het leuk om collega’s weer eens fysiek te ontmoeten. En wat is er leuker dan dit moment af te trappen met een teambuildingsactiviteit? En nu het beter weer wordt, kunnen deze ook weer buiten plaatsvinden. Wat voor velen misschien nog wel een veilig gevoel geeft. Wij hebben een top drie outdoor teambuildingactiviteiten gemaakt. De activiteiten zijn voor een groepsgrootte vanaf ongeveer 10 tot 70 personen. Leuk detail: deze drie activiteiten zijn allemaal bekend van een tv-programma (waar iedereen weleens aan mee zou willen doen).

#1 Expeditie Robinson
Wie kent dit programma niet? Bij deze activiteiten staat goed samenwerken echt bovenaan. Als jullie niet goed samenwerken, is de kans groot dat jullie verliezen. Alle proeven worden ook echt op televisie gespeeld. Jullie krijgen dus de echte ervaring van Expeditie Robinson (zonder de echte ontberingen). We sluiten deze activiteit natuurlijk wel gezellig af met een heerlijke lunch of diner.

Verloop van het spel:
De groep wordt verdeeld in kamp Zuid en kamp Noord. De kampen hebben allebei andere proeven alleen het finale spel is hetzelfde. Elke proef doen jullie tegen een ander team.
In kamp Noord heb je bijvoorbeeld de volgende proeven;
– Waterrace
– Amulet
– Reuze memory
– Kubus
– Staande puzzel
– Bonus Finalespel
In kamp Zuid heb je de volgende proeven;
– Rekenproef
– Touw ster
– Zandlopers
– Vaten race
– Grijphaak
– Bonus Finalespel

#2 Wie is de mol Dinerspel
Iedereen wil weleens meedoen aan ‘Wie is de mol’, het programma waarin je zoveel mogelijk geld inzamelt en ondertussen ‘De mol’ probeert te ontmaskeren. Hoe weet je nou wie je wel en niet kunt vertrouwen, wie gedraagt zich anders en wie is de boel aan het saboteren?
Jullie kunnen zelf bepalen waar het spel gaat plaatsvinden, we verzamelen dan samen in een horecagelegenheid. Hier worden jullie ingedeeld in teams en worden jullie geïnformeerd over welke rol je hebt in het spel. De opdrachten in het spel zijn allemaal anders en afwisselend. Denk bijvoorbeeld aan quizvragen, spellen en puzzels.

Verloop van het spel:
Jullie starten met een drankje en een voorgerecht, na het voorgerecht gaan jullie op en het eerste deel van het spel uitvoeren. Als jullie daar klaar mee zijn gaan jullie weer terug naar de locatie voor het hoofdgerecht. Na het hoofdgerecht komt deel twee van het spel. Zodra jullie klaar zijn met het hele spel worden de winnaars en de mollen bekend gemaakt tijdens het nagerecht. Daarna is er nog genoeg tijd om alles na te bespreken onder het genot van een drankje.

#3 Hunted op de Veluwe
Vind je het juist leuk om een beetje spanning te hebben tijdens je teamuitje dan is Hunted perfect daarvoor! Je kent deze misschien ook wel van de televisie. Je moet als team onder de rader zien te blijven en op die manier het eindpunt zien te bereiken. Samenwerken en goed naar elkaar luisteren is hier dus ook weer van belang. Als jullie niet goed samenwerken en de lampen van de 4×4 auto’s spotten jullie, dan begin je weer helemaal opnieuw. Het kan ook gebeuren dat jullie een ‘handicap’ meekrijgen en die verraad eerder je locatie aan de jagers. De jagers zijn de hele tijd opzoek naar jullie, jullie moeten dus een goede en tactische strategie bedenken. Als het jullie gelukt is om het eindpunt te bereiken, kunnen jullie het daar afsluiten met een drankje en een hapje.

De Veluwe is een geweldige omgeving voor dit spel maar er zijn ook andere locaties waar dit spel uitgevoerd kan worden. Dit uitje is echt geschikt om beter te leren samenwerken en vooral veel lol te hebben met elkaar.

Is je interesse gewekt? Laat het ons dan weten! Wij kijken graag samen naar de mogelijkheden of naar een ander teamuitje naar wens!