Skip to main content
Reizen naar Amerika is weer mogelijk! Bij Amerika denk je al snel aan moderne steden met wolkenkrabbers zoals New york. Maar Amerika heeft veel meer te bieden. Deze drie historische steden zijn misschien iets minder bekend bij het grote publiek maar jouw bezoekje meer dan waard.

 

Charleston, South Carolina

Het voelt alsof je terug in de tijd gaat, wanneer je Charleston bezoekt. Charleston is bekend om zijn schoonheid en de vriendelijke bewoners. Deze gemeenschap aan de oostkust, gesticht als een Engelse kolonie in 1670, is uitgegroeid tot een van de meest succesvolle steden van het land en een smeltkroes van culturen. Verken de plantages, musea en historische koloniale gebouwen van de stad en kom zo meer te weten te komen over de rijke geschiedenis van de stad. Twee van de meest indrukwekkende vooroorlogse huizen van de stad zijn Nathanial Russel House en het Calhoun Mansion. Er is geen betere manier om de zuidelijke charme en ontspannen sfeer van Charleston op te snuiven dan door een wandeling te maken door The Battery, een pittoresk openbaar park aan het water waar je grote achttiende-eeuwse gebouwen kunt bewonderen en kunt luisteren naar het geluid van paardenkoetsen die passeren onder het licht van gaslampen. Er zijn verschillende accommodaties en eetgelegenheden met belangrijke historische connecties, waaronder de historische huizen die momenteel fungeren als hotels langs Zero George Street, evenals McCrady’s restaurant, waar George Washington ooit dineerde.

Santa Fe, New Mexico

Santa Fe is de locatie van talloze primeurs in de Amerikaanse geschiedenis. Het is de oudste staatshoofdstad in de unie, opgericht in 1697. Het is de thuisbasis van het eerste openbare gebouw van het land (het prachtige paleis van de gouverneurs). Het oudste religieuze gebouw in de Verenigde Staten (de San Miguel-kapel, gebouwd in 1610) vind je in Sante Fe en de jaarlijkse Santa Fe Fiësta, de langstlopende gemeenschapsbijeenkomst van het land, vindt hier plaats.
Deze levendige stad barst van de geschiedenis. Het is bewonderenswaardig om te zien hoe de stad haar oude schatten heeft weten te behouden en er ook voor heeft gezorgd dat nieuwe ontwikkeling in de binnenstad aansluiten bij de kenmerkende adobe-bouwstijl van de stad. Hierdoor voel je op elke straathoek de rijke historie van de stad. Bezoek het historische Plaza, waar je het Paleis van de Gouverneurs kunt zienevenals een verscheidenheid aan Indiaanse kunst en kunstnijverheid rond het plein. Bezoek ook een van de musea waaronder het New Mexico History Museum, dat een indrukwekkende verzameling historische en culturele artefacten herbergt en het Museum of International Folk Art.

San Antonio, Texas

San Antonio, gebouwd rond de Alamo-missie in 1718, is de beste plek om meer te weten te komen over de opmerkelijke geschiedenis van Texas; van de Indiaanse bezetting tot de koloniale veroveringen en de oorlog voor vrijheid. De lokale bevolking is enorm trots op het erfgoed van hun stad en de beroemde strijdkreet “Remember the Alamo” wordt nog steeds vaak gehoord en gezien op aandenkens. Behalve de Alamo zijn er ook tal van fascinerende historische Spaanse missies verspreid over de stad.
Deze gebouwen maken deel uit van het San Antonio Missions National Historic Park, dat in 2015 werd aangewezen als UNESCO-werelderfgoed vanwege het uitzonderlijke behoud van de architectuur.
Naast de prachtige San Fernando-kathedraal, het Spaanse gouverneurspaleis, bijzondere musea en de zeer gewilde River Walk, zijn historische schatten en authentieke architectuur in overvloed. Een groot deel van de rivieroever is onlangs gerenoveerd. Een wandeling langs de waterweg of ontspannen op een van de vele uitnodigende terrasjes (die prachtig bedekt zijn met kleurrijke parasols), zijn de beste manieren om de geschiedenis van de stad op te nemen.