Skip to main content
Blog

2020 Reis Trends

By 9 januari 2020april 17th, 2020No Comments

Nieuwjaar, nieuwe reistrends! Van second cities die meer naar boven komen tot technologische innovaties die het reizen makkelijker zullen maken. De reistrends voor dit jaar zijn bekend. Deze week hebben wij in dit artikel de populaire reistrends op een rijtje gezet. Neem je een kijkje?

 

De second city

De steden die minder druk bezocht worden dan de bekende steden die jaarlijks miljoenen toeristen op bezoek krijgen komen in 2020 meer naar boven. In de second cities oftewel in de minder bekende bestemmingen is het toerisme een stuk meer gebalanceerd waardoor je de lokale specialiteiten beter kunt ontdekken. In een second city is de toeristenstroom  veel minder waardoor er meer ruimte is om de cultuur, de lokale bevolking, specialiteiten en bezienswaardigheden te ontdekken.

©viaella.nl

 

Duurzaamheid

De meerderheid van de reizigers vinden het niet erg om de tijd te nemen om de bestemming te bereiken als ze hierdoor het klimaat kunnen helpen. Tegenwoordig worden steeds meer reizigers milieubewuster. Hierdoor zal de belangstelling voor duurzame vormen van vervoer zoals de trein toenemen. Ook hotels en luchtvaartmaatschappijen werken nog meer toe naar een milieuvriendelijke leven, waardoor groen reizen een nog grotere trend wordt.

©weekend.knack.be

 

Slo-Mo is het nieuwe FOMO

Een interessante reistrend in 2020 is het FOMO (Fear Of Missing Out) achter ons laten en in het nieuwjaar rustiger aan te doen door Slo-Mo te reizen. Het kiezen van langzamere vervoersmiddelen om zo hun impact op het milieu te beperken is hier een voorbeeld van. Het nemen van een route dat langer duurt kan er voor zorgen dat je meer van de reis zelf kan genieten. Zo kan je een reis met de trein meer van de omgeving  en uitzicht genieten dan dat je met de vliegtuig reist. Ook is het nemen van unieke vervoersmiddelen zoals de fiets, de slee en de boot een ideale mogelijkheid om van de reis zelf te genieten.

©www.msccroisieres.fr

 

Technologische innovaties

Hoe makkelijker hoe beter. In 2020 wordt gemak de standaard als het gaat om technologie op het gebied van reizen. De innovaties die praktische oplossingen bieden voor reizigers zoals kunstmatige intelligentie (AI), Virtual Reality (VR) en spraakherkenning zullen het reizen, organiseren of verblijf makkelijker maken. Veel reizigers zijn belangstellend voor oplossingen zoals het openen van je hotelkamer met je smartphone, een app voor het volgen van je bagage en dat alles heeft voor het plannen en boeken van je reis of een app die bestemmingen, verblijven en activiteiten op maat tonen gebaseerd op huidige voorkeuren, eerdere reizen en factoren zoals het weer en populariteit.

©bitrebels.com

 

Alles uit je reis halen

Reizigers willen zo efficiënt mogelijk met hun kostbare tijd omgaan. Steeds meer reizigers zullen voor een alles omvattende rondreis kiezen waarbij bestemmingen met activiteiten en bezienswaardigheden die dicht bij elkaar in zijn geheel bezocht kunnen worden. In 2020 word dan ook verwacht dat de industrie het reizen gemakkelijker gaat maken door speciale aanbiedingen, gevarieerde reizen en geplande routes aan te bieden om het beste uit de alles omvattende reis te halen. Bij het kiezen van een topbestemming die alles heeft van prachtige landschappen tot historische bezienswaardigheden en mooie stranden kan je terecht in onder andere Montevideo (Uruguay), Ilhabela (Brazilië) en Naha (Japan).

©kamernet.nl

 

Vooruit reserveren

Het kan heel vervelend zijn om last minute nog ergens een restaurant te zoeken die niet vol is gereserveerd. In het nieuwjaar zullen reizigers meer rekening houden met de beslissingen die zij nemen rondom hun reis. Het plannen van een reis met het verkennen van de opties kunnen afhangen van de mogelijkheid een tafel te kunnen reserveren in een populair restaurant waar weken of zelfs maanden van te voren gereserveerd moet worden. Zo kan je teleurgesteld worden als je er naar uitkeek om bijvoorbeeld specifiek in New York ergens te gaan eten en dit niet door kan gaan, omdat je op de dag zelf nog moet reserveren. Het zijn niet alleen de bekendste restaurants waar reizigers een tafel willen boeken maar ook de verborgen locals willen ontdekken. Een goed onderzoek naar een populair restaurant als zowel locals met streekgerechten is dus belangrijk bij het plannen van je reis en zeker een trend voor in 2020.

©kid101.com