Skip to main content

Reizen, uitstapjes, het zit er voorlopig even niet in. Gelukkig gaan we richting voorjaar en kunnen we er lekker buiten op uit. Veel mensen wandelen in deze tijd veel. Leuk, maar je wil ook weleens wat anders. Wij zochten wat leuke variaties op wandelen en andere activiteiten in de buitenlucht voor je uit.

SUP routes

Ruim twee weken geleden kon je nog schaatsen en sleeën op de meeste wateren in Nederland. Nu het ijs weer is gesmolten en de temperatuur buiten langzaam stijgt kan er ook weer gevaren worden, of misschien wel spannender: suppen. Het enige dat je nodig hebt is een board en een peddel. Een gebied met veel water is ook niet onbelangrijk. Er zijn in Nederland oneindig veel mooie supplekken. Wij lichten er twee voor je uit.

Loosdrechtse Plassen                                                                                                                                                         

Op de Loosdrechtse Plassen kun je uitstekend suppen. Wanneer je het recreatiemeer oversteekt kun je de kleinere kreken in varen. Hier is het heerlijk rustig en je bent echt één met de natuur. Of kies voor een mooie route die je langs weides, legakkers en een moerasbos brengt. Er zijn verschillende routes die je kunt nemen.

Giethoorn en Weerribben Wieden NP

Voor een dagje suppen door de grachten langs de typisch Hollandse huisjes, ben je in Giethoorn aan het juiste adres. Goed te combineren met suppen in Giethoorn is het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Een prachtig nationaal park waar je de ideale combinatie vindt van rust en indrukwekkende natuur. Een aantal sup routes zijn uitgezet die je op eigen houtje kunt volgen, waarbij je onderweg van moerasbos met rietveld en fluitende vogeltjes geniet. Om er helemaal een geslaagde dag van te maken, neem je je lunch mee en meer je aan bij een van de steigers voor een picknick in de natuur.

 

Wandeltochten

Een leuke variatie op je wekelijkse rondje door het park of bos: op pad met de boswachter. Het is de laatste tijd erg in trek om samen met een boswachter al het moois dat schuilgaat in de Nederlandse natuur te ontdekken. Leer je favoriete natuurgebied en zijn bewoners beter kennen of maak juist kennis met een nieuw stukje natuur. Lees snel verder voor twee prachtige wandeltochten.

Lage Vuursche

Tijdens een 2,5 uur durende tocht (De Grote Vijf Lage Vuursche) brengt een boswachter van Staatsbosbeheer je langs de mooiste plekken van dit gebied. In een stoere terreinwagen wordt je mee door de natuur genomen en kom je alles te weten over het gedrag en het leefgebied van de ree.

De Hoge Veluwe

Je vindt hier naast een excursie te voet of in een kano een fietsexcursie. Samen met een boswachter fiets je door de bossen en heide in de omgeving van Otterlo. Tijdens deze excursie spot je gegarandeerd wilde dieren, als je geluk hebt spot je zelfs de Grote Vijf van de Veluwe: edelhert, damhert, ree, wild zwijn en de moeflon. Je komt tijdens deze avontuurlijke excursie door prachtig natuurgebied alles te weten over de omgeving en over het wild dat er leeft. Het zou zomaar kunnen dat je eekhoorntjes nootjes ziet verzamelen of edelherten die aan het grazen zijn. Het kan allemaal op de Veluwe!

Wanneer je zelfstandig besluit het park op de fiets te verkennen, dan kun je gebruikmaken van de gratis Witte Fiets. Het park heeft er 1.800 verdeeld over de fietsenstallingen rondom het park.

 

Mountainbike routes

Sommige mensen verkennen de natuur liever per fiets dan via het water of te voet. Op zoek naar meer spanning en uitdaging? Denk dan eens aan het afleggen van een mountainbike route. Voor de echte avonturiers hebben we twee mountainbike routes uitgelicht die flink wat uitdaging bieden.

SibculoSport, Fiets, Enduro, Bos, Extreme

Deze Zand en Veen-route van 26 km ligt vlakbij het grootste hoogveengebied van West-Europa en tevens het best bezochte natuurgebied van Nederland, Engbertsdijkvenen. Het ligt er ramvol met aangelegde obstakels en elementen die een mountainbike parcours spannender, uitdagender en technischer maken. Het is een route met veel afwisseling. Perfect dus om te oefenen en je rijstijl aan te scherpen.

 Bergschenhoek

Deze route heeft een lengte van 6,5 kilometer en kent grote hoogteverschillen en technische elementen, wat dit parcours uniek maakt in de regio en een uitdaging voor mountainbikers uit het hele land. Deze route meandert over de voormalige puinstortplaats ten noorden van Rotterdam. Op de ‘Kleine Berg’ sectie is een volledig skillpark aangelegd met verschillende uitdagingen, waaronder Northshore elementen, kombochten en rockgarden.

Check meer routes op mtbroutes.nl

 

Hotel van de maand – Eden Hotel Amsterdam

Uitzichten waar je u tegen zegt en kamers zo mooi dat je er bijna niet meer uit wilt. In het Eden Hotel Amsterdam is het goed vertoeven. Alle bekende trekpleisters zijn vlakbij, maar ook over de hidden gems in de buurt kunnen we je genoeg vertellen. Een historisch hotel dat je de stad laat beleven zoals alleen de locals dat doen.

2020 is een jaar om nooit te vergeten, maar in dit turbulente jaar is ondertussen iets anders wel heel rustig doorgegaan, namelijk; de complete renovatie van de begane grond en het souterrain van het Eden Hotel Amsterdam. Het splinternieuwe Eden Hotel is door de renovatie zóveel meer dan een hotel. Met een moderne look, feel en verhaal wordt het hotel dé eclectische hub voor toeristen, digital nomads en zakelijke bezoekers: een energieke smeltkroes voor wie zoekt naar een ervaring, maar ook zo nu en dan wil ontglippen aan de hectiek van de stad.

Uiteraard zijn er uitgebreide food & beverage mogelijkheden in het splinternieuwe Eden Hotel. Centre Stage nodigt je uit voor een relaxt ontbijtmoment, als inspirerende werkplek of om lekker te komen lunchen, borrelen en relaxen. Uitgerust met een grote bar en sterke referentie naar de levendige theaterhistorie van het hotel en de omgeving, staat de ruimte op zich al garant voor een bijzondere beleving.

Gasten die op zoek zijn naar een unieke gastronomische ervaring kunnen terecht bij het sterrenrestaurant Graphite. Onder de culinaire leiding van Peter Gast heeft het restaurant in het eerste jaar al een Michelinster ontvangen. Het buitengewoon goed “comfort food” van Slagerij de Beurs is geïnspireerd door de klassieke Engelse keuken en Franse brasserie stijl. Ambacht en kwaliteit staan centraal. Obsidian is een gloednieuwe event ruimte in de souterrain van Eden Hotel Amsterdam. Het is een opnamestudio en muziek lounge in één. In Obsidian ervaren gasten de sfeer van een relaxte vinylclub en een Tokio sfeer en setting, waarbij muziek de boventoon voert.

 

Like&Winactie Eden Hotel Amsterdam

Wil jij kans maken op een overnachting voor twee personen met ontbijt in dit prachtige hotel in hartje Amsterdam? Bekijk de actie op onze Facebookpagina en vertel ons waarom jij kans wil maken en like deze post. Uit alle deelnemers wordt een winnaar geselecteerd! De actie loopt t/m 11 maart.